Alumnes de la Universitat d'Oxford realitzen el seu treball del màster de regeneració arquitectònica en l'horta d'Alboraia

Dilluns, 12 Febrer 2018 09:41 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 199 vegades

27 alumnes del Master International Architectural Regeneration and Development d'Oxford Brookes University i dos professors han realitzat el treball d'aquest nivell superior d'estudi en l'horta d'Alboraia. L'Ajuntament de la localitat de l'Horta Nord ha col·laborat en tot moment per a poder oferir el meravellós paratge del municipi com a camp de treball del que prendre dades i dibuixar, fotografiar i visitar edificis emblemàtics.

Durant la seua estada en la localitat, els estudiants s'han reunit amb Vicente Domènech i Ana Puertas, de la consellería de Medi Ambient, han visitat diversos llocs i edificis emblemàtics com l'agromuseu de Vera, l'estudi-taller d'Enric Mestre o el assecador de xufes de Juan Sancho, així com el Tribunal de les Aigües i a l'associació Planta i Cull, amb els qui han aprés a elaborar orxata.

Els estudiants han quedat impactats amb l'important patrimoni vernacle, de barraques, alqueries i cases d'agricultors, han comprés el paper crucial de l'aigua en la configuració de l'horta i el seu organitzat sistema de gestió (séquies, brancs, etc.) i han estudiat la normativa que regula els usos de l'horta en pro de la seua conservació.

Des de l'Ajuntament d'Alboraia se'ls ha ajudat a través de Silvia Requeni, arquitecta municipal; Sara Catalunya Soler, tècnic de medi ambient; i José Lliso Burriel, enginyer tècnic d'obres públiques. L'alcalde de la localitat, Miguel Chavarría, també ha estat present en diversos actes realitzats i se'ls ha donat el contacte de Vicente Gimeno, president de la cooperativa agrícola d'Alboraia, Antonio Gimeno, president de la DO Xufa de València; Francisco López Lull, vicepresident del Consell Agrari; i José Benlloch, propietari de l'orxateria Sequer lo Blanc.

La iniciativa ha sigut possible gràcies a l'estreta relació institucional que mantenen Fernando Vegas López-Manzanares i Camilla Mileto, professors titulars de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de València (ETSA-UPV) amb Marcel Vellinga, professor d'Oxford Brookes University. Aquest workshop ha sigut coordinat amb Julia Wedel, arquitecta i professora en aquest últim centre educatiu i Yolanda Hernández Navarro, arquitecta amb estudi professional "ArquiQ" situat en l'horta d'Alboraia, veïna del municipi i professora de la ETSA-UPV. Amb ells, 4 alumnes i recentment titulats, amb alguns professors de la UPV, han col·laborat en la comunicació i gestió de les jornades.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Modificat el Dilluns, 12 Febrer 2018 09:43

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.