Burjassot condemna els actes vandàlics contra l’estàtua del Vicent Andrés Estellés

Dimarts, 12 Febrer 2019 14:43 Escrit per  Publicat en Burjassot-VAL Vist 81 vegades

Amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Compromís, PP, Ciudadanos i Totes amb Burjassot i l’abstenció d’EU, el Ple de l’Ajuntament de Burjassot ha aprovat, en sessió extraordinària, una moció presentada per Compromís per a condemnar els actes vandàlics contra l’estàtua del poeta burjassoter Vicent Andrés Estellés, l’últim dels quals va tindre lloc fa a penes unes setmanes.

 

La moció aprovada, que ha inclòs una esmena de Totes amb Burjassot, i part de l’esmena presentada per Ciudadanos, “condemna fermament, des de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Burjassot, qualsevol atac a l’estàtua de Vicent Andrés Estellés, així com qualsevol atac a la figura del poeta, patrimoni material i immaterial del nostre poble, incloent els panells i els elements de la Ruta Estellés”.

 

Així mateix, tal com recull el text, l’Ajuntament “instal·larà una càmera que vigile 24 hores al dia l’estàtua i augmentarà les mesures de vigilància policial, per a incrementar la seguretat i la protecció del nostre patrimoni”. D’igual manera, assenyala que, “una vegada identificats els culpables de qualsevol acte que atempte contra el nostre patrimoni, l’Ajuntament de Burjassot garantirà que els responsables assumisquen el cost econòmic de les reparacions derivades d’aquests atacs, tal com s’estableix en l’Article 44 a) de l’ordenança de Convivència Ciutadana. A més, serà aplicable l’article 41.6 que assenyala “seran faltes molt greus els actes de deterioració greu i rellevant d’equipament, infraestructures, instal·lacions o elements d’un servei públic”, amb la sanció corresponent establida en l’article 42 c)” que suposa una multa “per infracció molt greu que va dels 1.203 als 3.000 euros”.

 

La moció demanda que “es reposen al més prompte possible els llibres de l’estàtua, arrancats també fa uns dies” i manifesta “que l’Ajuntament de Burjassot sempre estarà a favor del respecte, la tolerància i la no-violència, i defensarà els canals democràtics com a solució als conflictes.

 

 

Informa Nou Horta. Burjassot

Modificat el Dimarts, 12 Febrer 2019 14:43

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.