L'Ajuntament de Paterna ha posat en marxa la reforma per a habilitar quatre locals situats en els baixos de l'edifici de l'antic mercat, en el carrer Silla del barri Mes del Rosari- La Coma i que acolliran aules de formació per als veïns i veïnes del barri. 

Així ho va anunciar ahir el regidor d'Ocupació, Julio Fernández durant la reunió de la Comissió de Formació i Ocupació de la Coma i a la qual van assistir diferents entitats del barri. 

“Els locals van ser adquirits pel consistori amb l'objectiu de crear aules que donaren resposta a les necessitats formatives dels veïns i veïnes del barri” ha assenyalat el regidor Fernández. I en aqueix sentit, el regidor ha explicat que “la idea és que siguen els propis ciutadans els que decidisquen la futura oferta formativa per a aqueixos locals en col·laboració amb el SERVEF”. 

Les noves aules de formació, que estaran adscrites a l'àrea de Serveis Socials comptaran amb un aforament màxim de 100 persones i estaran equipades amb el material necessari per al desenvolupament de les classes. Es crearan quatre aules, una de 58 m2, dues de 67 m2 i una més gran de 111 m2. 

Per a dur a terme les reformes, que finalitzaran al maig de 2018, l'Ajuntament ha destinat una partida de 114.295 euros. 

Les actuacions projectades inclouen la demolició de la tabiquería interior per a deixar els espais diàfans i la substitució dels tancaments que connecten amb el passadís per a permetre la privadesa i aïllament acústic necessari per als nous usos de formació dels locals. A més, també es canviarà la instal·lació elèctrica i la lampisteria i es revisarà la protecció contra incendis.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Aquest matí, l'Alcalde de Burjassot, Rafa García, ha iniciat les reunions per a conèixer les necessitats concretes dels centres d'ensenyament de Burjassot per a després poder presentar-les al programa Edificant. En concret, s'han reunit els responsables dels cinc centres de primària que s'inclouen en aquest projecte i també els responsables dels dos Instituts d'Ensenyament Secundari.

En la reunió, que també ha comptat amb els responsables de Serveis Municipals així com els tècnics de l'àrea, s'ha explicat de forma exhaustiva el procediment a seguir i sobretot, la necessitat prioritària d'avaluar per part dels responsables dels centres, la qual cosa ells també consideren les seues necessitats principals, ja que encara que l'Ajuntament ja ha realitzat un treball previ per a detectar les mateixes, des de l'Ajuntament es considera indispensable les seues aportacions i les seues valoracions.

En paraules de l'Alcalde de Burjassot, Rafa García, "és el moment d'acarar el treball previ de l'Ajuntament amb el dels propis centres i així tenir la seguretat que el que es va a sol·licitar a la Generalitat és el que realment necessiten els centres d'educació de Burjassot. Anem a treballar intensament per a aconseguir que tots els centres públics puguen tenir cobertes les seues necessitats".

 

Informa Nou Horta. Burjassot

L'Ajuntament de Xirivella, a través de la Brigada d'obres, ha dut a terme diferents actuacions de millora i manteniment als col·legis del municipi. Les obres que s'han realitzat contemplen la renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua al Rei en Jaume, la reparació del sostre de la casa del conserge del Miguel de Cervantes i la baixada dels lavabos a l’Antonio Machado.  

Els lavabos del col·legi Antonio Machado s'han deixat a la mesura reglamentària de seixanta centímetres ja que, fins ara, els xiquets i xiquetes havien d'utilitzar una banqueta per a arribar a l'aixeta. També al pati del Gregori Mayans s'han instal·lat els lavabos que havia comprat el col·legi. D’esta manera, l’alumnat podrà rentar-se les mans sense cap dificultat.

D’altra banda, al centre educatiu Miguel de Cervantes s'ha impermeabilitzat el sostre de la casa del conserge i s’han canviat dos portes d’emergència del gimnàs. A més, al col·legi Rei en Jaume s’ha renovat la xarxa d’abastiment d’aigua, de 250 metres de llargària, i ha tingut un cost al voltant de vint mil euros. 

L’obra al Rei en Jaume l’ha realitzat una empresa. No obstant, totes les demés actuacions les ha dut a terme la Brigada d’obres durant les vacances de Nadal, que està a càrrec de la regidoria d’Infraestructures Bàsiques dirigida per Vicent Sandoval. 

L'objectiu d’estes actuacions ha estat condicionar les instal·lacions dels centres educatius per a tot l'alumnat i el personal docent. “Són qüestions urgents i altres que venen de lluny i que milloren els centres escolars buscant  com sempre el benestar de les comunitats educatives”, ha expressat la regidora d’Educació, Encarna Martí.

Per la seua banda, l’alcalde de Xirivella, Ricard Barberà, ha destacat “la continuïtat en el suport a la comunitat educativa per tal de millorar les condicions de l’ensenyança en els centres educatius“.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

L’Ajuntament d’Alaquàs ha col·locat més de 60 noves papereres de recollida selectiva en els diferents edificis públics per tal de promoure la sostenibilitat i el respecte al medi ambient a través del reciclatge.

La dotació d’aquests nous elements ajudarà a realitzar un correcte ús pel que fa a la separació de residus ja que es poden trobar papereres blaves destinades a dipositar paper i cartró i papereres grogues per a envasos de plàstic, llandes i brics. Les papereres es poden trobar en l’edifici de l’Ajuntament d’Alaquàs, en la Biblioteca Municipal, en l’edifici de Serveis Socials, en les instal·lacions de la Policia Local, en els Centres d’Informació Juvenil i en els centres socials.

Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania de la importància del reciclatge tant en els edificis públics com en els seus domicilis, facilitant-los aquest tipus de pràctiques per tal d’ajudar a incrementar la recollida selectiva en el municipi d’Alaquàs. Les papereres han estat cedides per l’organització mediambiental Ecoembes.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

L'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, i el regidor d'Educació, Toni Torreño, s'han reunit recentment amb la Secretaria Autonòmica d'Educació per a continuar avançant en la implantació del Pla Edificant de millora dels centres educatius de la localitat. En aquesta trobada s'abordaren les peticions realitzades des de Paiporta referents als centres IES La Sénia, el CEIP Jaume I, i la necessitat de construcció d'un nou col·legi a la localitat per necessitats derivades del creixement de població.

El Pla Edificant és una iniciativa de la Generalitat Valenciana per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius, amb el qual es pretén agilitzar els tràmits amb la col·laboració dels ajuntaments que s'hi sumen. Segons es va explicar en la seua presentació, el pla està dotat amb 700 milions d'euros i serà la pròpia Generalitat la que generarà el crèdit per a sufragar les reformes per ordre de prioritat. Es calcula que s'actuarà sobre 500 centres i se'n construiran 200 de nous.

En la recent trobada a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, l'alcaldessa, Isabel Martín i el regidor d'Educació, Toni Torreño explicaren les necessitats detectades a l'IES La Sénia, en el sentit de construir un nou aulari i remodelar integrament el centre (banys, portes, sistema elèctric, calefacció...), així com la renovació de la instal·lació elèctrica del CEIP Jaume I. En ambdós centres es va valorar també la necessitat d'instal·lació d'ascensors per a fer-los accessibles a persones amb diversitat funcional.

També es va expressar la necessitat de construir un nou centre de primària a la localitat donat l'augment de població dels últims anys.

“La reunió amb la Secretaria Autonòmica d'Educació va ser molt profitosa i estem treballant de manera conjunta per a millorar les instal·lacions dels xiquets i les xiquetes paiportines”, va explicar l'alcaldessa de Paiporta, qui va afegir que “la conselleria ha entés les necessitats de noves infraestructures i renovació dels centres”. Martín va afegir que “el Pla Edificant farà més àgils les obres de millora i construcció d'escoles, i anem a posar tota la maquinària de l'Ajuntament de Paiporta a treballar per a que el més prompte possible es puguen operar aquestes actuacions, que són necessàries per a que l'educació pública siga digna i de qualitat”, va afegir l'alcaldessa.

En el pròxim ple municipal, previst per al dijous 25 de gener, el govern de Paiporta proposarà la ratificació de l'adhesió al Pla Edificant. Per la seua banda, els centres també decidiran la seua adhesió al pla en els consells escolars i el Consell Escolar Municipal.

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Des de la regidoria d'Urbanisme, s'han destinat 250.000€ procedents del Pla Provincial d'Obres i Serveis i de l’Ajuntament d’Alfafar, per a poder desenvolupar aquestes accions de millora en el barri Sant Jordi.

Amb la intenció de millorar cada dia i fer més còmoda la vida en els carrers del municipi, s'està duent a terme l'acció de millora en l'accessibilitat d'aquest barri d'Alfafar. Una vegada finalitzades les obres, es podrà parlar d'un barri 100% accessible per a totes les persones que en ell viuen.

Els carrers on s'està escometent aquesta acció són, Gómez Ferrer, Doctor Antonio Muñoz, Magallanes, Juan Sebastián Elcano, Dels Furs, Ramón Lacreu Navarro, Vicente Aleixandre, Castillo de Olite, Menéndez Pelayo, Federico Pallardó i Pizarro.

A més, s'han programat per a pròximes dates accions d'accessibilitat en els carrers, Lepanto, Hernán Talles, Juan Puertes i Divisòria. En els pròxims mesos s'escometran diferents actuacions en la via pública, per a millorar tant accessibilitat com els carrers del municipi.

Des de l’Ajuntament d’Alfafar es prega disculpen les molèsties que puguen ocasionar-se durant l'execució de les millores, ja que el resultat serà en benefici de tots els veïns i veïnes d'Alfafar.

 

Informa Nou Horta. Alfafar

Els anys de crisi econòmica -provocada per l'esclat de la bambolla immobiliària- havien deixat latent a Mislata un problema que ara torna a estar d'actualitat: els PAI's aprovats a principis del nou mil·lenni durant l'etapa de govern del Partit Popular. Conresa, Quint II i el Polígon T són els noms d'algunes de les actuacions urbanístiques que va deixar aprovades el PP -amb l'oposició de PSOE i EU- i que no solament van esgotar el sòl municipal i van destruir la poca horta que quedava, sinó que també van comprometre la construcció de prop de 2.000 nous habitatges.

Durant aquests últims anys, la caiguda de la demanda immobiliària havia provocat que els agents urbanitzadors d'aqueixos PAI's no van haver-hi fet efectius els seus drets d'edificabilitat. No obstant açò, les circumstàncies estan canviant i els promotors estan començant ara a sol·licitar llicències de construcció, que l'Ajuntament no pot negar perquè es tracta d'actuacions aprovades en el seu moment per la Corporació Municipal, quan el PP de Mislata governava amb majoria absoluta. 

L'inici de les obres construcció de nous habitatges en la plaça Major ha generat cert malestar entre la ciutadania, ressuscitant el fantasma de l'herència urbanística, en una ciutat que ostenta ja una de les majors densitats de població de tota Europa. Òbviament, la indignació veïnal és compartida pel govern de Carlos Fernández Bielsa, del PSOE, que en 2005 ja advertia des de les bancades de l'oposició del caos que provocaria el model urbanístic del PP, “basat en la construcció desmesurada d'habitatges de renda lliure i en els negocis multimilionaris de les empreses urbanístiques", denúncia Bielsa.

El PRI (Pla de Reforma Interior) de Conresa -nomene de l'empresa de refrigeració que havia instal·lada en ple casc urbà- va ser aprovat inicialment a mitjan 2005 i només uns mesos més tard, al desembre, el govern del PP de Mislata va portar a ple un nou acord sobre els aprofitaments urbanístics, augmentant de 7 a 14 les altures dels edificis a construir en la plaça Major. Segons cita textualment l'informe lliurat avui pel cap del servei d'Urbanisme a l'alcalde, "com a conseqüència de l'augment del sostre edificable respecte del programa inicialment sotmès a informació pública, s'estableix una compensació econòmica de 6.127.472€ i l'obligació de cedir un local de 800m2 o una compensació d'1.440.000€ (l'Ajuntament va optar per açò últim)".

En resum, el Partit Popular de Mislata va augmentar l'edificabilitat de la plaça Major i va doblegar el nombre d'altures permeses, aclareix Bielsa, "a canvi de 7,5 milions, que en principi anaven a ser per a construir un nou ajuntament, que només responia a les seues ànsies megalòmanes, i que al final va ser per a pagar a Lubasa pels pàrquings, en l'operació econòmica més ruïnosa de la història de Mislata".

 

"Anul·lar un PAI ja executat és inviable jurídicament"

L'informe sol·licitat per l'alcalde al màxim responsable de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament fa referència a les possibilitats reals de trobar una solució a l'herència rebuda: "Anul·lar un PAI ja executat, a més de ser inviable jurídicament, de realitzar-se donaria lloc a compensacions i indemnitzacions". I les quantifica.

En el cas de la plaça Major, informa el tècnic municipal, "hauria de considerar-se la devolució de les quantitats rebudes (6.127.472€ + 1.440.000€) i el valor dels solars existents pendents d'edificar (segons valor cadastral: 4.301.878,29€, 4.301.878,29€, 4.391.379,84€ i 4.391.990,77€), la qual cosa dóna una xifra total de 25 milions d'euros, als quals caldria addicionar els  costos de les modificacions de planejament, processals, interessos, etc...". 

I açò només en el PRI de Conresa, el de la plaça Major. Si als comptes s'afigen els PAI's del Quint II i del Polígon T, la xifra superaria els 50 milions d'euros que va avançar fa uns dies la portaveu del govern municipal, Mª Luisa Martínez Mora. Unes quantitats  "inassumibles" per a l'Ajuntament i que han obligat a la regidora a exigir al portaveu del PP, Jaime López Bronchud, "un mínim de decència política a l'hora d'abordar aquest assumpte".

 

Informa Nou Horta. Mislata

Ahir a la nit es va cremar la tradicional foguera de Sant Antón Abad; un acte emmarcat dins de les festivitats en honor al patró dels animals. Van ser molts els veïns i veïnes que es van acostar a la calle Pare Méndez amb l'encreuament amb Calvari per a veure l'encès de la foguera. En l'acte, organitzat per la confraria de Sant Antón, es van repartir dolços acompanyats de mistela.

L'alcalde Jesús Ros i diversos membres de corporació municipal van assistir i van acompanyar als clavarios de les festes en honor a Sant Antón, que culminaran amb la famosa benedicció d'animals el pròxim 11 de febrer. Aquesta jornada s'iniciarà amb un esmorzar popular organitzat pels clavarios, para, seguidament beneir als animals, no solament de Torrent sinó també de tots els pobles veïns. Els amos de les mascotes rebran una estampa de la imatge del sant, un panet i una garrofa. I per a concloure el matí es realitzarà una desfilada des de la parròquia Munte Sión fins a la calle Pare Méndez.

 

Informa Nou Horta. Torrent

Pàgina 1 de 480