Almàssera celebra el Dia de l'Orgull LTBI amb el projecte 'Mostra la ploma als pobles 2017"

Divendres, 30 Juny 2017 17:13 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 115 vegades

Almàssera va celebrar ahir dimecres 28 de juny el Dia de l'Orgull LGTBI amb l'activitat procedent el col·lectiu LAMBDA que porta per nom "Mostra la ploma als pobles 2017", un festival de cinema i cultura a favor de la diversitat sexual, de gènere i familiar.

L'acte començava a les 19 de la tarda a la sala d'exposicions del centre cultural amb la lectura d'un manifest per part de Carmen Tomás, Regidor de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almàssera que posteriorment va presentar als moderadors del debat: Alejandro Sánchez, del col·lectiu LAMBDA i Paula Peña, sexóloga de Plena Inclusió CV, associació defensora del dret de les persones amb discapacitat intel·lectual i/o del desenvolupament a una vida afectiva i sexual plena i saludable.

En primer lloc es van projectar diversos documentals i curtmetratges que el seu objectiu és conscienciar a la ciutadania sobre la normalitat i el respecte cap a les diferents i diverses orientacions sexuals que existixen en la societat. Els assistents van poder veure "Gràvid" d'Alejandro Durán, "Kids on Gender" de Jasmine Doyle i Alexia Sidor, "Mother knows best" de Mikael Bundsen, "Dobles armaris, dobles suports" de Plena Inclusió Espanya i "Oh-be-Joyful" de Susan Jaconson.

També es va projectar el curtmetratge "Èmfasi" de Pilar Devesa que pretén mostrar la cara més positiva de les persones afectades pel virus VIH que són gent normal que porta una vida normal.

En finalitzar les projeccions Alejandro Sánchez i Paula Peña van iniciar una tertúlia -debat amb els assistents en la qual algun d'ells es va atrevir a explicar la seua pròpia experiència personal.

A part de "Mostra la ploma als pobles", l'Ajuntament d'Almàssera també ha homenatjat el Dia de l'Orgull LGTBI amb la bandera de colors característica del col·lectiu penjada en la balconada del consistori i amb unes cartolines de colors amb missatge en els esglaons de les escales de l'Ajuntament entre les quals es podia llegir "respecte, igualtat, diversitat, drets, llibertat...".

 

Informa Nou Horta. Almàssera

Modificat el Divendres, 30 Juny 2017 17:15

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.