L'enderrocament de l'antiga fàbrica Rottafharm S.L. d'Almàssera es fa efectiu aquesta setmana

Dimarts, 24 Juliol 2018 12:27 Escrit per  Publicat en Almàssera-VAL Vist 308 vegades

La setmana passada es va iniciar la demolició de la fàbrica de productes farmacèutics Laboratoris Aurelio Gamín S.A. que posteriorment va adquirir el nom de Rottapharm S.L. situada en l'antiga Carretera de Barcelona en el terme municipal d'Almàssera, catalogada en el PGOU com a sòl de reserva per a sistemes generals.

Des del passat mes de març de 2017 que es va sol·licitar a l'Ajuntament d'Almàssera l'enderrocament de l'edifici s'han succeït una sèrie d'actuacions que han dificultat que la demolició es duguera a terme.

Quan el consistori atorga la llicència de demolició de l'edifici comença a rebre per registre d'entrada una sèrie d'escrits de particulars i de diferents organismes relacionats amb l'art i l'arquitectura al·legant que l'antic laboratori és una construcció d'arquitectura del moviment modern de tipologia industrial i que hauria d'estar catalogat com Bé de Rellevància Local.

Aquest fet unit a un informe que diu que l'edifici forma part de l'entorn de protecció genèric de la Creu de Terme d'Almàssera i que qualsevol intervenció ha de ser autoritzada per la Consellería d'Educació, Recerca, Cultura i Esport fan que el 30 de novembre de 2017 es paralitze l'enderrocament de Rottapharm S.L.

No obstant açò es contínua treballant i emetent informes sobre les circumstàncies de l'edifici i finalment l'Ajuntament d'Almàssera rep una comunicació de la Direcció general de Cultura i Patrimoni que diu que l'edifici no està catalogat ni protegit i els valors no aconsegueixen la importància necessària perquè l'edifici siga considerat Bé de Rellevància Local i també que l'entorn protegit de la “Creu Coberta” no és il·limitat.

Per tot açò, a l'abril de 2018 es precedeix a l'aixecament de l'ordre de suspensió de la demolició de l'empresa farmacèutica

Està previst que aquesta setmana finalitze l'enderrocament de l'edifici la qual cosa satisfà a l'Alcalde d'Almàssera, Ramón Puchades “perquè s'havia convertit ja en un focus d'infeccions, estava molt deteriorat i era centre d'actes vandàlics”.

 

Informa Nou Horta. Almàssera

Modificat el Dimarts, 24 Juliol 2018 12:29

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.