Més de 300 persones reivindiquen la protecció dels Moles en la segona edició de la Repasqua als Moles de Paterna

Dilluns, 16 abril 2018 17:13 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 1129 vegades

Més de 300 persones van participar diumenge passat 15 d'abril en la segona edició de la Repasqua als Moles. Un acte per a reivindicar la protecció del paratge. La jornada la convocava la Coordinadora per la Protecció dels Moles. Una coordinadora, que segons Yago, un dels seus portaveus, “és una organització autònoma i no partidista l'única intenció de la qual és aconseguir la protecció d'aquest paratge emblemàtic de Paterna”. En l'esdeveniment van col·laborar artistes de diferents disciplines, com Marcos, cantant de Mafalda que va realitzar el Taller de Música o Clara Crespo i Lucia Poveda que van interpretar la seua obra de teatre “Infern de Maduixa”. Els més xicotets van poder gaudir dels diferents tallers com el de construcció de cachirulos o el de creació de bombes de llavors. Unes bombes que finalment van ser llançades pel paratge per a contribuir a la diversitat de la vegetació autòctona dels Moles. L'activitat es va iniciar amb una ruta guiada per la zona, amb explicació dels diferents punts d'interès biològics, com el barranc de l’Endolça i etnològics, refugi de pastor i trinxeres.

En l'esdeveniment van participar a més de la Coordinadora per la Protecció dels Moles, l'AMPA del Col·legi Públic de Paterna La Font, del com van assistir més de 50 famílies, així com diferents col·lectius de la Coma que es van desplaçar des del barri fins als Moles a peu per a denunciar, també, l'aïllament que pateix el barri respecte a la resta de la població. Un dels seus portaveus, Luís París, va ressaltar la necessitat de recuperar l'espai natural dels Moles per a ús i gaudi de la ciutadania. Un espai natural que es troba a pocs metres del barri de la Coma i que, amb una bona comunicació, seria de gran ajuda per a normalitzar la situació del barri.

Els assistents van poder gaudir de les vistes del mirador, situat en l'Alt dels Moles, i que en dies clars, com el del diumenge passat, es pot veure el mar, la muntanya de Cullera i el Montgó.

L'acte va concloure amb un esmorzar popular en el qual es van servir al voltant de 300 entrepans en una de les pinadas més madures del paratge i que, segons el Pla d’Usos dels Moles redactat per la Coordinadora, aniria destinada a zona de pícnic, ja que la seua situació és privilegiada, al costat de l'Alt dels Moles i prop de les sendes principals que travessen el paratge.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 16 abril 2018 17:18

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.