En les platges d'Alboraia els hostalers es queixen del tracte que s'està donant a les notícies entorn de les platges a causa dels tancaments puntuals que han patit. S'aprofita la circumstància per altres col·lectius per a reivindicar assumptes que gens tenen a veure amb les platges i els seus serveis turístics i se senten perjudicats.

 

Després de consultar als centres de salut de la localitat, l'Ajuntament d'Alboraia confirma que en cap moment s'han tingut problemes d'augment de casos per gastroenteritis, ni per cap altra malaltia en els centres de salut, així com tampoc existeixen problemes de falta de personal mèdic.

 

La Policia Local adverteix que la presència de caravanes en la zona de les platges no pressuposa cap assentament i estan totes controlades.

 

Les platges estan molt vigilades i si apareix algun problema es tancarien immediatament per a prevenir qualsevol incidència en la població.

 

Per tant es pot assegurar al municipi que no existeix risc mentre no onege la bandera roja que avisa la prohibició del bany per causes diverses. 

 

 

Informa Nou Horta. Alboraya

Comença la Dipu et Beca 2019 a Xirivella

Dimarts, 16 Juliol 2019 14:13

Un estiu més comença una experiència laboral per a 15 estudiants residents de Xirivella. Hui, l'alcalde de municipi, Michel Montaner, la regidora de Transparència i Informació, Águeda Ferrandis, el regidor de Cultura i Benestar Social, Roberto Romero, i el regidor d'Administració General, Rubén Langa, han donat la benvinguda als becaris que estaran els mesos de juliol i agost treballant a l'Ajuntament. 

 

La corporació els ha rebut i aprofitat l'ocasió per a donar uns consells de cara a estos mesos de treball en l'Administració Pública, a més d'animar-los a plantejar-se objectius i complir-los durant l'etapa estival. 

 

Enguany, gràcies a este programa de la Diputació, s'han oferit beques específiques i de caràcter general per a estudiants de graus universitaris i de cicles formatius, amb una dotació econòmica de 500 € mensuals. Entre els perfils demandats es troben: 

 

CFGS d'Administració de Sistemes Informàtics en xarxes. 1 Beca a informàtica. 

 

CFGM o CFGS de l'àrea administrativa. 8 beques a: 

- Tributs.

- Educació.

- ADL.

- Serveis Socials.

- Cultura.

 

Grau en Informació i Documentació. 1 Beca a la biblioteca.

 

Grau en Gestió i Administració Pública, o CFGM o CFGS de l'àrea administrativa. 1 Beca en el Gabinet d'Informació. 

 

CFGS en Animació Sociocultural i Turisme, o CEFS en Integració Social. 1 Beca en Joventut que prové de les beques genèriques. 

 

Grau en Periodisme. 1 Beca que prové de les beques genèriques. 

 

Grau en Comunicació Audiovisual. 1 Beca. 

 

CFGS en Animació Sociocultural i Turisme, o grau de Mestre en Educació Infantil, o grau de Mestre en Educació Primària en diversos departaments.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

 

Els il·lustradors Vicente Perpiñá i Carlos Mercé, junt amb el suport del ‘Programa Generació Espontánea’; de la Universitat Politècnica de València, han editat la publicació, ‘Plaça del Mercat’, per a reivindicar i recuperar la revista d'historietes a Espanya.

 

‘Plaça del Mercat’; és una publicació gràfica a tot color i semestral impulsada per dos jóves dibuixants valencians a través del seu propi segell editorial, ‘Edicions Anònimes’.

 

Esta revista d' historietes curtes tracta temes socials com la violència que pateix la dona en l'actualitat i, en especial, en els carrers; el consum de droga entre els jóves i els seus efectes; o temes de divulgació com la importància del llibre com a vehicle per a transmetre la cultura, entre altres temàtiques.

 

Per al director de la revista, Vicente Perpiñá, ‘Plaça del Mercat’; busca recuperar l'essència de revistes dirigida a adults com ‘El Víbora’, ‘Rambla, ’Cairo’ o ‘Cretino’, “porque és necessari crear projectes independents que no sols comprenguen l'oci, sinó que també tinguen interés cultural ric en informació sense filtres”.

 

Un dels objectius d' esta nova publicació és ajudar les persones que lluiten per dedicar-se al còmic a trobar el seu lloc. “Volem ser un aparador per als jóvens que ixen de la universitat amb ganes de dedicar-se al còmic i guiar-los perquè reafirmen el seu estil de dibuix i narrativa”, recalca Carlos Mercé, coordinador de la revista.

 

Esta publicació, de venda en llibreries especialitzades de tota Espanya, pretén crear bons còmics, apostar per nous talents, fer pedrera i en el procés, que els novells artistes criden l'atenció d'editorials i tinguen l'opció de participar en projectes més grans, destaca la direcció de ‘Plaça del Mercat’.

 

La llista d'autors d'este primer número inclou Alejandro Álvarez, Jon Soto Pereira, Inma Perez,Iris Bernárdez, Beier Li, Cèsar Sebastián, Marta Brown Serna, Fabián Molinaro, Carlos Mercé i Vicente Perpiñá. La publicació reuneix a una sèrie d'il·lustradors amb estils que passen del del còmic clàssic americà, al’ pin-up’, a l'hiperrealisme o la tira còmica, entre altres.

 

Este projecte està finançat íntegrament pel ‘Programa Generació Espontánea’; de la Universitat Politècnica de València per a la dinamització de les activitats culturals dels seus estudiants i eixits. I, a més, compta amb el patrocini de les empreses ‘Yojimbo COMICS’; ‘Libros Fugitivos’ i ‘Rey Mono Camisetas’.

 

 

Informa Nou Horta. Cultura i Oci 

Torrent va guardonar als seus millors esportistes de la temporada 2018-2019 divendres passat en la XXXIII edició de la Gala de l’Esport. L’esdeveniment, que cada any reconeix l’esforç i dedicació dels i les esportistes i clubs torrentins, es va celebrar en l’Hort de Trénor. La gala va començar amb una exhibició del Club Kangoo Fitness prèvia al lliurament de premis.

 

L’alcalde Jesús Ros, la regidora d’Esports, Susi Ferrer, i el regidor d’Estratègia, Innovació i Economia, i recentment nomenat Diputat Provincial, Andrés Campos, van fer lliurament dels guardons als i les esportistes.

 

Susi Ferrer va voler donar la benvinguda i felicitar a tots i totes les esportistes que van assistir a la gala: “Hui reconeixem el treball d’un any de tots vosaltres, esportistes de base o d’elit, esportistes individuals o d’equip, que juntament amb els vostres companys i companyes, entrenadors i familiars, feu que la nostra ciutat siga mes gran”.

 

L’acte va premiar als i les millors esportistes de cada categoria, al millor entrenador i al millor club esportiu. També van ser guardonats el millor esportista de la Mini-Olimpíada Escolar, els i les esportistes amb major projecció i els i les esportistes destacats de cada club esportiu.

 

Finalment, després del lliurament de tots aquests trofeus i els esments especials, es va entregar el premi estrela de la gala: el guardó a Esportista de l’Any. Raúl Marek va ser el guanyador, per la seua trajectòria i èxits en el salvament i socorrisme. Va començar a practicar aquest esport amb solament 11 anys i en el seu primer campionat d’Espanya ja es va penjar un or. Entre els seus majors assoliments, es troba el títol de campió del món collit a Austràlia l’any passat.

 

L’emoció va ser protagonista durant aquesta edició de la Gala de l’Esport de Torrent. El lliurament del premi ‘Esport sense barreres’ i el premi a ‘Tota una vida’ va emocionar a tots els assistents de l’esdeveniment. El primer ho va guanyar Francisco Javier Planells Alós, per la seua trajectòria en la pràctica de la modalitat esportiva de boccia. I el segon, Cándido Martínez Rodríguez, per la seua constant dedicació al llarg de la seua trajectòria esportiva en el bàsquet a Torrent. Tots dos premis van ser entregats pels familiars dels guardonats.

 

L’alcalde Jesús Ros va felicitar a tots i totes les esportistes guardonades, especialment al millor esportista de l’any i als guanyadors dels premis ‘Esport sense barreres’ i ‘Tota una vida’: “Enhorabona a tots i totes les premiades, entre ells, Francisco Javier Planells i Cándido Martínez, dos exemples de superació i de dedicació a l’esport torrentí, que han aconseguit emocionar-nos a tots els presents. I com no, felicitar el nostre esportista de l’any, Raúl Marek, que ens ha guanyat amb la seua senzillesa i els seus valors”.

 

Tots els premiats van ser acompanyats dels seus entrenadors, representants de clubs i familiars. La regidora d’Esports, Susi Ferrer, també va voler agrair la seua presència i felicitar les famílies dels guardonats: “No hi ha fortalesa més gran que veure l’esforç, el sacrifici, les hores, el treball, la tenacitat dels vostres fills i filles, recompensat hui, davant de tothom esportiu i social de Torrent”.

 

ESPORTISTA DE L’ANY

Raúl Marek Szpunar Rosa –  Salvament i socorrisme

 

ESPORTISTA MASCULÍ AMB MAJOR PROJECCIÓ

Pablo López Rodríguez – Atletisme

 

ESPORTISTA FEMENINA AMB MAJOR PROJECCIÓ

Martina Llovera Verdet – Judo

 

ENTRENADOR DE L’ANY

Helio Carratalà Bellod – Club Esportiu Herca

 

CLUB ESPORTIU AMB MILLOR TRAJECTÒRIA

Club Atletisme Torrent

 

MILLOR ESPORTISTA MASCULÍ ALEVÍ

Ramón Sanz Mateu. Atletisme

 

MILLOR ESPORTISTA FEMENINA ALEVÍ

Claudia Planells Priego – Natació sincronitzada

 

MILLOR ESPORTISTA MASCULÍ INFANTIL

Álex López Hernández – Atletisme

 

MILLOR ESPORTISTA FEMENINA INFANTIL

Rocío Jara Vigo – Atletisme

 

MILLOR ESPORTISTA MASCULÍ CADET

Hugo Leveque Biosca – Atletisme

 

MILLOR ESPORTISTA FEMENINA CADET

Lídia Correjes Gregorio – Judo i Sambo

 

MILLOR ESPORTISTA MASCULÍ JUVENIL

Niklas Morales Monteiro –  Atletisme

 

MILLOR ESPORTISTA FEMENINA JUVENIL

Alba Capella Heredia – Sambo

 

MILLOR ESPORTISTA DE LA MINI-OLIMPÍADA ESCOLAR

Rubén López Hernández – IES Marxadella

 

ESMENTS ESPECIALS

Infantil femení Club Atletisme – Subcampió Espanya

Juvenil Torrent CF – Campió Lliga grup 7é

Cadet “A” Torrent CF – Campió Lliga ascens a l’Autonòmic

Aleví Torrent CF – Campió Lliga grup B-7é

Benjamí Torrent CF – Campió Lliga grup B-7é

Infantil/cadet femení C Monte-Sió – Campió Copa Plata FFCV

José Fco. Castillejo González – Pesca

Manuel José Rubio Fernández – Judo

Fco. Javier Planells Alós – Bocicia – Premi ‘Esport sense barreres’

Cándido Martínez Rodríguez – Basket – Premi ‘Tota una vida’

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Un any més, l’Auditori de Torrent celebra el seu Jazz Panorama reunint en el cartell una bona mostra del millor jazz nacional i internacional. Del 18 al 20 de juliol, es donaran cita en el seu escenari grans músics, en un festival que sempre s'ha caracteritzat per la qualitat de les seues propostes, i per la varietat d'estils i procedències.

 

Martirio i Chano Domínguez són els encarregats d'inaugurar l'edició d'enguany, amb el seu nou espectacle “A Bola de Neu”. Fa ja vint anys que Martiri va enlluernar al món al costat del gran pianista gadità Chano Domínguez amb la seua reinterpretació de les cobles clàssiques amb arranjaments de jazz, col·laboració que va quedar plasmada en “Coplas de madrugá” (1996), obrint així un camí de fusió que després van seguir molts altres artistes i que va donar lloc a un renàixer de la cobla. Uns anys més tard li van fer un volt més de rosca en “Acoplados” (2005), amb arranjaments per a orquestra simfònica i big band, i ara, després de quasi 15 anys sense gravar nou material, Martiri i Chano s'ajunten per a recordar al gran pianista i intèrpret cubà Ignacio Villa “Bola de Nieve”, una icona als països de parla hispana, un talentós pianista i extraordinari intèrpret que cantava als assumptes de l'amor i de l'humor. 

 

El festival continua amb Delvon Lamarr Organ Trio, una banda en alça provinent de Seattle i posseïdora d'una mescla única i impecable de soul, jazz i rhythm & blues. Van iniciar la seua trajectòria en la primavera de 2015 amb una residència setmanal en The Royal Room a Seattle durant el primer any i després van llançar el seu àlbum de debut “Close but no cigar”, realitzant xicotetes gires per la costa nord-oest del Pacífic. Només 3 anys després ja són cap de cartell en nombrosos festivals i difonen els seus ritmes contagiosos per tot el món, amb el commovedor so de l'òrgan de Delvon Lamarr, l'explosiva guitarra de Jimmy James i la perfecta bateria de Keith Laudieri.

 

Per a tancar aquest Jazz Panorama 2019, arriba a Torrent la cantant Mayra Andrade, procedent de Cap Verd, que ens porta una música fresca i versàtil, mescla de la seua música materna i ritmes més tropicals. En crioll caboverdiano, en anglès, en francès, en portuguès, el seu pop es mou entre el romanticisme occidental i la sensualitat del sud, el reggae i els ritmes africans. Un pop tropical, actual i viatger. En el seu últim àlbum, “Mànega”, reuneix els ritmes de la música africana moderna i les seues arrels caboverdianas. Gravat en Adidjan i a París, en ell trobem a Kim Alves, famós instrumentista de Cap Verd, així com una nova generació de músics d'Àfrica Occidental.

 

Els concerts seran els dies 18, 19 i 20 de juliol a les 22 h en l’Auditori de Torrent. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h, i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

El Rockejat, el millor festival de música gratuïta de l’estiu, complix la majoria d’edat en l’edició d’enguany, i es consolida així una marca i un esdeveniment que té un seguiment més enllà de l’àmbit local. Se celebrarà els dies 19 i 20 de juliol al Parc Central.

 

El cartell està encapçalat pels Mojinos Escozios, que tenen un gran nombre de seguidors en tota la comarca. També pujaran a l’escenari Los de Marras i Sinkope. El 20 ho faran Reincidentes, The Locos i Mala Reputación. A més, el regidor de Festes ha destacat la bona relació entre els grups de Torrent, “perquè ells són els que han triat qui tocarà en el Rockejat de 2019 en un exemple de consens i generositat”, i que seran No Regrets i Blau Llampec, en la primera nit, i Rechina i Tonirito Lere i la Bona Band, la segona.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Aquest cap de setmana ha començat el programa ‘Música a la fresca’. El dissabte va ser el torn de la Unió Musical, que van tocar algunes peces en la plaça Moralets; mentre que el diumenge, en la plaça Fra Antonio Panes, els torrentins i torrentines van poder gaudir de famoses bandes sonores de pel·lícula de la mà del Cercle Catòlic.

 

‘Música a la fresca’ continua el pròxim cap de setmana: el dia 19, a les 19.30 h, en la Plaça de la Unió Musical, amb la interpretació de la Unió Musical; i el dia 21, a les 19.30 h, serà el torn del Cercle Catòlic en la Plaça Amèrica.

 

 

Informa Nou Horta. Torrent

Xirivella ha signat de nou amb l’IES Gonzalo Anaya i el Ramon Muntaner un acord educatiu amb què es busca atendre a la diversitat i incloure en l’educació a alumnat en risc d’exclusió social matriculat en els centres d’educació secundària obligatòria i que presenta conductes disruptives, dificultats d’adaptació al medi escolar i tendència a l’absentisme escolar crònic o l'abandonament escolar. 

 

Este programa ja porta uns anys funcionant als centres i suposa una col·laboració amb diferents departaments del consisitori, com ara el Centre Jove i també amb associacions de Xirivella que col·laboren altruistament, com les Ames de Casa Tyrius. L’alumnat ix de l’aula ordinària per poder fer treball de camp diferent i així potenciar la seua motivació.

 

La Regidora d’Educació, Encarna Martí, ha destacat que "es tracta d'una mesura que hem demostrat que afavorix l'adaptació a l'entorn educatiu de persones que es troben en estes circumstàncies  i que pot servir per a canviar la seua situació".

 

Per la seua part, l'alcalde, Michel Montaner, ha agraït a les direccions dels centres la seua implicació per fomentar sempre programes que tenen en compte i ajuden a l’alumnat més vulnerable.

 

Des del consistori es posaran en marxa de nou tallers en col·laboració amb el Centre Jove, Serveis Socials, Esports i l’Agència de Desenvolupament Local (Ocupació) durant el pròxim curs escolar 2019/2020.

 

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Pàgina 1 de 1336