El Consorci Esports Horta, reunit a l’Ajuntament de Torrent amb la presència de la seua presidenta, la regidora d’Esports Nadia Marín, ha aprovat els pressupostos per al 2019 i ha acordat l’increment de l’aportació de cada consistori en 200€ més.

Esta col·laboració dels 16 ajuntaments participants permet dur a terme un complet programa d’activitats culturals i esportives.

 

Informa Nou Horta. Torrent

La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Paiporta llança, un any més, l'enquesta de valoració de les Festes Populars 2018. El qüestionari es pot respondre de manera telemàtica, en aquest enllaç, o bé en paper, amb els impresos que ja estan disponibles al Centre de Formació Ocupacional, al Museu de la Rajoleria, el poliesportiu municipal, la Biblioteca Pública Maria Moliner Ruiz i l'Oficina UNICA, al propi Ajuntament, on es troba l'urna per a dipositar l'enquesta en paper.

L'enquesta, en la que també ha col·laborat la regidoria de Participació Ciutadana, estarà oberta fins al pròxim 31 de desembre i “servirà per a conéixer l'opinió de la ciutadania, per a saber quins punts de la programació han agradat i cal potenciar, i també per a detectar, amb l'ajuda del poble, aquelles coses que cal corregir”, ha afirmat el regidor de Cultura, Alberto Torralba.

Les enquestes de valoració de les Festes Populars formen part d'un procés de participació que es va encetar ara fa dos anys, i que ha servit per a modelar i ajustar la programació als gustos i les preferències de la ciutadania. Gràcies a les respostes expressades per les persones participants en anteriors edicions, s'han reforçat aspectes com la programació infantil, juvenil o d'activitats gastronòmiques, entre d'altres.

El pas següent a l'enquesta serà la convocatòria d'una assemblea ciutadana oberta per a donar a conéixer els resultats, i saber al detall el punt de vista d'entitats i persones particulars sobre la celebració de les Festes Populars 2018, i encetar el procés de confecció de la programació per al 2019. “Valorem moltíssim la participació de la ciutadania i la seua opinió i, de fet, moltes de les activitats de les festes es fan a proposta de persones i entitats que, a més, ens ajuden després a executar eixes mateixes activitats”, ha conclòs el regidor de Cultura, Alberto Torralba. 

 

Informa Nou Horta. Paiporta

La Sala Vilaragut al Castell d’Alaquàs ha sigut el lloc elegit per a la instal·lació de l’exposició fotogràfica itinerant que arriba de la mà de l'Institut Valencià de la Joventut, i que ha sigut inclosa dins de les activitats promogudes per l’Ajuntament d’Alaquàs per a commemorar, el proper 25 de novembre, el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra les dones. 

A l’acte d'inauguració ha assistit el director general del Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, junt a la regidora de Joventud d’Alaquàs, Diana Muñoz i  el regidor de Cultura, Toni Saura. Prèviament, al consistori i reunit amb l’Alcaldessa del municipi Elvira García, Jesús Martí ha volgut destacar la necessitat “d’educar en igualtat”  i ha volgut mostrar el seu agraïment “als municipis que s’impliquen en aquest assumpte, particularment Alaquàs que ha organitzat un grapat de visites guiades per a estudiants del municipi”.

La mostra que compta amb 48 fotografies realitzades per joves i grups de joves de 14 a 30 anys, vol sensibilitzar i conscienciar la població més jove sobre l’ús del mòbil davant la violència de gènere.

L’exposició que romandrà oberta al públic fins el 21 de novembre servirà a més com a material didàctic per als centres educatius. Per això, durant aquests dies s’han programat visites guiades per a l’alumnat de 2 º i 3º de l’ESO d’Alaquàs.

A més, amb l’objectiu d’ampliar el treball de sensibilització, la iniciativa es dirigirà a tots els col·lectius que actualment realitzen una formació mitjançant l’Ajuntament, com són l’alumnat de l’Escola d’Adults i del Centre de Formació Municipal. L’agent d’igualtat del Departament de la Dona serà la persona responsable de coordinar aquesta activitat municipal, a la que es preveu l’assistència de més de 600 alumnes.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'Ajuntament de Paterna, a través de l'empresa municipal Gestió i Serveis de Paterna, està duent a terme la revisió i repintura de marques viàries en tot el terme municipal. 

Tal com ha explicat la regidora d'Infraestructura, Nuria Campos, “a través d'aquesta actuació, que té un cost de 30.000 euros, es procedirà al repintat de totes les senyalitzacions horitzontals de les vies urbanes que, pel pas del temps o l'ús, es troben desdibuixades, de manera que es reforça la seguretat viària de vianants i conductors”. 

La intervenció es durà a terme en diferents barris del municipi, amb especial incidència en aquelles zones en les quals les marques viàries es troben més deteriorades, a causa del trànsit rodat que suporten. 

A més del repintat de línies contínues i discontínues, passos de vianants i senyals de trànsit horitzontals, també es millorarà la pintura en parades d'autobús i illetes.

D'aquesta manera, en Lloma Llarga s'actuarà als carrers Orenga, Melissa, Tomell, Llentiscle, Fenoll, Ginesta, Espigol, Alfàbega, Carlina i Valterna. 

En la zona centre, les vies en les quals es treballarà són l'Avinguda del Testar, els carrers Manises, Vicent Lerma, Major, Mestre Soler, Sant Joaquím, Prevere Miquel Pérez, la Torre, Castell, Santissim *Crist de la Fe, Mestre Ramón Ramia Querol, Federico García Lorca, així com la plaça Enginyer Castells, la plaça Major i el Passeig d'Europa.

Finalment, a la Canyada també es milloraran els passos de zebra i marques viàries al carrer 29 i adjacents i en l'avinguda de la Indústria, en el Polígon Industrial L’Andana.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Hui, dimarts 13 de novembre, ha donat inici el Curs d'Informàtica per a Majors de 65 anys de l'Ajuntament de Massamagrell.

L'alcalde, Pep Galarza, i l'1r tinent alcalde, Paco Gómez, han inaugurat el curs donant la benvinguda a l'alumnat, que seguidament ha realitzat la primera sessió del curs. Les sessions tenen una durada de dues hores i es realitzaren tres dies a la setmana fins a finals de desembre. 

“Hi ha hagut una gran demanda i moltes sol·licituds s'han quedat en llista d'espera, per la qual cosa hem anunciat que es tornaran a realitzar pròximes edicions del curs l'any que ve”, ha comentat la regidora de Serveis Socials, Nina Sepúlveda.

“Aquest curs ha sigut possible gràcies als Pressupostos Participatius de 2018, en els quals la pròpia ciutadania ho va proposar inicialment i ho va votar posteriorment, quedant així com una de les propostes guanyadores”, explica la regidora de Participació Ciutadana, Raquel Gómez.

“Ens alegra molt les ganes que tenen de formar-se els nostres majors i més encara en el món de la tecnologia, al que molts d'ells tenen una mica de respecte. Mentre hi haja demanda, farem el possible per seguir realitzant aquest tipus de cursos, pròximament donarà inici el Curs d'Ús de Telèfons Mòbils i Tauletes que també s'ha omplit” exposa l'alcalde, Pep Galarza.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

El municipi de Turís ha començat el programa per commemorar el Dia Internacional per a l’eradicació de la violència de gènere organitzat per la Regidoria de Benestar Social i de la Dona.

En col·laboració amb l’Ajuntament de Turís, la Diputació de València, el Col·legi públic “Joaquin Muñoz” i l’IES Torís, el programa s’encetà amb un taller d’atenció a la diversitat a l’àmbit educatiu a càrrec de la psicòloga Ana Clemente. Aquest tindrà una durada de 5 sessions però no serà l’únic al programa, també es realitzarà un taller sobre sexualitat i relacions sanes, el dilluns 19 de novembre, i un taller de bona gestió de les xarxes socials i internet,  el dilluns 17 de desembre.

D’altra banda, el programa també comptarà amb altres activitats com diferents xerrades sobre sexisme en el llenguatge o sensibilització en igualtat i prevenció de la violència de gènere. A més, de l’1 fins el 20 de novembre es podrà participar en l’esdeveniment via instagram utilitzant els hashtags #turíscontralaviolència o #turis25n pujant una foto i etiquetant-la al compte de l’Ajuntament de Turís. Posteriorment es farà una exposició amb les imatges participants.

Per poder obtenir una informació més detallada sobre la programació, es pot consultar la web del municipi, el seu Facebook o sol·licitar el tríptic informatiu. El cartel anunciador d’enguany és obra de Ricardo Piqueres, guanyador del concurs organitzat l’any passat per l’institut amb el lema “Ni una més”.

 

Informa Nou Horta. Turís

Aquest dissabte 17 de novembre l’antic Mercat Municipal acollirà una nova activitat social en la qual participaran diferents associacions i col·lectius tant del municipi com d’altres poblacions que han volgut estar també presents. Es tracta de la I Fira Alternativa d’Associacions i Col·lectius de Burjassot. L’esdeveniment té una fi solidària i, per aquest motiu, l’entrada serà l’aportació d’un joguet, nou o usat.

La jornada començarà a les 10 del matí amb una *batucada per a, a les 10.30 hores aproximadament, donar pas a les xarrades de les diferents associacions participants i als jocs per a xiquets. A les 12.30 hores serà el Taller de Reciclatge i, de 13 a 15 hores el moment del menjar en el qual hi haurà també un grup de música per a amenitzar-la i un sorteig de rifa.

Ja en horari de vesprada, a les 15 hores, continuaran les xarrades de les associacions i els jocs per a xiquets donant pas, a les 17 hores novament a la *batucada, al *cuentacuentos i al moment música. Una hora més tard, a les 18 hores, està previst el Café Violeta amb xiquets i una màster *class que s’estendran fins a les 19 hores, moment en el qual tindran lloc els ritmes africans i, de nou, la *batucada.

A les 20 hores serà la *globotà que posarà el punt i final a la Fira. Una divertida activitat que estarà amenitzada per la *batucada, tan present en la fira al llarg de tota la jornada. Després d’aquesta fi d’acte, a les 21 hores, serà el sopar.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L’aparcament del Pavelló Cobert de Burjassot es transformarà, el dissabte 17 de novembre. Des de primera hora del matí i fins a ben entrada la nit, aquest espai municipal acollirà la celebració de les VIII Jornades Animalistes i, dins d’aquestes, la II Festipet i el II Remember Solidari a favor de la Societat Protectora d’Animals de Burjassot (SPAB).

Aquesta jornada, que compta amb el suport indiscutible de la regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Burjassot, dirigida per Olga Camps, és molt especial enguany ja que la SPAB està celebrant el seu desé aniversari.

La jornada començarà a les 10.30 hores amb l’eixida de la batucada Green Gos, des de la Plaça de l’Ajuntament fins a arribar a l’aparcament del Pavelló, moment en el qual es donarà per inaugurada la jornada, sobre les 11 del matí. Una mica més tard, a les 11.15 hores, serà l’exhibició de zumba amb Anaís Yannis i Inés Fitness per a, a les 12 hores, donar pas a la desfilada d’animals abandonats.

L’exhibició de gossos ensinistrats en detecció d’explosius, d’Adiestra València, serà a les 13 hores mentre que la de la Unitat Canina de la Policia Local de Burjassot serà a les 17 hores per a donar pas, una hora més tard, a la desfilada de gossos adoptats. A partir de les 20 hores hi haurà balls amb foc a càrrec de Sow Fènix i, mitja hora més tard, es realitzarà una projecció sobre els deu anys de vida de l’SPAB.

Paral·lelament, a les 20 hores i fins a ben entrada la matinada, tindrà lloc el II Remember Solidari a favor de l’SPAB amb música dels noranta i dels huitanta a més dels ritmes més actuals. En aquest cas, els djs que col·laboraran per la causa seran Jose Vicente Ballester (Remember FM), José Moreno (La Capa del tiempo), DJ Luis (Cormorán VLC), Raúl DJ (Carpa del tiempo) i Santi Gallego (El tiempo del remember, de Burjassot Ràdio).

La pólvora no faltarà en un dia tan especial per a l’PAB i, de la mà de la Penya El Coet de Burjassot, hi haurà un espectacle de focs artificials a les 21 hores. Després, començarà el II Festipet, amb entrada gratuïta i el ritme dels millors djs.

Durant tota la jornada hi haurà també pinta cares, globoflexia, jocs per a xiquets, taules informatives, venda solidària, tómbola i Foodtrucks per a recuperar forces. 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Pàgina 1 de 958