Generalitat confirma que hi ha pressupost per redactar el projecte de connexió entre el barranc dels Frares de Godella i el Palmaret

Dilluns, 14 Mai 2018 09:57 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 99 vegades

L’alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i el regidor de Medi Ambient, Fernando Oliveros, es reuniren el dijous 10 de maig, amb el director territorial de la Presidència de la Generalitat Valenciana, Paco Molina, qui confirmà que ja existeix dotació pressupostària per a la redacció del projecte de connexió del barranc dels Frares amb el Palmaret Alt.

Cal recordar que Godella, Rocafort, Burjassot i Massarrojos –els quatre pobles afectats per les inundacions en època de pluges torrencials- presentaren un projecte comú davant la Generalitat per tal d'habilitar infraestructures verdes que drenen l'aigua de les avingudes i construir un canal subterrani «tan reduït com siga possible» que connecte el barranc amb el Palmaret Alt (Massarrojos).

Tots quatre pobles coincidíen en la urgent necessitat d'evitar els danys provocats per les pluges torrencials a aquesta zona de l'horta. A l'acord, assolit en octubre de l’any passat, es parlà de realitzar, en primer lloc, una intervenció a la zona del Bovalar de Godella, construint una infraestructura verda -bé siga un tanc de tempesta o una bassa de laminació- que puga absorbir les aigües pluvials. Al final del barranc s'hauria d'habilitar una altra bassa de laminació per tal de frenar i canalitzar les avingudes.

El regidor de Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros, va destacar que «aquesta solució, que resoldria el problema de les inundacions, és menys agressiva amb l'horta i més sostenible amb el Medi Ambient».

Ara, amb la confirmació de que existeix dotació pressupostària per portar endavant el projecte, començarà la licitació per a la redacció del mateix, de la qual cosa s’encarregaran des de la Direcció General de l’Aigua.

 

 

Informa Nou Horta. Godella

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.