L'Ajuntament d'Albal ha convocat als deu propietaris dels terrenys afectats per l'expropiació per a la construcció de l'estació. La signatura de les actes prèvies a l'ocupació va tenir lloc el 20 de juny, en el saló de plens amb la presència de l'alcalde Ramón Marí, el Secretari Antonio Montiel, l'arquitecta municipal, Manuela Molina, arquitecta municipal i representants d'ADIF. 

 

L'estació d'Albal es construirà en uns 8.000 metres quadrats, 4.500 són de titularitat privada i la resta serà aportada pel propi Ajuntament, en total 3.425 metres quadres. Després de la signatura de l'acta per part dels propietaris, l'Ajuntament abonarà el preu de l'expropiació que ascendeix en total a 700.000 euros.  

 

 

L'estació ja ha sigut licitada

Amb data 3 de maig, l'obra per a l'execució de l'estació de tren es va publicar en la Plataforma de Contractació de l'Estat. L'obertura de pliques serà el pròxim 4 de juliol i ja es podrà adjudicar el projecte a l'empresa constructora per un import de 6.660.214,06 euros. En un termini estimat de 18 mesos, l'estació estarà construïda.  

 

Per a Ramón Marí, l'estació de tren suposa un de les fites més importants de la legislatura i ha tornat a mostrar la seua satisfacció després de la signatura de les expropiacions per aconseguir aquest projecte que serà, “un revulsiu social, demogràfic i econòmic històric per al municipi”.  

 

 

Informa Nou Horta. Albal

 

Publicat en Albal-VAL

Ciutadans Alboraia sol·licitarà la construcció d'un nou consultori auxiliar en la Patacona després de la denúncia realitzada pel sindicat CSIF sobre el risc per a usuaris i treballadors d'haver de compartir un mateix espai d'emmagatzematge medicaments, productes de neteja i residus tòxics.

 

El candidat de Cs a l'alcaldia d'Alboraia, Vicente Martínez Bauset, va explicar que la seua petició al pròxim ple municipal planteja que el futur PGOU, “que tanta pressa té PSPV i PP a aprovar”, contemple que Patacona tinga un nou consultori auxiliar “concorde als temps i al seu nombre d'habitants”. 

 

Conscients que aquesta petició tardarà temps a poder-se realitzar, CS demanarà a l'Ajuntament d'Alboraia i a la Conselleria de Sanitat que es posen d'acord “per a, que almenys de moment, crear un habitacle en l'entrada del consultori, destinat a magatzem de material usat, residus tòxics i carret i productes de neteja”. 

 

Martínez Bauset també sol·licitarà que es repare o substituïsca l'aire condicionat de la sala d'espera i que la Conselleria subministre recursos el seuficientes als professionals sanitaris amb l'equip necessari per a actuar davant qualsevol emergència sanitària”. 

 

L'alcaldable de Cs considera que “la petició de l'ajuntament d'Alboraia també hauria de contemplar la possibilitat que part del local adjacent al consultori de Patacona, cedit per l'Ajuntament a l'Associació Valenciana de detectoaficionats (AVD), es condicione com a sala d'espera i consulta per a pediatria”. 

 

La moció de Cs Alboraia al pròxim ple municipal recorda que les instal·lacions del consultori presenten a més unes altres deficiències que requereixen solució. Martínez Bauset va enumerar algunes d'elles: “l'estretor de les consultes sobretot la de pediatria, contrasta amb la desmesurada altura dels sostres, la sala d'espera necessita més espai i els xiquets haurien de disposar de sala d'espera a part”. 

 

Tot això, segons el candidat de Cs Alboraia, “evidència que en el seu moment es va aprofitar l'espai existent, espai que mai va ser pensat per a albergar un consultori”. 

 

 

“Patacona es mereix un centre de salut digne” 

Martínez Bauset va animar a l'alcalde d'Alboraia, el socialista Miguel Chavarría, a demanar a la seua companya de partit, la consellera Ana Barceló, que “pose solucions a aquest consultori auxiliar de Patacona i que, de pas, demostre que li importen els veïns de Patacona. A nosaltres ens preocupen, ocupen i per això presentem aquesta moció. Patacona es mereix un centre de salut digne”. 

 

L'alcaldable de Cs va explicar que aquest futur centre auxiliar de Patacona serà un dels punts que inclourà en el seu programa electoral. Martínez Bauset afirmó que “si el dia 26 de maig compte amb l'ambfianza dels veïns d'Alboraia em compromet a acudir a la Conselleria de Sanitat i demanar aqueix centre de salut urgent i necessari per als veïns de la Patacona”. 

 

Informa Nou Horta. Ciudadanos Alboraia

Publicat en Alboraia-VAL

L’Ajuntament de Sedaví ha iniciat les obres per a un skatepark que donarà peu a un espai per a l’ús de l’skate, de gran demanda entre els joves. Este esport aportarà una zona idònia per al temps lliure en un lloc novedós i segur.

 

Les obres s’estan portant a terme a l’avinguda del País Valencià, amb el carrer Giner de los Ríos. Es tracta dels carrers més propers a l’entrada de Sedaví a través de la V 31. 

 

Ha sigut el col·lectiu jove de Sedaví qui ha reivindicat la zona. Un espai en el que els aficionats a l’skate, una variant del monopatí, podran realitzar este esport sense riscos i d’una manera segura per a ells i el seu voltant. Una mesura que moltes localitat ja han prés i que se suma a la intenció de donar un lloc per al temps lliure de la joventut, lluny dels mals hàbits, comuns en l’etapa de l’adolescència.

 

El projecte ha estat finançat gràcies a les ajudes del programa SOM (Servei d’Obres Municipals) dels anys 2018 i 2019, a mans de la Diputació de València. Així, conseqüentment, en molt poc de temps, els veïns de Sedaví podran gaudir d’esta nova mesura tan atractiva com eficaç per replegar les hores lliures dels més joves.

 

 

Informa Nou Horta. Sedaví

 

Publicat en Sedaví-VAL

Amb la instal·lació de l’arbratge ha conclòs la construcció d’una una nova vorera en el tram final de l’Avinguda al Vedat, en el costat de sentit de baixada dels vehicles procedents del Vedat. Aquesta actuació dona així continuïtat a la vorera ja existent al costat del pavelló municipal, que era fins ara un punt inaccessible per al vianant. “Aquesta actuació millora la mobilitat de la zona i la seua seguretat”, assenyala la regidora d’Urbanisme, Inma Amat.

 

Aquestes obres estan incloses en el contracte de manteniment d’obres públiques –que té un pressupost total de 700.000 €- posat en marxa en 2017 i destinat a cobrir actuacions com a reparacions d’asfaltat, voreres, reposició de mobiliari urbà i de tapes d’embornal i, principalment, millores d’accessibilitat.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Publicat en Torrent-VAL

El portaveu de Ciutadans (Cs) Sedaví, Javier Crespo, ha advertit “dels riscos de la construcció del nou edifici multiusos”. “Es posarà en marxa el projecte de major inversió en els últims anys sense conéixer el cost final de totes les fases”, ha destacat.

 

En aquest sentit, ha explicat, “s'està donant llum verda a una construcció que condicionarà el futur econòmic de la següent legislatura, però sense cap previsió”. “Només sabem que la primera fase costa 630.000 euros, però no existeix un càlcul exacte dels costos de manteniment de l'edifici complet ni tampoc una previsió financera per a executar la segona fase”, ha concretat.

 

Per a Crespo “és una xifra elevada que requereix uns altres temps i altres formes a les utilitzades”. D'una banda, ha argumentat, “els preus de la licitació del projecte han sigut molt baixos, i el resultat ha sigut que únicament una empresa constructora s'ha oferit a executar l'obra”. D'altra banda, ha declarat, “no entenem els terminis tan curts en la licitació del projecte i de l'obra”.

 

“Aquesta urgència ens fa pensar que està prevalent l'interés electoralista sobre el general sense tindre en compte l'arriscat que és que només una constructora es presente al concurs”, ha indicat el regidor.

 

Segons el representant de Cs, “hauria sigut més prudent destinar els diners del superàvit a reduir el deute municipal, i a posteriori estudiar un pla financer i la viabilitat per a executar la totalitat del projecte, sense el perill de quedar-nos amb un edifici a mig fer”.

 

 

Informa Nou Horta. Ciutadans Sedaví

Publicat en Sedaví-VAL

La Junta de Govern de Paiporta ha adjudicat en la sessió d'aquest dilluns la construcció de la nova zona verda del carrer Sant Ramon per un preu de 200.148,96 euros (IVA inclòs). Aquesta obra arribarà després de l'expropiació executada pel consistori el passat mes de novembre per un preu de 269.015,07 euros. Un total d'11 empreses han participat en el concurs, el que ha motivat una rebaixa respecte del preu de licitació del 20%.

 

La nova zona verda, situada al final del carrer Sant Ramon amb els carrers Albal i Felipe II, estarà finalitzada en pocs mesos i tindrà una extensió de 2.266,04 metres quadrats.

 

“Hem donat un pas més en la realització d'un projecte necessari per a Paiporta, d'una petició expressada en els processos participatius que vàrem encetar a l'inici de la legislatura, i d'una zona verda que millorarà la vida del barri més densament poblat de la localitat”, ha explicat l'alcaldessa, Isabel Martín.

 

La dirigent paiportina ha subratllat “l'estalvi per a les arques municipals que suposa realitzar procediments oberts, nets i transparents, que permeten a les empreses concursar amb les normes clares, i que fan possible que totes les paiportines i paiportins ens estalviem diners per a destinar a altres àrees que també els necessiten”.

 

Martín ha recordat com “en altres temps, en concret, en l'anterior legislatura, es pagaven parcs un 40% més cars del preu de mercat per les presses, la mala gestió, i l'impuls per afavorir empreses amigues del PP”.

 

Entre l'expropiació i el projecte, el govern de Paiporta invertirà un total de 469.164,03 euros en la construcció d'una nova zona verda que comptarà amb arbrat, jocs infantils, una pèrgola per a fer ombra i un segon espai destinat a la tertúlia i la socialització.

 

Reurbanització i nous nínxols

La Junta de Govern d'aquest dilluns ha aprovat també l'adjudicació del contracte d'obres d'ampliació de nous nínxols al cementeri nou, i el projecte de reurbanització dels carrers Miquel Grau i Salvador Giner.

 

Al cementeri nou es construiran 150 nínxols convencionals i altres 108 columbaris, amb una inversió total de 89.793,73 euros, IVA inclòs.

 

En el cas de la reurbanització dels carrers Miquel Grau i Salvador Giner, la junta ha aprovat el projecte per a la millora de la mobilitat dels i les vianants, que té un pressupost de 97.868,81 euros, també amb l'IVA inclòs. 

 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Publicat en Paiporta-VAL
Dimecres, 24 Octubre 2018 10:16

La construcció amb palla arriba a València

Entre els dies 25 i 28 d'octubre, tindrà lloc al Complex Esportiu-Cultural La Petxina de València la cinquena edició de la Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla. Durant estos dies, professionals i experts nacionals i internacionals divulgaran, mitjançant conferències, entrevistes, taules de debat i tallers participatius, el potencial de la palla com a material de construcció sostenible i altament eficient. Esta cita comptarà amb la participació del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València, projecte de defensa del territori impulsat per Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida.

En els últims anys, la palla està guanyant pes com a material idoni per al seu ús en l'edificació. I no solament en habitatges unifamiliars, sinó també per a la construcció d'edificis de gran altura, públics i privats, que ja podem vore en nombroses ciutats del centre i nord d'Europa. Sense anar més lluny, a Suïssa o a França podem trobar grans edificis d'empreses, col·legis o estacions de bombers.

La cinquena edició de la Trobada de la Xarxa de Construcció amb Palla, que se celebrarà a València del 25 al 28 d’octubre, tractarà d'aportar una visió global sobre este sector i, a més a més, aprofundir en els últims avanços tècnics entorn dels nombrosos sistemes constructius que s'han desenvolupat per a l’ús de la palla com material apte per a l'edificació. Temes de gran abast, com la viabilitat legal de la construcció amb palla, la innovació quant a tècniques i sistemes constructius del material i la importància de la professionalització de la construcció amb palla, seran analitzats per professionals i experts nacionals i internacionals.

La trobada, que compta amb el suport de l’Ajuntament de València, suposa també una aposta per la construcció amb palla com a alternativa per a mitigar problemes socials i mediambientals. Per exemple, la pobresa energètica o la contaminació derivada de la crema de la palla de l'arròs. Per això, el dijous 25 d’octubre, este esdeveniment inclou en el seu programa una visita a edificis construïts amb palla al voltant de la capital del Túria i també al Parc Natural de l’Albufera per a vore, sobre el terreny, el procés d’empacat de bales del Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera de València.

Este projecte en defensa del territori, que des de 2014 impulsem Acció Ecologista-Agró i la Cooperativa Agroecològica L’Aixada com Eixida, també serà un dels grans protagonistes de la jornada de cloenda de la trobada. El diumenge 28 d’octubre, el Banc de Palla d’Arròs de l’Albufera organitzarà una taula redona sobre els aprofitaments de la palla de l’arròs. I, a més a més, exposarà els diferents projectes que van desenvolupar els usuaris del banc amb les més de 37.000 bales distribuïdes la temprada passada.

Des d’AE-Agró esperem que este esdeveniment siga un punt d’inflexió per a la construcció amb palla, especialment d’arròs. I que les administracions valencianes siguen valentes i impulsen i incentiven l’obra pública amb este material. El repte de convertir un polèmic rebuig agrícola, com és la palla de l’arròs de l’Albufera, en un recurs per a construir edificacions respectuoses amb la natura i accessibles a la ciutadania mereix valentia política.

 

Informa Nou Horta. València

Publicat en València

Fa només uns dies han començat les obres d'una nova aula taller al Centre de Formació Municipal Les Palmeres. Esta actuació municipal es desenvolupa dins del Pla formatiu del Taller d'Ocupació Les Palmeres III i la porten a terme 20 persones que conformen les dos especialitats formatives d'este taller: obra de paleta i soldadura.

Cal recordar que este taller està finançat pel Servef i l'Ajuntament de Picassent, a través de la Regidoria de Formació, Ocupació i Promoció Econòmica i permetrà obtindre, a la finalització del curs, els certificats de professionalitat corresponents.

El nou programa mixt de formació i ocupació es va iniciar el passat 29 de desembre de 2017 i es desenvoluparà durant un any en estes instal·lacions municipals homologades pel Servef  que, en breu, comptaran amb esta nova aula que permetrà ampliar l'oferta formativa de noves especialitats de Certificats de Professionalitat homologades pel Servei Valencià d'Ocupació.

 

Informa Nou Horta. Picassent

Publicat en Picassent-VAL

El Ministeri de Foment va a estudiar pagar la construcció del segon túnel del polígon Font del Gerro de Paterna que uniria les dues fases d'aqueixa zona industrial. 

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de reunir-se ahir amb el Director General de Carreteres del Ministeri de Foment, Javier Herrero per a demanar-li que “siga l'Estat el que assumisca el cost d'aquesta infraestructura tan necessària i tan reivindicada des de fa dècades”. 

El primer edil, que s'ha mostrat satisfet amb la trobada mantinguda i al que va assistir acompanyat per la regidora d'Infraestructures, Nuria Campos, ha explicat que “l'objectiu de la reunió era exposar a Madrid el greu problema d'accessos que pateix el polígon Font del Pitxer per a aconseguir que el Ministeri de Foment s'implique en l'execució d'aqueix segon túnel, que costaria al voltant de 2 milions d'euros, que connectaria la primera amb la segona fase del polígon i solucionaria els problemes d'embotellament que es produeixen en aqueixa zona”.

En aquest sentit, el primer edil ha assenyalat que “l’Ajuntament de Paterna, que s'ha marcat com a prioritat resoldre aquest problema, ja va consignar en els pressupostos municipals d'aquest exercici 150.000 euros per a la redacció del projecte tècnic d'aquest segon túnel” al mateix temps que ha avançat que ja ha signat la providència que dóna inici a la redacció d'aquest projecte. 

Referent a açò, ha indicat que "aquest nou túnel, que discorrerà en paral·lel a l'actual situat en Vila de Bilbao, es construirà en les calles Ciutat de Ferrol i Ciutat d'Alcoi, tindrà una amplària aproximada de 10 metres amb un carril i un carril en cada sentit".

Finalment, Juan Antonio Sagredo ha recordat que Font del Gerro és un dels polígons més importants d'Europa, amb 40 anys d'història, i que ha acabat tancat per grans vies com el By Pass o la V-30 i que necessita una solució urgent. 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Publicat en Paterna-VAL

L'Ajuntament de Quart de Poblet ha iniciat les obres de construcció del Parc Porta del Turia, que suposa fer accessible l'entrada al riu des dels carrers José Mestre Descalç i Reverend Pedro García Cerdà. Aquesta actuació està cofinançada pel Fondo Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE) 2014-2020 per a les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). El pressupost és de 180386,98 euros. 

La parcel·la sobre la qual es va a intervenir, propietat municipal des de 2016, presenta un pronunciat desnivell i una escala no accessible que dóna pas a l'aparcament del Auditori Vaig moldre de Vila. En aquest àmbit, a més, es pot accedir al Parc Fluvial del Turia únicament a través d'una escala no accessible, situada al final del carrer Reverend Pedro García Cerdà. 

Els treballs persegueixen, d'una banda, eliminar aquesta barrera arquitectònica, millorant l'accessibilitat per als vianants i ciclista, i, per un altre, convertir un espai sense ús i deteriorat en una zona d'estada agradable i de caràcter lúdic. 

Per a açò, es construirà una rampa que permetrà accedir tant al nou parc com a les riberes del Turia, salvant el desnivell existent i les escales. Així mateix, es projecta una zona verda amb arbrat i una de jocs infantils per a diferents edats. Entre ambdues, hi haurà un espai en el qual s'ha previst la col·locació de bancs, orientats al Parc Fluvial, i de muretes que servisquen com a seients, afavorint el descans i la interrelació. També s'ha previst dotar el parc d'una font. 

L'actuació inclou la neteja de la sèquia de Quart, amb la qual limita la parcel·la, eliminant les canyes existents i col·locant vegetació en el talús.

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Publicat en Quart de Poblet - VAL