Burjassot arreplega 67 tones de roba i calçat

Dimarts, 13 Febrer 2018 13:00 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 130 vegades

Durant 2017, els ciutadans i ciutadanes de Burjassot han donat 56 tones de roba i calçat que, a través de Càrites Diocesanes, es distribuiran entre persones sense recursos. D'aquest total, 57.038 quilos de roba i calçat s'han dipositat en els deu contenidors específics que hi ha repartits en diferents barris de la localitat, mentre que 10.347 quilos han arribat a Càrites, a través de donacions particulars.

Aquesta recollida de residus tèxtils forma part de Koopera, un projecte social i mediambiental que, al costat d'Abrigalla València, té com a missió generar oportunitats d'ocupació entre persones o col·lectius en risc d'exclusió social, millorar la seua empleabilidad perquè, a través del tractament dels residus tèxtils que arriben a la planta de tractament, procedents de contenidors i de donacions populars, se'ls forma en un ofici i se'ls prepara per a futures ocupacions.

Koopera Mediterranea és la planta de reutilització de material tèxtil engegada per Càrites Diocesana de València, Castelló, Teruel, Albacete i l'entitat Koopera. En ella, situada a Riba-roja de Túria del Turia, treballen persones amb el risc d'exclusió social i l'objectiu final de la iniciativa es basa en la reutilització ètica dels materials lliurats en els contenidors de recollida de roba distribuïts per les diferents diòcesis, per a la seua posterior comercialització en tendes de roba de segona mà a Espanya. Les peces també es destinen a parròquies en l'ajuda a persones sense recursos, a projectes internacionals d'ajuda solidària així com per al seu tractament i reutilització per a un altre tipus d'articles. A València i en 2017, s'assolit donar treball a 59 persones amb el risc d'exclusió social, havent incrementat en 48% els llocs de treball per a aquest col·lectiu.

Els contenidors, situats a Burjassot, es poden trobar en les calles Ferrocarril (Parc Albán); Pi i Margall amb Mariano Ribera; Inés Mir amb Sant Tomás; Francisca Navarro amb Ausiàs March, José Carrau, Ronda del Castell amb Sèquia de Montcada; Pintor Goya amb Bautista Riera; General Prim amb Doctor Lleonart; Carretera de Llíria amb Independència i Carretera de Llíria amb Calle Balmes.

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimarts, 13 Febrer 2018 13:01

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.