Descoberta la vitamina secreta de l'orxata

Divendres, 16 Juny 2017 14:18 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 201 vegades

La investigació sobre l'orxata de la Facultat de Farmàcia de València (Universitat de València), la University of Chemistry and Technology, Prague i el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) acaba de concloure després d'any i mig de treball, oferint una nova sorpresa. Per primera vegada s'han descobert nivells significatius de Biotina o Vitamina B7, la vitamina (fins ara) secreta de l'orxata natural de xufes.

La Biotina és una de les vitamines estrella de la “nutricosmètica”, nova disciplina que aplica a la cosmètica el coneixement científic sobre l'ús de complements i nutrients amb la finalitat de millorar la cura de l'aspecte físic i bellesa. Empleada en cremes anti-edat, regeneratives, tonificadores, xampús, o com a suplement vitamínic, laboratoris i marques com a l'ORÉAL, LANCÔME, SEPHORA, SCHWARZKOPF o AVON, entre altres, enriqueixen els seus productes amb Biotina, coneguda també com a Vitamina 7, Vitamina 8 o Vitamina H.

Les funcions més rellevants de la Vitamina 7 passen per la cura de la pell i manteniment del teixit muscular. És essencial per al manteniment i revitalització de la salut epidèrmica, així com de la prevenció de la dermatitis i alguns tipus d'èczemes. La biotina és cèlebre també en relació al potencial enrobustiment d'ungles i cabell perquè compleix una important funció en l'enfortiment de queratines.

També incideix en la pèrdua de pes, ja que actua en la degradació i reducció de carbohidrats i lípids del cos humà ajudant, sempre dins d'una dieta equilibrada i una forma de vida no sedentària, a mantenir un pes equilibrat i saludable.

És habitual que a les persones que pateixen d'obesitat, o problemes de pell, especialistes de la salut els recomanen que incloguen en la seua dieta aliments rics en Biotina com els ous cuinats, alguns tipus de peix i carn, o alguns vegetals entre els quals destaquen les nous o els pésols.

La xufa i l'orxata natural passen així a engrossir la categoria de vegetals rics en Biotina. Unida a la presència de Vitamina I detectada ja fa 14 anys a l'estudi realitzat per les professores de la Universitat de València Rosaura Farré i Amparo Alegría, i el Doctor Bixquert de l'Hospital Arnau Villanova, converteixen a l'orxata natural en un aliment complet i saludable per al nostre organisme, especialment en la seua versió sense sucre afegit.

Analitzats milers de compostos químics de més de 80 mostres a través de tecnologia punta denominada “Untargeted Metabolomics Fingerprinting”, s'ha determinat de forma estadísticament significativa que els nivells mitjans de Biotina en l'Orxata Natural multipliquen per 5 als de l'Orxata Industrial, una relació equivalent al que succeeix amb l'aminoàcid de la Arginina.

Segons la investigació, tant els Fosfolípids, els aminoàcids com la Arginina, o les vitamines com la Biotina, són significativament més alts en les mostres d'Orxata Natural analitzades.

Tècnicament, l'Orxata Natural és segons la Legislació Tècnic Sanitària de l'Orxata aquella orxata que no ha sigut sotmesa a cap tipus de tractament tèrmic i que per tant té una durada de només 5 dies en refrigeració.

La mateixa Legislació, en el seu article 18.2, exigeix especificar sempre el tipus de producte que es tracta en l'etiqueta principal de forma ben visible al consumidor final.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

 

Modificat el Divendres, 16 Juny 2017 14:23

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.