L'alboraier Jordi Bayarri publica el seu nou còmic 'Hipatia la veritat de les matemàtiques'

Dimarts, 15 Mai 2018 14:45 Escrit per  Publicat en Alboraia-VAL Vist 262 vegades

L'il·lustrador d'Alboraia, Jordi Bayarri, utilitza el còmic com a eina educativa, en combinar imatge i text, mitjançant la historieta pot transmetre qualsevol tipus d'informació de forma amena i entretinguda, facilitant així la comprensió del que es vol transmetre.

En aquest cas, Bayarri, es recolza en aquest format per realitzar la 'Col·lecció Científics' dirigit a públic infantil i juvenil, encara que el format còmic és ideal per a tot tipus de lectors.

'Hipatia la veritat de les matemàtiques' és el seté volum d'aquesta col·lecció que recull biografies de grans científics de la història en el llenguatge de còmic, i on apareixen noms de la talla de Darwin, Galileu, Newton, Marie Curie, Ramón y Cajal i Aristòtil.

En aquest nou volum, l'alboraier descobreix amb Hipatia l'antiga Biblioteca d'Alexandria, i com era la vida dels joves estudiants de matemàtiques i filosofia a la ciutat d'Alexandre el Magne. A més explica com Hipatia volia aprendre i arribar a la veritat, i que per a ella el millor camí per aconseguir-ho eren les matemàtiques.

La 'Col·lecció Científics' està realitzada en col·laboració per Jordi Bayarri, autor i editor de còmics, guanyador del premi a millor guionista nacional en EXPOCÓMIC, el Saló Internacional del Còmic de Madrid l'any 2004 i del I Premi de Novel·la Gràfica “Dibuixant entre cultures” de la Fundació Tres Cultures en 2009, i Tayra Lanuza, doctora en història de la ciència i investigadora postdoctoral del CSIC.

A més Jordi Bayarri Dolz i Tayra M. C. Lanuza Navarro, van ser guardonats amb el premi 9 d'Octubre de l'Ajuntament d'Alboraia en la categoria d'Arts Plàstiques per apropar als més joves la història i la ciència a través del còmic. 

 

Informa Nou Horta. Alboraia

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.