Compromís per Alboraia proposa un canvi en el Reglament de participació ciutadana

Dimarts, 10 Octubre 2017 10:28 Escrit per  Compromís per Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 102 vegades

La Coalició planteja que en dates recents l'Ajuntament d'Alboraia procedirà a la renovació de la figura del Defensor del ciutadà perquè ha expirat el període pel què va ser triat.

Per això pensa que és interessant i necessària una reflexió, i una modificació de l'article 32 del Reglament de participació ciutadana de l'Ajuntament d'Alboraia que diu "Los portavoces de los Grupos Políticos consultarán con las organizaciones sociales para recibir propuestas de candidatos, para posteriormente elevar su propuesta al Pleno. El Defensor del Vecino serà designado en sesión plenaria por mayoría simple de los miembros de la Corporación. El nombramiento tendrá efectos a partir de su aceptación". 

Consideren que la importància de la figura de Defensor del veí, que podria ser equiparable a la de jutge de pau, l'Ajuntament d'Alboraia hauria d'anar a un procés més obert a la participació ciutadana, i on se seguira el model d'elecció del jutge de pau. Un procés on qualsevol persona veïna d'Alboraia que cumplirà les condicions que indica l'article 31 del Reglament de participació ciutadana, poguera presentar directament la seua candidatura a la figura del Defensor del veí.

A més, fonts de la coalició indiquen que l'actual reglament no té una previsió de com actuar si hi ha més d'un candidat/a.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

 

Modificat el Dimarts, 10 Octubre 2017 10:35

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.