Celebracions, música, comerç i ambientació per a la festa de Nadal i Reis de Meliana

Dimarts, 12 Desembre 2017 11:56 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 434 vegades

L’Ajuntament de Meliana, especialment la Regidoria de Festes, i l’Institut Municipal de Cultura (IMC) han preparat unes festes de Nadal i Reis ben ambientades i al voltant de diferents celebracions i tradicions, especialment la betlemística, la música nadalenca i el comerç local i de proximitat amb molta vida estos dies. 

Així, la campanya organitzada per l’Insitut Municipal de Cultura, “12 desitjos per al 2018” ja es troba al carrer i servix per a felicitar les festes. La imatge de la rabossa, símbol del Premi de Literatura Infantil de Meliana (PLIM), acompanyada pels diferents desitjos, figura en els vidres i aparadors de fins a 56 comerços de Meliana i acompanyaran les compres d’estos dies. Una imatge que, a més, és el motiu de les targetes de felicitació de les dos institucions municipals. El dilluns 11 de desembre és l’encesa dels llums de Nadal de la plaça Major i es mostra la decoració de la façana de l’Ajuntament, de la plaça i de l’arbre de Nadal.

Pel que fa a les celebracions, enguany la Penya la Forca fa quaranta anys. Durant tot este temps ha organitzat el concurs de betlems. Del 15 al 17 de desembre tindran lloc diversos actes commemoratius. Un d’ells es farà coincidir, dissabte 16, amb el tradicional concert de Nadal, que enguany serà a càrrec de l’orquestra i la coral de l’Associació Amics de la Música i l’Orquestra de Plectre de Meliana. El diumenge 17 de desembre serà un dia molt intens amb la celebració, també, del Mercat de la Terra de Roca, el concert de música de l’Escola Kodàly i el dinar dels majors organitzat per la Unió de Jubilats i Pensionistes (UDP). 

El comerç local al llarg d’estos dies de compres tindrà la campanya de promoció organitzada per l’Associació de Comerciants i Professional de Meliana (MAC), amb diferents sortejos i activitats d’ambientació, amb col·laboració amb l’Ajuntament. Especialment el 23 de desembre, que coincidirà a la vesprada amb la celebració de la 5a Sant Silvestre Solidària, carrera organitzada pel Club d’Atletisme de Meliana.

El dijous 4 de gener serà el lliurament del concurs de betlems. Prèviament, del 26 al 28 de desembre, el jurat visitarà tots els betlems. A més, s’ha elaborat un recorregut pels 10 betlems més monumentals del municipi, amb els corresponents horaris perquè puguen ser visitats. Finalment, el divendres 5 de gener serà la tradicional cavalcada de Reis, tant a Meliana com al nucli de Roca. 


Informa Nou Horta. Meliana

Modificat el Dimarts, 12 Desembre 2017 12:04

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.