L'IES Ausiàs March de Manises ha organitzat una nova edició de la «Fashion Show» que se celebrarà el pròxim 22 de febrer en la Casa de Cultura. En l'IES Ausiàs March entenen la moda no solament com una manera de vestir, sinó com una forma d'expressió i de reivindicació; com un treball manual i creatiu, com una enorme indústria i com un gran reflex de les característiques culturals i socials de cada època.

«Fashion Show» gira entorn d’una desfilada de moda en la qual es mostra com l’alumnat de 1r de batxillerat artístic ha representat les diferents èpoques de la història de la humanitat a través dels seus dissenys, tot abordant tots els passos del cicle creatiu: des de l'esbòs de la idea, a la confecció de les peces, tot passant pel patronatge, l'elecció de teixits, el maquillatge, la perruqueria i la posada en escena. Aquesta desfilada anirà acompanyada de diferents actuacions vocals i de dansa realitzades per l’alumnat de 4t d’ESO.

Envoltant l'escenografia de la desfilada, trobarem una exposició artística amb caràcter propi denominada «Cadires d’Autor», en ella cada artista ha expressat les seues emocions, creences i records a través d'un article tan quotidià com la cadira.

A més d'aquestes exposicions artístiques, en la «Fashion Show» es mostrarà l'exposició «Del Fil al Teler: un repàs històric de la moda i la seua indústria» amb la qual els alumnes d'Economia de 1r de Batxillerat han comprovat que la indústria de la moda ens mostra les característiques econòmiques i socials de cada època.

Però a més de la desfilada i les exposicions, l'esdeveniment comptarà amb la participació l’alumnat de 4t d'ESO i FP Bàsica, que serà l’encarregat de rebre el públic assistent, acomodar-lo, controlar temps, so i audiovisuals.

Aquest acte és el resultat del gran esforç i dedicació de l'alumnat de l'IES Ausiàs March de Manises, en ell s'han vist implicats alumnes de diferents especialitats de batxillerat i de diversos cursos, així com àrees i departaments incloent Arts Plàstiques i Dibuix, i Economia. I és que ni la moda és únicament ajuntar peces, combinades amb més o menys gràcia, ni l'educació es tracta únicament de memoritzar conceptes.

 

Informa Nou Horta. Manises

El Centre Jove Túria va acollir el dilluns una reunió de les associacions juvenils de Mislata amb la Regidoria de Joventut. Ximo Moreno, responsable de l'àrea, va convocar als representants de les associacions per a presentar els cursos i activitats municipals programades per a aquest 2018 i animar-los a participar en tots els projectes de l'Ajuntament dirigits específicament a la joventut.

Acompanyat per l'animador juvenil, Alberto Llopis, el regidor va explicar a les associacions i també als nous gestors del Consell de la Joventut totes les eines que el Consistori posa a la seua disposició per a fomentar participació dels més joves en la vida pública de Mislata. 

En la reunió també es va parlar de la línia de subvencions que l'Ajuntament posa a la disposició de les associacions, del programa de corresponsals juvenils i fins a de la revista Melic, un mitjà d'expressió juvenil al que les associacions estan convidades a participar i expressar-se sempre que ho desitgen. En definitiva, la trobada pretenia planificar les activitats de 2018 i, com explica Moreno, "reforçar els llaços d'unió entre la regidoria, les associacions de Mislata i especialment, el Consell de la Joventut, que a l'inici de l'any va renovar a la seua comissió permanent i compta amb nous representants".

 

Informa Nou Horta. Mislata

L'Ajuntament de Mislata, a través de la Regidoria de Dona i Polítiques d'Igualtat, iniciarà el dissabte la celebració de l'edició número trenta-u de les Jornades de la Dona. I ho farà, com en anys anteriors, amb una de les seues cites més multitudinàries del programa, la Carrera de la Dona per la Igualtat, que el dimarts va tancar les inscripcions en esgotar els 550 dorsals que havia previst l'organització, un dia abans de la data prevista.

L'Ajuntament organitza per cinquè any consecutiu aquesta cita esportiva, reivindicativa i solidària, que el seu principal objectiu és promoure la igualtat a través de l'esport. Compta amb la col·laboració del Club d'Atletisme Fent Camí de Mislata, entitat que ha gestionat les inscripcions i que coordinarà l'organització de la prova. Aquest matí la regidora de la Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmen *Lapeña, i el director esportiu del *Fent *Camí, Miguel Pineda, han presentat oficialment les samarretes amb les quals s'obsequiarà a totes i tots els participants.

Durant avui i demà, totes les persones inscrites hauran de passar a arreplegar el seu dorsal per a confirmar la seua participació, ja que l'organització posarà a la disposició del públic els dorsals no confirmats el mateix dia de la prova, fins a mitja hora abans de l'inici. Els dorsals poden arreplegar-se aquesta vesprada, de 17.30 a 19 hores, en el centre GAES de Mislata (avinguda Gregorio Gea, 22) i demà divendres de 9 a 14 i de 16 a 21 hores en la Casa de la Dóna. 

La Carrera de la Dona per la Igualtat de Mislata és una prova no competitiva d'una mica més de tres quilòmetres, pensada per a participants de totes les edats i fins i tot per a córrer-la en família, amb eixida i meta en la Casa de la Dóna (C/ Miguel Hernández). A més, té un caràcter solidari, ja que tota la recaptació es dóna a l'Associació Espanyola Contra el Càncer, per a finançar els seus projectes de recerca del càncer de mama. A part de la pròpia carrera, l'organització ha preparat exhibicions esportives prèvies per a convertir l'esdeveniment en una gran festa per la igualtat entre homes i dones. 

És per açò que des de la Casa de la Dóna conviden a totes les persones que no hagen pogut apuntar-se, al fet que s'acosten el dissabte per a animar als corredors i gaudir de l'ambient festiu de l'activitat.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L'Ajuntament d'Alaquàs ha presentat la programació municipal amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona que tindrà lloc el pròxim 8 de març. El municipi acollirà tot un seguit d'actes en diferents punts d'Alaquàs des del dilluns 26 de febrer fins al diumenge 25 de març. La programació, organitzada per l’Ajuntament, compta amb la col·laboració del Consell de Dones, la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i la Xarxa Valenciana d'Agents d'Igualtat.

Els actes començaran el pròxim 26 de febrer a les 18:30 hores amb l'exposició "Dones emblemàtiques de la CV" al Castell d'Alaquàs, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Direcció General de l’Institut de les Dones i per la Igualtat de Gènere. A continuació es presentarà el llibre "Violència política contra les dones" dels autors Antoni Simó Rosaleny i Ricard Camil Torres Fabra, a la Sala Xemeneia del Castell.

Les activitats continuaran el 27 de febrer amb un ball col·lectiu "Totes i tots al mateix so" organitzat per l'Associació Ames de Casa TYRIUS a la porta de l'Ajuntament. El 28 de febrer, el Servei d'Orientació i Acollida d'Immigrants (SOADI) organitzarà l'acte "Les nostres tradicions" a la Casa de les Dones.

L'Associació AHLAM celebrarà l’1 de març una dansa del ventre a la Casa de les Dones. A l'acte, caldrà portar roba còmoda i mocador. Un dia després, el 2 de març, tindrà lloc el "Sopar de les Dones" a l'Ateneu. Els tiquets es poden arreplegar al dia 2 de Març als llocs: recepció Piscina Municipal d'Alaquàs, Recepció Centre Social Benàger i Primera Planta Serveis Socials.

Posteriorment, el 3 de març, la pianista Alba Reial Delgado realitzarà una conferència-concert titulada "Piano, dones i música" a l'Auditori Nou d'Alaquàs. L'entrada a l'acte serà lliure. Dos dies després, el 5 de març, l'Associació LILITH organitzarà el taller "Arteterapia" a la Casa de les Dones i l'actriu Pilar Rochina representarà l'obra teatral "Mare antisistema" a la Sala Xemeneia del Castell. Seguint la programació, el 6 de març, el Centre Públic de Formació de Persones Adultes (CPFPA) organitzarà el taller de sòl pelvià.

El mateix 6 de març el Consell de Dones d’Alaquàs lliurarà els premis Clara Campoamor a la Sala Xemeneia del Castell. A aquesta edició, les premiades seran les participants del grup musical Quintet Casulan, un quintet compost per dones professionals que treballen per recuperar i difondre la música de dones compositores. Després del lliurament, la Unió Musical d’Alaquàs actuarà amb una peça tocada per instruments de tres cordes de violí.

El 7 de març el Departament de la Dona organitzarà la primera i segona sessió del taller de defensa personal impartit per l'Oficial Cap de Vilamarxant, Jose Peña, al Poliesportiu Municipal Bovalar. A més, la Sala Nova del Castell acollirà l'exposició "Dones en Marxa", on col·labora la Diputació de València, i el CPFPA organitzarà el taller de sòl pelvià i una sortida al Centre Cultural La Nau per veure l'obra teatral "Les sense barret".

Al pròxim dia, el 8 de març, se celebrarà l'Activitat Municipal Centres Escolars, a més de la lectura d'un manifest a la porta de l'Ajuntament i la visita als Centres Escolars per conéixer les activitats realitzades durant aquest dia. Un dia després, el 9 de març, se celebrarà la conferència "Callar no es dejar de hablar: la poética del silencio en las escritoras de hoy", impartida per Ángeles Hermosilla, de la Universitat de Còrdova, amb la col·laboració de la Diputació de València, a la Sala Xemeneia del Castell.

L’Assemblea Popular d’Alaquàs organitzarà el 10 de març el Programa d'Activitats "Jornada Cultural Urbana Feminista" al Parc del Dijous. Dins de la Jornada, els assistents podran gaudir d’exposicions de grafit, tallers infantils, dinar popular, berenar, taller de grup de breakdance i sopar vegetarià, amenitzada amb concerts de rap feministes i DJ. A més, hi haurà activitats permanents com l'exposició de fotografies feministes "Noves mirades" i el taller de serigrafia de samarretes. Uns dies després, el 12 de març, el CPFPA farà l'acte "La generació silenciada del 27".

Els actes finalitzaran el 25 de març amb la celebració del IV Duatló de la Dona al Parc, organitzat pel Club de Triatló Triculpelat Alaquàs al Parc de la Sequieta.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Comença el compte arrere per a celebrar les Falles de 2018. La Torre ja s'està preparant per a rebre a tots els fallers i falleres en la Crida, a més de tots els veïns i veïnes que vulguen donar la benvinguda a les esperades festes josefines. L'acte, que donarà el tret d'eixida a les 20h, estarà presidit per la Fallera Major de Torrent, María Jesús Rincón Prieto, i la Fallera Major Infantil, Alexia Manzano Muñoz, que acompanyades de les seues corts d'honor, estaran situades en el tradicional escenari als peus de la Torre. María Jesús oferirà un discurs per a proclamar l'inici de les falles i convidar a tots els torrentins i torrentines, així com als visitants a gaudir de les nostres Falles, que cada any acullen més activitats i participants. La Crida estarà amenitzada per un espectacle audiovisual, i es tancarà amb un castell de focs artificials. D'igual manera, prèviament a l'acte, els fallers i falleres podran gaudir de música actual per a divertir-se mentre esperen l'important moment.

D'altra banda, els xiquets i xiquetes seran els protagonistes de la jornada del diumenge en la Cavalcada del Ninot Infantil. Els més xicotets desfilaran molt il·lusionats i contents per l'avinguda al Vedat disfressats de animalitos, personatges històrics i dibuixos animats. La cavalcada començarà a les 10 h. 

 

Espectacles musicals

El Auditori ha preparat una programació que no deixarà a ningú indiferent.  El cap de setmana arranca amb l'actuació de Sant Andreu Jazz Band featuring Adam Rapa, que enguany compleix 12 anys i oferirà un espectacle musical amb una gran varietat d'instruments. A les 20.30 h.

La programació continuarà el dissabte a les 20 h amb Spanish Brass & Chano Domínguez. El propi Chano farà sonar la seua música, a més de completar el programa amb els arranjaments que ell ha escrit per a altres artistes com Wynton Marsalis o Jerry González.

I per a tancar el cap de setmana musical, els melòmans podran gaudir del concert per a bandes i solistes oferit per la Banda Simfònica del Cercle Catòlic de Torrent. El programa inclou obres de Azael Tormo, Erik Cook, Joseph Turrin i Amparo Edo.

 

Activitats infantils

El món aquàtic està ple d'animals, alguns són peixos, però també existeixen uns altres molt diversos. Per açò, el Centre Ambiental El Vedat ha preparat un taller perquè el públic infantil conega algunes curiositats sobe els bivalves, ossos de sèpia, posidònia i molts més. El dissabte i diumenge des de les 10 h. 

També, el diumenge al matí els xiquets i xiquetes aprendran que no fa falta comprar ambientadores artificials, ja que amb plantes aromàtiques es poden crear i fabricar. Aquesta activitat es realitzarà en el Hort de Trénor a partir de les 11 h.

 

Informa Nou Horta. Torrent

La Policia Local de Torrent juntament amb Protecció Civil han finalitzat la “campanya de sensibilització i educació per a l'ús correcte de la pirotècnia recreativa”. A l'última xarrada han assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, i 200 alumnes de 4º, 5º i 6º de primària del col·legi la Puríssima. 

Segons ha explicat la policia, els objectius són fomentar la importància d'un adult sobre un menor a l'hora de manipular els petards i conèixer i apreciar els valors i normes bàsiques en l'ús correcte per a les diferents edats. 

I per part de Protecció Civil, aquest projecte educatiu consisteix a impulsar i conscienciar en el bon ús d'articles pirotècnics, amb les normatives i mesures de primers auxilis en cas d'accident.

La campanya ha estat dirigida a alumnes i alumnes a partir de 10 anys, i ha recorregut onze col·legis de Torrent: Verge del Rosario, El Vaig moldre, Federico Maicas, Els Terretes, Miguel Hernández, l'Encarnació, CEE Esquema, Mare Petra, IES Tirant ho Blanc i Antonio Machado.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L’Ajuntament de Torrent, a través de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià, convoca la tretzena edició dels premis a l’ús del valencià en les falles. Els premis, que cada any convoca el departament lingüístic municipal, es dividixen en dos modalitats. D’una banda s’atorguen tres premis en la modalitat del valencià del monument faller, que valoren la correcció de la llengua pròpia en les llegendes que acompanyen els ninots. Es tracta, en este cas, de tres premis de 800, 500 i 300 euros amb banderí acreditatiu. D’altra banda, es dóna un premi de 400 euros al valencià del llibret amb, també, banderí acreditatiu.

Els premis valoren l'ús, la qualitat i correcció del valencià en la retolació de la falla i en el llibret  d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L'Ajuntament de Torrent, des de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià assumix el compromís per la normalització del valencià i és un dels seus objectius prioritaris la recuperació del valencià i garantir-ne l’ús normal i oficial, tant a l’interior de l’Ajuntament com pel que fa a la població. En este sentit, per a la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, “és evident la importància i la magnitud de la festa de les Falles en la nostra ciutat i la presència del valencià en el món faller, per això es fa necessari promoure la dignificació de la nostra llengua en una de les festes més emblemàtiques dels valencians”.

Les comissions poden optar a les dos modalitats de premis conjuntament o bé a una de les dos, per separat. El termini per a presentar telemàticament la sol·licitud amb el text de les llegendes de la falla en el registre d’entrada de l’Ajuntament acaba el dia 8 de març de 2018. Així mateix, les falles que es presenten també al premi al valencià del llibret, hauran de portar un exemplar del llibret editat a l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià (c/Ramón y Cajal, 7, primera planta) en el mateix termini, amb la còpia de la sol·licitud del registre d’entrada.

Els guanyadors dels Premis al valencià es faran públics el mateix dia que la resta de premis fallers, després que a l’endemà que es planten les falles, el jurat vaja a visitar-les per a comprovar in situ la correcció de les llegendes. 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Els escolars de la ciutat beuen suc fet amb taronges locals. La campanya “Trau-li suc!”, de l’Ajuntament de Torrent en col·laboració amb el Consell Agrari, recorre durant el mes de febrer els col·legis i altres espais com el Centre Ambiental El Vedat i la fira de Sant Blai. La iniciativa pretén promoure el consum de taronges dels camps i dels agricultors torrentins entre els  xiquets i xiquetes, per a més fer-los aprendre la importància d’una alimentació saludable. 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Pàgina 1 de 547