El Palauet Nolla de Meliana suma i segueix en el Dia Internacional dels Monuments i Llocs

Dimecres, 18 abril 2018 17:35 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 257 vegades

Aquest dimecres, 18 d'abril se celebrava el dia Internacional dels Monuments i Llocs promogut per l'organització internacional ICOMOS (Consell Internacional de Monuments i Llocs). Meliana ha volgut sumar-se a les activitats que es promovien enguany que, sota el tema Patrimoni per a les nostres generacions, ha aprofitat i ha organitzat una jornada de portes obertes en el Palauet Nolla a antics treballadors, mosaiquers, descendents de Nolla i alguns dels últims inquilins de l'històric monument de l'horta nord de València.

A més s'ha comptat amb la presència d'algun membre de Icomos Espanya qui ha explicat la importància de la transferència de coneixement Intergeneracional i el lideratge de la joventut on els professionals emergents han d'organitzar esdeveniments que arriben a aquells membres més joves del públic general, utilitzant de forma creativa les xarxes socials. Per açò s'ha recordat en la jornada les campanyes que s'estan duent a terme des de fa mesos de #legadoNolla #OpenPalauetNolla i la que es va crear a manera de concurs de #postureoNolla mostrant de manera participativa llocs pel món amb sòls de mosaic Nolla.

L'equip tècnic que s'encarrega de la recuperació del Palauet ha explicat els avanços en la recuperació de l'edifici i les fases futures a seguir, recordant que en el Consistori està pendent de la favorable resolució de la subvenció de fons Feder per a patrimoni presentades el passat mes de desembre.

La jornada dins de les activitats de ICOMOS han sigut organitzades pel Centre de Recerca i Difusió sobre la Ceràmica Nolla (CIDCeN) al costat del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Meliana i amb la col·laboració de ARAE Patrimoni i Restauració.

 

Informa Nou Horta. Meliana

Modificat el Dimecres, 18 abril 2018 17:38

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.