Cs Alboraia sol·licita la construcció de nou centre auxiliar de salut per a la Patacona

Dilluns, 15 abril 2019 12:23 Escrit per  Ciudadanos Alboraia Publicat en Alboraia-VAL Vist 68 vegades

Ciutadans Alboraia sol·licitarà la construcció d'un nou consultori auxiliar en la Patacona després de la denúncia realitzada pel sindicat CSIF sobre el risc per a usuaris i treballadors d'haver de compartir un mateix espai d'emmagatzematge medicaments, productes de neteja i residus tòxics.

 

El candidat de Cs a l'alcaldia d'Alboraia, Vicente Martínez Bauset, va explicar que la seua petició al pròxim ple municipal planteja que el futur PGOU, “que tanta pressa té PSPV i PP a aprovar”, contemple que Patacona tinga un nou consultori auxiliar “concorde als temps i al seu nombre d'habitants”. 

 

Conscients que aquesta petició tardarà temps a poder-se realitzar, CS demanarà a l'Ajuntament d'Alboraia i a la Conselleria de Sanitat que es posen d'acord “per a, que almenys de moment, crear un habitacle en l'entrada del consultori, destinat a magatzem de material usat, residus tòxics i carret i productes de neteja”. 

 

Martínez Bauset també sol·licitarà que es repare o substituïsca l'aire condicionat de la sala d'espera i que la Conselleria subministre recursos el seuficientes als professionals sanitaris amb l'equip necessari per a actuar davant qualsevol emergència sanitària”. 

 

L'alcaldable de Cs considera que “la petició de l'ajuntament d'Alboraia també hauria de contemplar la possibilitat que part del local adjacent al consultori de Patacona, cedit per l'Ajuntament a l'Associació Valenciana de detectoaficionats (AVD), es condicione com a sala d'espera i consulta per a pediatria”. 

 

La moció de Cs Alboraia al pròxim ple municipal recorda que les instal·lacions del consultori presenten a més unes altres deficiències que requereixen solució. Martínez Bauset va enumerar algunes d'elles: “l'estretor de les consultes sobretot la de pediatria, contrasta amb la desmesurada altura dels sostres, la sala d'espera necessita més espai i els xiquets haurien de disposar de sala d'espera a part”. 

 

Tot això, segons el candidat de Cs Alboraia, “evidència que en el seu moment es va aprofitar l'espai existent, espai que mai va ser pensat per a albergar un consultori”. 

 

 

“Patacona es mereix un centre de salut digne” 

Martínez Bauset va animar a l'alcalde d'Alboraia, el socialista Miguel Chavarría, a demanar a la seua companya de partit, la consellera Ana Barceló, que “pose solucions a aquest consultori auxiliar de Patacona i que, de pas, demostre que li importen els veïns de Patacona. A nosaltres ens preocupen, ocupen i per això presentem aquesta moció. Patacona es mereix un centre de salut digne”. 

 

L'alcaldable de Cs va explicar que aquest futur centre auxiliar de Patacona serà un dels punts que inclourà en el seu programa electoral. Martínez Bauset afirmó que “si el dia 26 de maig compte amb l'ambfianza dels veïns d'Alboraia em compromet a acudir a la Conselleria de Sanitat i demanar aqueix centre de salut urgent i necessari per als veïns de la Patacona”. 

 

Informa Nou Horta. Ciudadanos Alboraia

Modificat el Dilluns, 15 abril 2019 12:28

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.