La 10K Divina Pastora Seguros Alboraya contra el Cáncer, que se celebra el pròxim 30 de juny, espera rebre en la seua setena edició a prop de 2.000 corredors. Les novetats d'aquesta carrera, que s'ha convertit en un referent del calendari atlètic valencià, es van donar a conéixer ahir durant la celebració de la primera edició dels premis 10K Divina Pastora Seguros Alboraya contra el Cáncer.

L'acte dirigit per la periodista, Pilar Galán, va comptar amb l'assistència de l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría; el regidor d'esports, Manuel Dueñas; Olga Milian, responsable de coordinació territorial de l'Associació Espanyola Contra el Càncer de València, Sefa Sanfeliu, presidenta de la Junta Local d'AECC Alboraia i la directora de Màrqueting de Divina Pastora Seguros, Isabel López, així com representants d'associacions i col·lectius que col·laboren amb aquesta carrera.

Una de les novetats d'aquesta edició és el traçat. Per primera vegada, l'eixida estarà en el carrer Pintor Valero, i no en Senda de l'Aire com en anys anteriors, amb l'objectiu d'assegurar un millor tràfic de corredors en els metres inicials. A més, coincidirà amb el primer dia de les festes patronals de la localitat pel que corredors i acompanyants podran visitar el recinte firal per a gaudir d'aquesta festa.

Quant a les activitats paral·leles, se celebrarà en la Ciutat de l'Esport l'Orxata Party el 29 de juny, amb la tradicional carrera infantil mini 10K Alboraia, una masterclass i la visita de la Saga Skywalker. Igual que en anys anteriors, hi haurà un punt de venda d'orxata solidària, la recaptació de la qual es destinarà de forma íntegra a la Junta Local contra el Càncer d'Alboraia.

La 10K Divina Pastora Seguros Alboraya contra el Cáncer ha sumat des de 2012, any en què va debutar aquesta prova, prop de 53.000 euros per a seguir investigant en la lluita contra el càncer, gràcies a la solidaritat dels corredors i la col·laboració dels patrocinadors. És una de les carreres que més recapta en proporció a la participació.

“Des que varem començar amb la 10K, les carreres populars han agafat un gran impuls, però la nostra es manté com a referent, gràcies a l'esforç i l'entusiasme de totes les persones a les quals hui distingim amb aquests premis i de moltes altres a les quals vull agrair l'afecte amb la qual organitzen aquest esdeveniment”, va destacar l'alcalde d'Alboraia, Miguel Chavarría.

Per la seua banda, la directora de Màrqueting de Divina Pastora Seguros, Isabel López, va assenyalar que per a Divina Pastora Seguros és un orgull patrocinar aquesta carrera, “una carrera amb un missatge clar: recolzar la lluita contra el càncer, però també una oportunitat per a demostrar la importància de la prevenció i d'adquirir una vida sana i uns hàbits saludables”.

Amb l'objectiu de reconéixer la labor dels col·lectius i associacions que col·laboren en la carrera, l'organització va lliurar ahir els primers premis 10K Divina Pastora Seguros Alboraya contra el Cáncer. L'empresa Vigartel S.L i el grup scout Sant Cristóbal van rebre el premi a l'empresa col·laboradora i a l'associació col·laboradora, respectivament. Redolat Team va obtenir el guardó al club més nombrós de la passada edició; Crono TV de la 8 Mediterrani TV, al mitjà de comunicació que més ha col·laborat; Amparo Sánchez, a la voluntària més especial, i la Policia Local d'Alboraia, el Premi Ajuntament.

L'atleta Luis Félix Martínez, veí de la localitat i ambaixador de la prova, va ser reconegut amb el Premi Luis Félix Martínez al que també dóna nom i, finalment, l'alcalde de la localitat va lliurar el premi esment especial a Fina Sanfeliu, per la seua labor dins de la Junta Local Contra el Càncer d'Alboraia i la seua implicació en la carrera.

 

Inscripcions

Les inscripcions per a la 10K Divina Pastora Segurs Alboraia contra el Càncer segueixen obertes fins al pròxim 27 de juny i poden fer-se en la web de l'ajuntament (alboraya.org) a través del sistema de Tiquet Run de carreraspopulares.com o directament a través de carreraspopulares.com.

La carrera arrancarà a les 20.00 hores des del carrer Pintor Valero. Els corredors s'enfrontaran a un recorregut de 10 quilòmetres que passa per les zones més emblemàtiques del municipi com l'horta, el passeig marítim de la Patacona i l'ermita del Miracle dels Peixets, entre altres.

La prova compta amb un servei complet per al corredor amb dutxes, banys, guarda-roba, pàrquing, serveis mèdics, un punt de recuperació amb fisioterapeutes, borsa del corredor, calaixos d'eixida i pràctics. A més, en l'avituallament final, els corredors que arriben a meta es trobaran amb una gran rebuda plena de fruita, beguda fresca, i a més provaran el producte autòcton d'Alboraia: l'orxata.

La 10K Divina Pastora Segurs Alboraia contra el Càncer està organitzada per l'Ajuntament d'Alboraia, la Junta Local contra el Càncer d'Alboraia, carreraspopulares.com i Socarrat Studio i compta amb el patrocini principal de Divina Pastora Seguros, l'entitat de referència en l'expansió de l'atletisme popular.

 

 

Informa Nou Horta. Alboraia

#01 Ibrahim. Olors especiades a la vora de l'horta és el nom del primer episodi de “Burjassot para taula”, un projecte cultural, culinari i audiovisual impulsat per AVIVA Burjassot, el qual descobreix els lligams entre el veïnat de Burjassot, d’ací i d’allà, a través de la cuina i en valencià. Els diferents programes estan  protagonitzats per gent de Burjassot que ha obert les portes de sa casa per a mostrar com es cuina una recepta arrelada a la seua tradició cultural.

Així, el primer episodi de “Burjassot para taula” ha arribat amb Ibrahim, un burjassoter procedent de Xauen, una població als peus de la serralada del Rif, al Marroc. Al llarg del primer episodi, Ibrahim mostra a la càmera d’AVIVA com es prepara una suculenta recepta familiar: un tagín de corder. Amerat amb el ras-alhanut, una mescla d’espècies originària del nord d’Àfrica, és un plat que cal cuinar-lo “xuia xuia”, que és com es diu en àrab “a poquet a poquet”. La recepta completa  es pot trobar ací: http://www.burjassot.org/aviva/burjassot-para-taula .

A més a més, Ibrahim va preparar un te, mostrant el secret del seu sabor ben característic, tot acompanyat pel seu caràcter positiu i un somriure que no l’abandona mai. I és que, com Ibrahim va explicar a AVIVA, “no cal preocupar-se si les coses no passem com a nosaltres ens agradaria ja que tot té una explicació”.  Aquest caràcter obert i optimista d’Ibrahim s’adiu molt bé amb la seua feina: de matí, Ibrahim és monitor a un menjador escolar i, de vesprada, monitor a un centre de dia de menors. Casat amb una dona de Burjassot i pare de família, Ibrahim remarca que “a ma casa es parla valencià i àrab” i és que els seus fills parlen valencià, àrab i castellà.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Representants de l’Ajuntament de Godella s’han reunit recentment amb l’empresa Telefònica per tal de solucionar el problema de falta de cobertura mòbil a algunes parts del poble. Segons ha declarat l’alcaldessa, Eva Sanchis, «tractarem de donar una solució el més ràpida possible, després de la modificació puntual del PGOU que ja preveu la instal·lació de les antenes, en compliment d’una sentència judicial». 

De moment, Telefònica s’ha compromès a solucionar el problema. De fet, ja s’ha instal·lat una primera antena en Campolivar, a la zona d’Opencor, i s’estan estudiant noves ubicacions com edificis o parcel·les públiques per donar un millor servei, especialment a les zones que més pateixen aquest problema, com són Santa Bàrbara, Campolivar, Ermita Nova o Covazma. 

 

Informa Nou Horta. Godella

Coincidint amb l’inici de la campanya de rebaixes d’estiu, l’Agència de Promoció del Valencià de Burjassot (Aviva Burjassot), dirigida per la  regidora Maria Viu, ha repartit entre els comerços de Burjassot bandes amb el lema “Rebaixes” i “Descomptes”, així com etiquetes on diu “abans/ara” perquè els comerciants puguen posar els preus antics i actuals dels productes rebaixats.

El conjunt de la cartelleria ha estat dissenyat i il·lustrat per Pablo Ejarque, que s’ha inspirat en l’estil d’il·lustració clàssic dels anys 50 i vol expressar la idea del gaudi de les compres en època de rebaixes, el passeig comercial com a cosa lúdica. Pablo Ejarque és l’autor del cartell de la Fira Expojove de València 2015 i de la portada de Facebook del mes de juny de 2016 de l’Espai Rambleta.

Els cartells s’han elaborat en col·laboració amb l’ Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD), en base al conveni que esta té amb la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València.

Tots els comerciants interessats en la campanya poden passar per l’Agència de Promoció del Valencià, situada en la  Plaça Gómez Ferrer, 4 (edifici de la Policia Local) per recollir les bandes amb el lema “Rebaixes” i “Descomptes”.  

La campanya està realitzada conjuntament amb les agències de Promoció del Valencià de 28 ajuntaments valencians i la Diputació de València i compta també amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Les Jornades Comarcals sobre Canvi Climàtic i Energia Sostenible que organitza l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València segueixen el seu recorregut i han celebrat al municipi de Torrent un nou encontre on s’han abordat distints aspectes sobre la mobilitat elèctrica i l’autoconsum, transició i pobresa energètiques. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, l’alcalde de Torrent, Jesús Ros Piles, i el president d’ASELEC, Rafael Castillo, han estat els encarregats de presentar la nova sessió formativa amb tècnics municipals, representants locals i membres d’associacions.

Josep Bort, durant la presentació a la Casa de Cultura de Torrent, ha remarcat que “hem d’avançar cap a un model econòmic i energètic baix en carboni, i això passa necessàriament per canviar els nostres hàbits i formes de fer i viure. Amb aquestes jornades i sessions, des de la Diputació volem apropar els coneixements tècnics necessaris per entendre com aquestes noves tendències es poden materialitzar als nostres pobles i a les nostres vides”. 

Aquest cicle de jornades que impulsa l’àrea de Medi Ambient es realitza en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris, Instal·ladors elèctrics, Telecomunicacions i Energies Renovables de València (ASELEC) i constitueixen una iniciativa innovadora per a conscienciar i formar en polítiques per a fer front al canvi climàtic. 

“La mobilitat elèctrica és clau en el canvi de model energètic i la descarbonització de l’economia. Per això, és necessari estimular la demanda de vehicles elèctrics i desenvolupar una infraestructura de recàrrega potent si volem canviar el model”, ha subratllat el diputat. 

La Diputació, com a coordinador territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, té l’objectiu de fer arribar aquest pacte a les autoritats locals del seu territori per promoure l’adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222.

Aquest Pacte constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic

La ruta d’aquestes sessions comarcals climàtiques continuarà durant les properes setmanes als següents municipis: Paiporta (27/6/2018), Sueca (16/7/2018), Ontinyent (18/7/2018), Sagunt (23/7/2018), Pobla de Vallbona (25/7/2018) i Gandia (30/7/2018).

 

La Diputació subvenciona la compra de vehicles elèctrics

L’àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, ha llançat una nova línia d’ajudes per a que els ajuntaments valencians compren nous vehicles elèctrics i canvien els models de combustió de les seues flotes municipals. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recàrrega als municipis.

Aquest nou programa compta amb un pressupost de 750.000 euros i la quantitat màxima subvencionable per a cada municipi serà de 20.000 euros. Amb això, la Diputació pretén col·laborar en la reducció de les emissions de diòxid de carboni de les comarques de València, on el 31 % són produïdes pel sector del transport. El canvi d’un turisme o furgoneta lleugera de combustió per un model elèctric permet reduir un 43,6% les seues emissions.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Godella organitza per primera vegada un concurs de disseny de samarretes per a les festes patronals. Les penyes, clavaries i confraries que pertanyen a la Junta Local de Godella participaran a este concurs que premiarà amb 350€ el millor disseny.

El termini està obert des del 21 de juny fins el 2 de juliol, tots dos inclosos. Es tracta, segons ha explicat la regidora de l’àrea, Tatiana Prades, de «fomentar la igualtat i la lluita contra el sexista amb missatges integradors i originals a les samarretes». 

Les sol·licituds hauran de presentar-se per registre d’entrada en l’oficina d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament de Godella o a través de la seu electrònica (https://sede.godella.es/). 

El jurat, que es reunirà el dia 9 de juliol, haurà de triar el guanyador seguint els criteris de creativitat, harmonia cromàtica i equilibri, i representativitat de les festes tradicionals de Godella. El veredicte es farà públic el 18 d’agost, abans del començament de la festa de les paelles populars. 

 

 

Informa Nou Horta. Godella

El grup de pop Valencià Capvespre celebra el Dia Europeu de la Música publicant el seu primer disc, ‘Mirall’. Un treball directe, fresc, innovador, on les lletres transmeten un caràcter optimista i un esperit motivador. Compost per 11 temes, entre els quals es troben dues versions, una del veterà músic valencià Julio Bustamante i una altra del músic barceloní Jaume Pla, més conegut com Mazoni. Sense oblidar ‘Serem el vent’, la cançó oficial de la Volta a Peu 2018.

Estarà disponible aquest 21 de juny en les principals plataformes digitals com Spotify, iTunes, GooglePlay o Amazon Mp3, i en format físic.

Mes informació en: www.capvespremusica.com

 

Informa Nou Horta. Música

Els xiquets constitueixen una porció xicoteta però important dels pacients que requereixen Reanimació Cardiopulmonar (RCP), i una assistència immediata i de qualitat en el cas que es produïsca aquesta situació és essencial per a evitar riscos més greus. L'Hospital de Manises ha celebrat un taller de RCP bàsica pediàtrica dirigit a professionals del Departament de Salut perquè puguen actuar en un entorn sanitari i no sanitari davant contratemps en xiquets que necessiten atenció mèdica urgent per parada cardiorrespiratòria.

Encara que la parada respiratòria és més freqüent que es done en nounats i durant el primer any de vida, aquest curs abasta des del primer dia de vida fins a l'adolescència”. “Aquest tipus de tallers és necessari que es realitzen cada cert temps entre el personal mèdic i d'infermeria perquè s'entrene la seua pràctica”, explica Inés Costa, cap del servei de Pediatria. En el cas dels xiquets, encara que una situació de parada cardiorrespiratòria és poc freqüent, si requereix de coneixements específics i diferenciats en relació amb l'adult. 

Aquests cursos tenen una part de coneixements teòrics, en els quals s'ensenya la prevenció, el reconeixement d'una parada cardíaca i les mesures a adoptar per a solucionar-la, i una part pràctica, en la qual s'aprenen a fer les maniobres de reanimació cardiopulmonar i primers auxilis. En aquests tallers s'ensenyen mètodes com la respiració boca a boca, el massatge cardíac o tècniques en cas de atragantament i maniobres de desobstrucció de la via aèria que puguen patir els xiquets o bebès. En aquest tipus de curs té gran importància els coneixements pràctics que s'efectuen sobre maniquís on s'avalua si s'estan executant correctament aquestes maniobres.

La RCP bàsica és el conjunt de maniobres que permeten identificar si un xiquet està en situació de parada cardiorrespiratòria i realitzar una substitució de les funcions respiratòria i circulatòria, sense cap equipament específic, fins que la víctima puga rebre un tractament més qualificat.

Aquesta iniciativa s'emmarca en l'aposta de l'Hospital de Manises com a organització saludable que fomenta la formació especialitzada i els bons hàbits entre els professionals amb la finalitat de millorar l'atenció sanitària i crear un entorn favorable per als treballadors. En aquesta línia, el Departament de Salut de Manises ha sigut destacat amb els premis Preveure 2017, Hospital Optimista o Empresa Saludable que reconeixen la labor psicosocial i motivacional del centre cap als empleats que repercuteix en un tracte més humanitzat i proper a la ciutadania. 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

Pàgina 1 de 789