PP Paterna fa balanç dels dos anys de govern tripartit

Divendres, 16 Juny 2017 18:16 Escrit per  PP Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 422 vegades
Villajos y Bronchud, en la sede del PP de Paterna, durante la rueda de prensa Villajos y Bronchud, en la sede del PP de Paterna, durante la rueda de prensa

La presidenta local del Partit Popular de Paterna, María Villajos, acompanyada pel sotssecretari de comunicació del PPCV, Jaime López Bronchud, han recordat aquest matí en roda de premsa els perjudicis del govern tripartit PSOE-Compromis-Podem, tant localment com a autonòmicament.

Villajos ha considerat nefasta la política del govern municipal en matèria econòmica, ja que "no només no tenen alternatives per fomentar la creació d'ocupació sinó que s'han atrevit a vetar un projecte d'inversió privada com a Port Mediterrani que hagués generat 4.000 ocupacions i 800 milions d'inversió". Per Bronchud "és molt greu que Sagredo no només no va plantar cara a Compromís per oposar-se a aquesta inversió sinó que els va premiar obrint-los la porta del govern de l'Ajuntament". En el mateix sentit Villajos va lamentar que el tripartit no només no té alternatives a aquest projecte sinó que a més va tancar l'Agència Municipal d'Inversions, servei a través del qual des d'una multinacional a una pime rebien tota la informació necessària per a implantar-se en el municipi. El baixó d'ocupació experimentat al Mercat Municipal o la marginació dels polígons de Paterna als pressupostos del Consell han estat unes altres de les qüestions denunciades.

Una de les manques més criticades pels populars ha estat l'actual falta de transparència del govern tripartit. El tancament de l'Oficina del Defensor del Veí, els dos anys transcorreguts sense celebrar el Ple de l'Estat de la Vila, el nomenament "a dit" dels llocs d'adreça de l'empresa mixta, la presència del portaveu de Compromís en un òrgan de contractació de l'empresa pública, el fet que es porten 18 mesos incomplint la Llei de Transparència al no engegar l'obligatori portal web, l'engany als veïns en la confecció dels pressupostos municipals o el fet que l'alcalde haja transformat l'Alcaldia el seu particular búnquer, negant als veïns la possibilitat de demanar cita, demostra per als populars com "l'opacitat i la manipulació són senyals d'identitat del govern tripartit".

Una altra de les crítiques dels populars a la gestió del tripartit, en l'àmbit local i autonòmic, és per la pèrdua de recursos en matèria de Sanitat i Educació. La supressió del servei d'especialitats mèdiques de Digestiu i Traumatologia, la pèrdua d'un pediatre el Lloma Llarga Valterna, la massificació que pateixen els dos metges de família en Més del Rosari La Coma, la supressió de concerts educatius amb més de 300 famílies afectades a Paterna, la retallada a la meitat del programa de beques de Diputació o el tancament de l'Agència de Lectura de Campament són algunes de les mesures que porten la signa PSOE-Compromís-Podem.

Un altre dels pilars fonamentals com és el cas de l'Atenció Social, també fa aigües sota el govern del Batà. El tancament del Menjador Social i del Menjador Solidari de Carmen Roca ha deixat desatesos a molts paterners en una qüestió vital com és l'alimentació, la paralització de les valoracions de Dependència, les llistes d'espera per a atenció a Serveis Socials que ja aconsegueixen els 100 dies en determinats barris o el desmantellament dels Serveis de Dependència, Oficina d'Habitatge i Oficina AMICS que es prestaven des de l'empresa pública també són mesures que han empobrit l'ús dels serveis municipals per part de col·lectius vulnerables.

A aquestes qüestions bàsiques s'uneix el fet que el govern municipal acumula un greu dèficit de gestió que es manifesta en el fet que no haja estat capaç de comprometre la despesa del superàvit 2016 en obres, la qual cosa posa en dubte moltes de les promeses realitzades pel govern municipal a la ciutadania. Un exemple és l'obra de la piscina del nucli urbà, que després d'un any tancada encara no està licitada l'actuació. Similar és el cas de la reguarda de Policia Local de la Canyada, "les obres del qual anaven a començar al juliol del 2015 i no s'ha posat ni un maó", va apuntar Villajos o el pont de Més del Rosari, que s'anava a obrir "en pocs mesos", segons van anunciar en arribar al govern, i segueix tancat. A aquests incompliments s'uneixen altres problemes com la reducció de la vigilància en Font del Gerro, que va passar de 9 a 2 efectius, la falta de manteniment del Parc Fluvial, la paralització del projecte de canalització del Barranc del Rubio, la negativa a baixar l'IBI, que va haver de fer-la el govern central revisant els valors cadastrals o l'augment del preu de l'aigua en determinats barris.

Per Villajos, "encara que sempre troben excuses per no afrontar la realitat de la seua pèssima gestió, a aquest govern que va començar en minoria absoluta i ara és tripartit, se li estan notant les seues manques, les seues limitacions, el seu sectarisme, les seues escasses ganes de treballar i la seua falta de respecte per la llibertat d'elecció de la ciutadania". Per Bronchud, "per desgràcia estem tant a Paterna, com en la Generalitat, a la mercé de govern de pandereta i autobombo, que fan de l'adoctrinament la seua manera d'entendre la política".

 

Informa Nou Horta. PP Paterna

Modificat el Divendres, 16 Juny 2017 18:19

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.