Sagredo: “La nostra idea és traure la Memòria Democràtica dels cementeris, fora d'horaris, de tàpies, de reixes i de prejudicis”

Dilluns, 04 Desembre 2017 14:48 Escrit per  PSOE Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 53 vegades

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha visitat avui la Paredassa d'Espanya i el cementeri de Paterna, on ha presentat la reforma integral de la Llei de Memòria Històrica i ha visitat algunes de les fosses on han aparegut restes de represaliats. 

Durant la visita, Sánchez ha estat acompanyat per l'Alcalde de Paterna i secretari general de la localitat, Juan Antonio Sagredo, la secretària de Memòria Històrica del PSPV-PSOE, Alicia Piquer, la secretària general provincial PSPV-PSOE, Mercedes Caballero, i Llavor Cel·la, familiar d'una víctima afusellada en 1940 i trobada en una de les fosses.

A la presentació també han assistit el secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, el secretari de Justícia i Nous Drets, Andrés Perelló, el secretari de Memòria Històrica, Fernando Martínez i el sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, així com representants de l'associació de familiars de víctimes trobades en les fosses, associacions memorialistes i alcaldes d'altres localitats valencianes.

Al llarg de la seua intervenció en la Paredassa- lloc al que els socialistes de Paterna acudeixen dues vegades a l'any a retre homenatge a les 2.238 persones que van ser afusellades per defensar els valors de la democràcia - Juan Antonio Sagredo ha destacat”el compromís dels socialistes amb la Memòria Democràtica”.

“La dignificació i la posada en de la Paredassa d'Espanya és una necessitat que portem anys reclamant i és el millor homenatge que podem fer per les milers de persones que van perdre ací la seua vida”, ha indicat Sagredo, qui ha subratllat que “li'l mereixen les víctimes i ho necessiten i agraeixen les famílies”.

“Fan mancada persones amb ganes de canviar les coses i amb una sensibilitat especial”, ha afirmat Sagredo en referència al compromís de Sánchez amb la Memòria Històrica al mateix temps que ha recordat que “encara que l'activitat més important per a recuperar aquesta memòria s'està realitzant en les fosses, la nostra idea és traure la Memòria Democràtica dels cementeris, fora d'horaris, de tàpies, de reixes i de perjudicis”. 

Referent a açò, el secretari general dels socialistes paterners ha assenyalat la importància de retornar la dignitat a aquest lloc de manera que “aquest mur de la vergonya es convertisca en un lloc de trobada, obert, lliure, sense horaris, on les famílies i qualsevol persona que ho desitge, puga venir quan vulga a pensar en les víctimes i a recordar-les com el que són: herois de la democràcia”.

 

Informa Nou Horta. PSOE Paterna

Modificat el Dilluns, 04 Desembre 2017 14:49

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.