El PP de Paterna porta al ple una moció per a celebrar el 40 aniversari de la Constitució

Dimarts, 05 Desembre 2017 19:02 Escrit per  PP Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 75 vegades

El 6 de desembre de 1978, el 88% del poble espanyol va donar el seu respatler al projecte de Constitució aprovat per les Corts Generals, triades democràticament el 15 de juny de 1977, una data digna també de record, homenatge i reconeixement. L'etapa viscuda en el nostre país fins a arribar a aqueix 6 de desembre de 1978 constitueix, sens dubte, una de les etapes més fascinants de la nostra Història contemporània i continua sent, a dia d'avui, referent i model per a altres països que transiten d'un règim autoritari a una democràcia sòlida, basada en l'imperi de la llei, la participació democràtica, el pluralisme polític i la defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques. 

L'ampli consens entre les forces polítiques de l'època, tan dispars en els seus plantejaments ideològics previs, són la millor prova de l'enorme generositat de tots en llaures a aconseguir l'acord, defensar el ben comú i superar els enfrontaments del passat, remant tots en la mateixa adreça, amb la finalitat de convertir Espanya en una democràcia moderna, reconeixent a més, el dret a l'autonomia de les nacionalitats i regions que la integren i la solidaritat entre elles. Així mateix, els esforços per cercar punts de confluència i la capacitat d'anteposar el sentit d'Estat a les legitimes aspiracions dels partits polítics van donar com a fruit una Constitució que ha permès a Espanya consolidar el seu règim democràtic i progressar en tots els àmbits: creixement econòmic, desenvolupament social, igualtat i pluralisme. 

María Villajos, portaveu del Grup Municipal Popular, espera que aquesta moció isca aprovada amb un ampli consens, així com es va avalar fa quaranta anys la Constitució Espanyola de 1978. Així mateix, Villajos confia que els polítics actuals demostren la maduresa democràtica que es va manifestar antany impulsant i promovent aquells actes d'homenatge que permeten als espanyols celebrar aquella data històrica de 1978 i transmetre a les generacions futures aqueix esperit d'acord. 

Finalment, des del Partit Popular de Paterna recreant aquell històric consens demanem al Govern del Batà que manifeste la seua adhesió als actes commemoratius que estan promovent i coordinant les Corts Generals per a la celebració el 6 de desembre de 2018 del 40 aniversari de la Constitució Espanyola de 1978; així com el seu suport al Govern de la Nació en quantes activitats programe per a aquesta celebració i la incorporació a quants actes puguen ser recolzats i difosos en el nostre municipi.

 

Informa Nou Horta. PP Paterna

Modificat el Dimarts, 05 Desembre 2017 19:04

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.