L'Ajuntament de Paterna ha obert avui la nova instal·lació esportiva del Parc Central, un circuit de running dissenyat per a facilitar la pràctica esportiva entre els veïns i veïnes del municipi. 

 

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio*Sagredo, acompanyat pel regidor d'Esports, José Manuel Mora i la regidora d'Infraestructures, Nuria Campos, ha visitat la instal·lació i ha explicat que “a partir de hui, els paterners i paterneres podran gaudir d'aquest nou circuit de 1.000 m de longitud i 2 metres d'ample totalment adaptat a les necessitats dels corredors”.

 

A més, el primer edil també ha destacat que “amb aquesta nova instal·lació continuem millorant el Parc Central per a convertir-lo en l'epicentre de les activitats esportives a l'aire lliure del municipi”. 

 

La nova zona transcorre perimetralment al clos del parc i està recobert de gespa artificial. Així mateix, s'han instal·lat fanals al llarg del recorregut per a mantenir-la il·luminada i garantir la seguretat dels usuaris i usuàries. 

 

Finalment, Sagredo ha recordat que “a Paterna més del 29% dels ciutadans majors de 16 anys practiquen el **running amb major o menor freqüència, i a partir d'ara podran comptar amb una instal·lació que s'adapte a les seues necessitats, oferint les millors condicions perquè duguen a terme la seua activitat esportiva”. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

L'Ajuntament de Torrent ha iniciat el Pla Integral contra la Pobresa Energètica, implementat per la cooperativa valenciana AeioLuz. La primera acció d'aquest pla, que ja ha començat aquest mes de març, és un curs de formació dirigit a les tècniques municipals de Serveis Socials. El curs es duu a terme mitjançant dinàmiques pràctiques i participatives que generen confiança en la treballadora social i li permeten assimilar els coneixements necessaris per a poder aplicar-los en el seu dia a dia a les persones del municipi que pateixen vulnerabilitat energètica. 

 

Amb una inversió d'al voltant de 20.000 € confinaciats al 50% amb fons europeus FEDER en el marc de la EDUSI, el programa “és una resposta a les demandes a les persones que acudeixen als Serveis Socials a la recerca d'ajuda econòmica per a pagar rebuts d'aigua o llum i la problemàtica de la qual, en alguns casos, podria prevenir-se o reduir-se formant als afectats i als tècnics encarregats d'aquests processos”, ha assenyalat el regidor d'Atenció a les Persones, Francesc Carbonell.

 

Aquesta és la primera acció del pla perquè com expliquen des de AeioLuz, “les treballadores socials que estan en contacte directe amb aquelles persones que es troben en situació de vulnerabilitat energètica, han de ser les estrategues de la posada en marxa d'accions concretes per a solucionar de forma precisa cada cas de vulneració de drets energètics en la ciutadania. Per a això, en aquest curs li les dota de les diferents alternatives a aplicar atenent el perfil de cada família o nucli de convivència”.

 

Després d'aquesta primera acció, AeioLuz implementarà la resta d'accions incloses en el Pla Integral contra la Pobresa Energètica. Una de les accions previstes és Taller d'Economia Domèstica Sostenible, dirigit a la ciutadania de Torrent.

 

L'objectiu del taller és apoderar als assistents de la seua situació econòmica, és a dir, dotar a aquestes persones de la capacitat de prendre les seues pròpies decisions quant a la gestió econòmica i energètica del seu nucli familiar i de la seua llar. A més, gràcies a aquest taller, es generen llaços de col·laboració entre els i les assistents, que transcendeixen al temps del taller i que poden generar col·laboracions en matèria d'estalvi energètic i, a la llarga, conscienciació sobre l'eficiència energètica.

 

A més, una altra acció que es durà a terme en aquest Pla són les Actuacions en Llars en Situació de Vulnerabilitat Energètica, amb l'objectiu d'ajudar les persones en situació de vulnerabilitat energètica a afrontar les seues circumstàncies reals amb solucions senzilles i pràctiques, que podran entendre i dur a terme amb èxit. 

 

 

Finalment, el Pla inclou també dos tallers de dues hores que, sota el títol "Ús Eficient de Recursos Energètics i Aigua en la Llar", estan dirigits a la ciutadania en general amb l'objectiu d'oferir una visió global del món energètic i de la seua aplicació en la llar. Aquests tallers ofereixen als i les assistents importants i pràctics consells per a obtenir a més d'eficiència energètica, un estalvi econòmic en les factures energètiques. Totes aquestes accions s'inclouen en el Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenibles, en el marc del Pacte de les Alcaldies. 

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ja ha aprovat el projecte d’execució de les obres de construcció de la nova rotonda d’accés a Meliana i Foios a la CV-300, l’antiga carretera de Barcelona. Es tracta d’una actuació de millora de la mobilitat i de la seguretat viària en un dels principals eixos de comunicació d’aquesta part de la comarca de l’Horta Nord, que connecta diferents municipis. La Generalitat l’ha prevista en els pressupostos del 2019 i 2020 amb un cost total d’1,4 milions d’euros. La licitació de les obres està prevista en els pròxims mesos.

 

Com explica l’alcalde de Meliana, Josep Riera, “es tracta d’una actuació prevista fa quasi 20 anys que no arribava mai i que s’ha hagut de refer pràcticament en la seua totalitat”. En el cas de Meliana suposarà millorar l’eixida oest del municipi a la CV-300 des del carrer Juli Benlloch, i una millora notable en la comunicació amb el poble veí de Foios. L’actuació suposarà la remodelació de l’avinguda de la Senyera de Meliana que, a més de millorar el paviment i l’estacionament, incorporarà el carril bici i el nou pas de vianants, just al pas a nivell de la línia 3 del metro, cap al jardí de l’avinguda Santa Maria. L’Ajuntament de Meliana també iniciarà prompte la remodelació del dit c/ Juli Benlloch, que connectarà amb la rotonda.

 

D’altra banda, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, destaca: “La rotonda de la carretera i el conjunt de l’actuació suposaran una entrada i eixida al nostre poble pel sud com cal, amb una millora notable de la mobilitat i de la seguretat que, a més, connectarà amb la circumval·lació del municipi cap al carrer Major i el camí de la Lloma sobre la qual també estem actuant”. A més, serà un accés notablement millor a l’institut Francesc Badia i al poliesportiu municipal. Suposarà l’eliminació del trànsit de vehicles de motor pel camí de la Creu en el tram d’accés a la CV-300, molt damunt del pas a nivell del metro i poc segur. Aquest tram s’habilitarà per a l’accés amb bicicleta.

 

Precisament la mobilitat en bicicleta és un dels aspectes nous que incorpora el nou projecte, amb diferents trams de carril bici que connectaran amb la xarxa planificada per la Conselleria i els dos municipis. Així, la CV-300 comptarà amb traçat de carril bici al llarg del vial per a connectar amb els dos trams de l’Anell Verd metropolità -la infraestructura ciclopeatonal que envoltarà la ciutat de València-, tant cap a Meliana i la mar com cap a Montcada pel tram de Bonrepòs i Mirambell i Vinalesa, que ja s’estan executant. Així, tots aquests municipis quedaran ben comunicats per a l’ús d’aquest vehicle i dins d’un model nou de planificació de la mobilitat més sostenible.

 

 

Informa Nou Horta. Meliana

Dijous que ve, 21 de març, l’Oficina de Sostenibilitat Local de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida des de la Regidoria de Medi Ambient per Lluna Àrias, obrirà un nou període per a sol·licitar les parcel·les vacants en els Horts Socials de Burjassot. El període de presentació de les sol·licituds estarà obert fins al 5 d’abril. Tot el procés, tant les condicions i requisits per a poder optar a una parcel·la, així com la documentació a presentar, és idèntic al de processos d’adjudicació anteriors. Tota la informació pot consultar-se en la web municipal.

 

Les persones interessades a sol·licitar un d’aquestes parcel·les poden posar-se en contacte amb l’Oficina de Sostenibilitat Local, situada en la Plaça Gómez Ferrer, en l’edifici que alberga les dependències de la Policia Local o bé enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. Així mateix, des de l’Oficina posen a la disposició dels ciutadans i ciutadanes del municipi el telèfon 96 364 95 15 on resoldran els seus dubtes.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

El director de la Banda Simfònica de la Societat Musical d'Alboraia, Eduardo Nogueroles, ha compost 'Sara Larrazábal', un pasdoble faller dedicat a la Fallera Major Infantil de València de 2019. L'obra es va estrenar diumenge passat 10 de març en el Palau de la Música de València, i va ser interpretat per la Banda Municipal de València sota la direcció de Rafael Sanz Espert.

 

 

Per la seua banda, la Fallera Major de València 2019 també té el seu propi pasdoble de concert, anomenat 'Marina Civera', a càrrec del compositor Manuel Morales.

 

 

Tots dos pasdobles van ser encarregats per la Junta Central Fallera.

 

 

Informa Nou Horta, Alboraya

La Fundació Horta Sud i diverses associacions valencianes col·laboren colze a colze per a publicar la sèrie documental ‘Anònimes, Camins pel Canvi’ amb un total de 9 microrelats audiovisuals.

 

‘La riquesa del teixit associatiu és un exemple d’aprenentatges i afectes compartits’. Sota aquesta premissa, la Fundació Horta Sud ha volgut expressar la seua gratitud al moviment associatiu a través de la sèrie documental ‘Anònimes, Camins pel Canvi’. Es tracta d’un treball audiovisual que recull el testimoni d’associacions que atenen a les víctimes de la violència masclista, o grups que acompanyen a les persones amb malalties mentals; col·lectius que dinamitzen la vida juvenil dels nostres barris; plataformes veïnals que lluiten per preservar els espais naturals que ens envolten o associacions que s’ocupen de les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, entre altres.

 

L’objectiu de la campanya és promocionar la cultura associativa arreu de les comarques valencianes. La Fundació Horta Sud té com a finalitat a través d’aquest treball explicar les històries d’associacions i de persones que s’organitzen per transformar la realitat i animar així a altres persones no associades a implicar-se i participar del teixit associatiu. ‘És necessari valorar el treball realitzat per les associacions i agrair el treball silenciós i en molts casos desconegut de les xicotetes associacions’, explica el coordinador de la Fundació Horta Sud, Julio Huerta.

 

Aquesta campanya ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. A dia de hui compta amb 9 microrelats, 5 vídeos promocionals i 1 programa d’À Punt. Al voltant d’uns 3.000 usuaris, només a YouTube, han interaccionat amb la campanya.

 

 

9 associacions de les comarques valencianes

Les nou associacions que han participat de la campanya de promoció de l’associacionisme són les següents:

• Novelda Accessible: Aposten per un model de ciutat en el qual les infraestructures i els serveis públics siguen accessibles per a tots. L’objectiu és obrir una porta que impedeix a moltes persones tenir la possibilitat de transitar lliurement pels carrers, jardins i places de Novelda.

•Col·lectiu Obertament: Aquesta associació de Gandia persegueix la recuperació de les persones amb problemes de salut mental a través de l’art i la creativitat, així com la lluita contra l’estigma i l’exclusió social. També organitzen activitats i tallers destinades a la resta de la societat.

• FAMPA Castelló Penyagolosa: La Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de la província de Castelló (FAMPA Castelló Penyagolosa) defensa un model d’escola pública i de qualitat. La Federació reivindica els drets dels més menuts en l’àmbit educatiu i fomenta la participació de les mares i els pares de les comarques de Castelló.

• Col·lectiu Corfoll: És un col·lectiu activista d’Altea que treballa per la promoció i conscienciació de valors culturals i socials des d’una perspectiva constructiva. L’objectiu principal consisteix en “somoure els fonaments del poble” mitjançant l’organització d’activitats socioculturals.

• Recuperem La Punta, Aturem la ZAL: El principal objectiu de la plataforma és aturar el Pla presentat pel Port de València per a desenvolupar una Zona d’Activitat Logística (ZAL) en La Punta, una pedania de l’Horta situada en el sud de València. Es reclama la paralització de la ZAL, l’obertura d’un procés de participació ciutadana i que es reparen les injustícies comeses.

• Femme Força Vinaròs: La raó de ser d’aquesta associació és propiciar un espai de reflexió i d’acció feminista, en defensa de les dones. Tracten així de crear espais per a la visibilitat, la participació i el lideratge de les dones.

• Mujeres por Mujeres Jacarilla: ‘Mujeres por mujeres’ treballa perquè les dones feministes puguen aprendre les unes de les altres. A més, tracten d’influir al poder polític i a les institucions per tal d’aconseguir una societat igualitària.

• Represaliados. Paterna fosa 128: El principal objectiu de la plataforma és investigar, documentar i treballar en tots els aspectes relacionats amb el patrimoni cultural i social d’Estat, així com en qüestions més particulars dels conflictes bèl·lics del segle XX.

• La Maranya: Aquesta associació de Benicàssim té com a finalitat educar en la participació a través del teatre o de l’oci nocturn alternatiu, entre altres opcions. Es tracta d’una Casa de Joventut organitzada i dirigida pels propis joves de Benicàssim, una entitat amb molts grups fent multitud d’activitats: des del lleure a la reflexió, literatura i escriptura o art, consum responsable i ecològic, pintura, rock…

 

 

Informa Nou Horta. Comarca

L'Auditori Municipal de Paiporta acull el pròxim 21 de març l'estrena del documental 'Soc perquè som', que compta amb la participació de 12 joves de la localitat. La pel·lícula planteja, des d'un punt de vista educatiu, la dicotomia entre les accions que encaminen la societat en l'amor cap a la vida, i les que contribueixen a destruir-la.

 

La peça, coproduïda per l'Associació Sura i Naniwa amb la col·laboració dels ajuntaments de Paiporta, Massanassa i Benetússer, forma part del programa d'educació emocional que fa servir com a metodologia l'Aprenentatge Servei. Aquest mètode consisteix en aprendre un contingut teòric determinat i portar-lo a la pràctica en benefici de la societat per apoderar els i les joves, i realitzar pràctiques de transformació social profundes i reals.

 

En el cas del documental 'Soc perquè som', el contingut és una reflexió sobre la dicotomia 'visca la vida' front a 'visca la mort', on en un costat de la balança es posen les guerres, la desigualtat, la injustícia, el consumisme o el masclisme i totes aquelles accions quotidianes que els promouen, mentre que a l'altre costat es col·loquen el suport mutu, el respecte, l'humanisme, i tot allò que en el dia a dia afavoreix a la justícia social, el respecte, la dignitat, la llibertat i el ple desenvolupament de l'ésser humà.

 

El programa d'educació emocional i d'Aprenentatge Servei es va desenvolupar durant el passat curs a les escoles paiportines amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Paiporta, amb l'objectiu de servir de reforç per a xiquetes i xiquets amb dificultats socials, econòmiques o familiars. Ara, el resultat es podrà veure en la gran pantalla per primera vegada, el pròxim dia 21, a L'Auditori municipal de Paiporta. La projecció és d'accés lliure i gratuït i començarà a les 18.30 hores.

 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

 

L'Ajuntament de Quart de Poblet, a través de l'Àrea d'Educació, que dirigeix Cristina Mora, ha oferit a les famílies dels xiquets i xiquetes nascuts en 2017 el Taller de Primera Infància: Créixer Feliços, un espai d'aprenentatge des del qual els ajuden a reforçar el seu vincle afectiu familiar i a conèixer el procés educatiu que experimentaran els seus fills i filles des del moment de la seua primera escolarització.

 

En el taller, estructurat en quatre sessions, les persones participants van poder expressar i les seues preocupacions i dubtes, i aprendre, acompanyades per una psicoterapeuta Gestalt experta en el treball de la infància, adolescència i famílies i un actor terapeuta Gestalt i terapeuta de joc.

 

Tot això en un entorn distès en el qual es comparteixen activitats en família, a través d'accions basades en el contacte, el joc, la psicomotricitat, les emocions, la creativitat, …, ja que excepte en el cas de la primera sessió introductòria, que va ser més teòrica, en la resta van poder assistir un dels dos progenitors juntament amb el xiquet o la xiqueta. Els aspectes teòrics es combinen, per tant, amb exercicis pràctics i escenes temudes experimentades per les famílies que faciliten la consciència, comprensió i integració dels continguts, a través d'exemples de la criança diària. 

 

Entre els continguts treballats en aquest taller, impartit per E-Value, estan aspectes importants de l'evolució dels xiquets i xiquetes que la família ha de saber; en què consisteix la criança respectuosa des d'un punt de vista de continuum; la importància del joc i la creativitat durant el primer any de vida; en què consisteixen el joc sa i la “autoritat respectuosa”, i consells per a una criança positiva i establiment del vincle d'inclinació segura, de confiança i estable. 

 

El taller va concloure amb una jornada de trobada, en el qual totes les famílies participants van poder gaudir del joc, de la música i de tot l'après. 

 

 

 

Informa Nou Horta. Quart de Poblet

Pàgina 1 de 1158