Alboraia col·labora en un projecte europeu que reconeix el paper fonamental dels agricultors

Divendres, 02 Març 2018 16:01 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 126 vegades

L'Ajuntament d'Alboraia ha cedit l'emblemàtic Edifici Singular de la Patacona per a la realització de la primera activitat del projecte europeu que reconeix el paper fonamental que juguen els agricultors i les agricultores en el desenvolupament mediambiental i econòmic sostenible d'aquest sector a Europa. D'aquesta manera, des de la regidoria d'Horta y Medi Ambient, el Consistori continua treballant en el seu compromís per l'horta i els seus treballadors.

Raquel Casares, regidora d'Agricultura de l'Ajuntament d'Alboraia, va acudir a la recepció dels participants d'aquest programa amb la finalitat de donar-los una càlida benvinguda i mostrar el suport de la citada institució de la localitat a aquest tipus d'iniciatives favorables amb els agricultors i agricultores.

Aquest projecte, conegut com "Llevar Organizaciones y Desarrollo de Redes a niveles más altos en el sector agrícola de Europa" (BOND), va ser aprovat a Brussel·les en la convocatòria Horizonte 2020 en col·laboració amb diverses organitzacions i institucions del vell continent, entre les quals es troba la Coordinadora de Agricultores y Ganaderos de la Comunitat Valenciana (COAGCV). El seu objectiu implica generar xarxes entre els llauradors europeus i la resta d'institucions i generar destreses en els àmbits de la producció sostenible, la difusió de bones pràctiques i la coordinació intra i interorganizacional.

Amb la finalitat de conéixer exemples d'èxit, un grup de 20 persones, compost per representants de les organitzacions de diferents països, ha pogut dur a terme des de l'Edifici Singular de la Patacona durant una setmana una sèrie d'activitats i visites a iniciatives que s'estan desenvolupant a València de manera positiva com els Canals Curts de Comercialització alimentària o els Sistemes Participatius de Garantia, entre altres.

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.