Paterna organitza la Primera Trobada de Dones Presidentes de Falla

Dimarts, 13 Febrer 2018 14:07 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 168 vegades

La regidoria d'Igualtat de l'ajuntament de Paterna, dirigida per Carmen Gayà, ha organitzat la primera trobada de Dones Presidentes de Falla. La jornada comptarà amb la presència de la Vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, qui, a més, es farà càrrec de la cloenda de l'acte; el Secretari Autonòmic d'Igualtat, Alberto Ibáñez; Isa Lozano, regidora d'Igualtat de l'ajuntament de València i Gregorio Buendia, president de la Junta Local Fallera de Paterna. 

Sota el títol "Les dones que lideren les falles", s'obrirà un debat en el qual cinc presidentes de falla de Paterna, Burjassot i València, debatran sobre les seues experiències, inquietuds i motivacions al voltant del món de les falles. De fet, han estat les mateixes ponents les que han aportat els temes de debat atenent a la seua experiència, tant com a presidentes de falla, com a integrants de les seues respectives comissions.

Des de la regidoria d'Igualtat, la seua responsable, Carmen Gayà, ha volgut ressaltar la importància d'aquesta Trobada que, amb aquest format, és la primera vegada que es realitza. Diferents trobades i taules redones han analitzat el paper de la dona en el món faller, però aquesta és la primera vegada que el que es debat és el paper de les dones que han accedit a càrrecs directius dins les seues respectives comissions.

Darrerament la festa per antonomàsia dels valencians i valencianes ha començat a experimentar un canvi tant en el fons com en la forma en tot allò que té a vore amb el gènere. De fet cada vegada és més important el paper de les dones i, fins i tot, en la sàtira dels monuments s'està produint una evolució per tal d'aconseguir que les dones juguen un paper d'igualtat amb els homes.

La regidora d'Igualtat de l'ajuntament de Paterna, Carmen Gayà, ha declarat: "Amb aquesta jornada ens posem en sintonia amb el moviment de les falles per la igualtat. Les comissions falleres i el món de les falles en general, són un col·lectiu social importantíssim que tenen un impacte molt gran sobre part de la ciutadania; entenem que mitjançant les seues accions i compromisos, es constitueixen com un col·lectiu educador i pedagògic; són una font inestimable de valors i cultura, i la igualtat entre dones i homes no pot quedar fora del món faller".

La Primera Trobada de Dones Presidentes de Falla es realitzarà el dijous vinent, 15 de febrer, a les 20 hores al Teatre Capri de Paterna. L'entrada serà lliure.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.