Totes amb Burjassot presenta al·legacions contra l'ordenança del Mercat Municipal

Dimecres, 16 Mai 2018 09:52 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 141 vegades

La plataforma ciutadana i municipalista Totes amb Burjassot va presentar en el passat 8 de gener fins a tres al·legacions contra la nova Ordenança Municipal Reguladora del Mercat Municipal, aprovada ha proposada de l'equip de govern, conformat per PSOE i Compromís, en el Ple Municipal del 28 de novembre de 2017. De les tres al·legacions, que es van debatre en el Ple Municipal del 24 d'abril, van ser rebutjades dos i una d'elles estimada parcialment.

La primera al·legació qüestionava l'article 11 de l'Ordenança, en la qual es declarava el lloc actual del Mercat Municipal com a permanent, quan fins ara ha sigut un lloc provisional. El sòl en el qual se situa el Mercat Municipal no és de l'Ajuntament de Burjassot, sinó que pertany a Conselleria de Cultura, que ho cedeix per a la seua gestió i ús a Burjassot mitjançant un conveni. Segons el parer de Totes amb Burjassot, declarar el Mercat com a permanent contravé la pàgina 51 del citat conveni, on diu que podrà “fer les obres de conservació o millora necessàries i establir els serveis que procedisquen, sempre que no consolide edificacions permanents”, la qual cosa podria portar a Conselleria a rescindir el mateix i obligar a l'Ajuntament a llevar el Mercat Municipal, havent d'indemnitzar als comerciants i fent malbé tots els diners gastats en les obres d'adequació del mateix. A més, moltes de les concessions finalitzaran amb posterioritat a la finalització del conveni, prevista per a 2035, amb el que no s'asseguren els drets de les mateixes.

La segona al·legació qüestionava l'article 24, en el qual s'ampliava el període mínim de tinença de la concessió d'una plaça del mercat d'1 any a 4 anys abans de poder cedir-la a tercers. Des de Totes amb Burjassot consideren que mantenir de forma obligada una plaça durant 4 anys com a mínim sense tenir en compte les circumstàncies personals del concessionari atemptava contra els seus drets. 

La tercera al·legació qüestionava els articles 51, 61 i 65 de l'Ordenança, en els quals s'estableix que els comerciants correran amb part de les despeses econòmiques en cas que l'Ajuntament de Burjassot realitzara obres d'adequació en el Mercat Municipal, o bé obres en el cas que el Mercat es traslladara a un altre lloc. Segons Totes, les despeses estructurals no haurien d'anar a càrrec dels comerciants, ja que aquests ja van pagar un cànon, paguen una taxa i corren amb les despeses de manteniment, de la mateixa forma que qualsevol propietari d'un immoble quan cedeix el seu ús a tercers.

L'equip de govern, conformat per PSOE i Compromís, van votar en a favor de desestimar les al·legacions primera i tercera, i estimar la segona, ja que aquesta no tenia empara legal, mentre que C’s va votar en contra. En sessió plenària, Adrián Juste, portaveu de Totes amb Burjassot, va declarar que “els motius expressats en l'informe no donen resposta als problemes plantejats en les nostres al·legacions” i que des de la plataforma “parlarem amb Conselleria de Cultura i Patrimoni sobre l'aprovació definitiva d'aquesta Ordenança, com ja hem parlat amb la Direcció territorial de Sanitat.”

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.