L’Ajuntament de Godella adquireix 500 kg de pinso per al Pla d’Esterilització Felina

Divendres, 09 Febrer 2018 19:32 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 150 vegades

El regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, ha lliurat els 25 sacs de 20 kg de pinso que l’Ajuntament de Godella ha adquirit a través de la tenda Check Point Animals per al Pla d’Esterilització Felina (PEF) que des de 2006 està en marxa en el municipi.

Junt amb Oliveros han estat presents la coordinadora del PEF, Marta Ramadas Marco, la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament, Mónica Rubio Hidalgo, i les voluntàries Ana María Walter De Rossi, Astrid Karin Calatayud Blau, María Rosa Santonja Bellver i Patricia Santonja Bellver.

El consistori godellenc, mitjançant empreses subministradores com aquesta, facilita pinso a les persones voluntàries, que alimenten els animals adequadament, amb aliments no peribles, que no embruten el carrer ni atrauen insectes, alhora que es guanyen la seua confiança i d’aquesta manera poden ser capturats i portats a les clíniques on es faran les intervencions oportunes segons el seu estat de salut i segons siguen mascles o femelles. D’altra banda, es potencia el comerç local i de proximitat, i es facilita així el fet que les persones voluntàries puguen apropar-se a la tenda per agafar el menjar dels gats.

«És molt important conscienciar a la població de la tasca que estan desenvolupant estes persones, dedicant els seus esforços no només pel bé dels animals, sinó també de les persones que viuen a Godella», ha declarat Oliveros. A més d’ajudar a l’esterilització, a l’alimentació i a controlar l’estat de salut, les persones voluntàries també es dediquen a fer difusió i tramitar adopcions d’aquests animals.

Actualment, són voluntàries del pla més de 20 persones, totalment identificades per l’Ajuntament i que compten amb el seu suport i agraïment. Des de la regidoria es demana a tota la població que respecten la tasca desinteressada d’aquestes persones. Junt a elles, el departament de Medi Ambient i la Policia Local presten especial control a l’abandonament i al maltractament animal. Aquesta vigilància s’incrementarà el pròxim any de manera que siga més efectiu identificar a les persones que puguen estar cometent algun presumpte delicte relacionat amb els animals i la salut pública.

 

Un Pla d’Esterilització Felina que ha superat les expectatives

Des de fa més d’11 anys, l’Ajuntament de Godella gestiona els gats del carrer amb el Pla d’Esterilització Felina, l’objectiu del qual és reduir el nombre de gats per colònia, de tal manera que la seua presència només comporte beneficis com, per exemple, el control dels rosegadors.

Durant el darrer any, els resultats d’aquest pla «han superat les expectatives», tal i com ha informat el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros. Una de les claus d’aquest èxit ha estat la valuosa participació desinteressada de les persones voluntàries, així com la col·laboració amb les clíniques veterinàries de Ramón i Cajal i Aquebisbe Fabián i Fuero per a l’esterilització dels animals.

 

Informa Nou Horta. Godella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.