Almàssera es manifesta contra la violència masclista amb "La dona sola"

Divendres, 24 Novembre 2017 14:08 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 115 vegades

Aprofitant que el 25 de novembre és el Dia Internacional Contra la Violència Masclista, l'Ajuntament d'Almàssera ha penjat en la façana del Centre Cultural una pancarta manifestant en contra d'aquest tipus de violència.

També ha convidat als alumnes i alumnes de Batxiller de l'IES Tavernes Blanques i als veïns i veïnes d'Almàssera a la representació teatral de "La dóna sola". L'acte s'ha realitzat avui divendres a les 11'30 del matí en l'auditori del centre cultural on Carmen Tomás, Regidor de Serveis Socials ha iniciat l'acte donant la benvinguda a tots els assistents i llegint el Manifest contra la Violència de Gènere escrit per la Diputació de València.

L'obra de teatre "La dóna sola" interpretada per Pilar Rochina i dirigida per Fernando Soler és un text de Dario Fo i Franca Rame que explica la història de María, una dona casada i amb dos fills que pateix maltractaments tant físics com a psicològics per part del seu marit i el grau de resignació i normalitat amb què ella accepta aquesta situació.

La representació és un monòleg de 60 minuts que fa reflexionar a l'espectador sobre les realitats que vivien algunes dones en els anys 70 causant també sorprenc que aquestes situacions encara estiguen succeint en l'actualitat arribant fins i tot fins a l'assassinat.

En finalitzar l'obra de teatre l'actriu i el director de la mateixa han establit un col·loqui amb els assistents i els han projectat també una sèrie de vídeos sobre els estereotips i sobre les formes de violència de gènere virtuals.


Informa Nou Horta. Almàssera

Modificat el Divendres, 24 Novembre 2017 15:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.