Núria Campos: "Rajoy denega les ajudes demanades per Paterna per a netejar i restaurar la Torre"

Dijous, 12 Octubre 2017 13:06 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 88 vegades

El Govern de Rajoy ha rebutjat la subvenció estatal destinada a la neteja, protecció i restauració de la Torre de Paterna que l'Ajuntament va sol·licitar per a posar en valor el monument més representatiu i emblemàtic del municipi. 

Així ho ha desvetlat avui la regidor d'Infraestructures, Núria Campos després de denunciar ahir la pintada de #grafiti realitzada sobre aquest Bé d'Interès Cultural “que ocasiona un greu dany material i cultural sobre aquest monument protegit històric artístic de 20 metres d'altura i que evidencia la urgent necessitat d'intervenir en la Torre”.

Campos ha lamentat “la denegació d'aquest finançament estatal destinat a actuacions de conservació i enriquiment del Patrimoni Històric” i ha afirmat que “és incomprensible que es puga denegar aquesta ajuda que va destinada precisament a fi d'aquesta convocatòria”.

“Encara que aquest rebuig del PP retarda els plans del consistori de restaurar el monument per a retornar-ho al seu estat original, des de l'Executiu local seguirem treballant per a intervenir en la Torre”, ha destacat la regidora.

Respecte a l'acte vandàlic efectuat en els peus de la mítica construcció, Núria Campos ha informat que els tècnics de la conselleria de Cultura ja han visitat el monument per a avaluar els danys. Així mateix, ha indicat que els tècnics de l'Ajuntament ja estan treballant en el projecte de restauració que han d'enviar a l'organisme autonòmic para, en tractar-se d'un BIC, disposar de la pertinent autorització al més prompte possible i intervenir amb urgència en la Torre, eliminant la pintada mitjançant l'eliminació del morter de ciment sobre el qual està uicada i la reposició del revestiment original.

Campos també ha desvetlat que, a més de la denúncia pública que va fer ahir mateix l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo denunciat aquest acte vandàlic i fent una crida ciutadana al respecte i cura del patrimoni històric i cultural paternero, també consta una denúncia dels fets en la Policia Local de Paterna, que es remetrà a conselleria.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 12 Octubre 2017 13:08

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.