En l’Escola d’Estiu de Meliana s’ha creat, s’ha construït i s’ha fet poble

Dilluns, 23 Juliol 2018 13:09 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 265 vegades

El divendres 20 de juliol, els més de 540 infants i joves entre 3 i 17 anys que han gaudit de l’Escola d’Estiu a Meliana s’han despedit, “fins l’any que ve”, de l’escola d’estiu i dels monitors i les monitores que els han acompanyat en aquestes últimes tres setmanes. I ho han fet amb una activitat/festa de cloenda en què s’han realitzat grans jocs amb diferents itineraris per totes les instal·lacions del poliesportiu municipal i el CEIP El Crist.

Amb el lema Creem i construïm? els infants i joves han participat en una alternativa lúdica i educativa realitzant tallers, jocs, activitats d’aigua i eixides fora del recinte que els han ajudat a descobrir, crear i construir un món de coneixements, sensacions, emocions, sentiments i relacions interpersonals, un dels objectius principals en què es basava enguany el programa d’estiu.

Respecte de les activitats realitzades per l’Escola cal destacar la diversitat i els canvis d’espais de què els participants hi han gaudit durant aquests dies. Els xiquets han realitzat les activitats a les instal·lacions del CEIP El Crist i el poliesportiu municipal, a més de fer eixides fora del recinte. Cal destacar la visita al paulet de Nolla, la platja i l’horta de Meliana i l’Ajuntament. Amb aquest tipus d’iniciatives i eixides pel terme de Meliana, l’equip educatiu, format per 22 monitors, 3 mestres esportius, 6 becaris de la Dipu et Beca, 2 especialistes en esgrima i un de ioga, 2 coordinadores, 2 directives i el personal de suport de l’IMC, ha pretés que els xiquets i les xiquetes pogueren conéixer Meliana i els voltants de més a prop i es familiaritzaren amb totes les opcions que el poble els ofereix.

Són destacables dos col·laboracions. D’una banda, el grup Arquilecturas. Amb el seu projecte, els xiquets i les xiquetes han creat volums amb el paper, han reproduït cases del poble o han estudiat el nucli urbà i el terme des de l’aire. 

De l’altra, la labor dels 56 voluntaris que, com a participants també, han donat suport tant als monitors com a algunes de les activitats programades. Ha sigut un dels factors pels quals la diversitat i l'amplitud de les activitats programades ha sigut possible. El grup ja va realitzar dos tallers previs a l’inici de l’Escola d’Estiu que han incidit en la programació i en les activitats posteriors. D’una banda, un taller de teatre i, de l’altra, el taller Criaturalab on han creat una criatura articulada gegant que ha sigut protagonista de la cloenda.

Així mateix, l’àmplia participació, un any més, i la confiança i la col·laboració de les famílies han sigut fonamentals per a l’equip educatiu, que considera aquests dos valors essencials per a l’òptima realització de la programació i l’èxit obtingut de nou.

 

Informa Nou Horta. Meliana

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.