Compromis per Paterna celebra la posada en marxa del Pla d'Inclusió i Cohesió Social al municipi

Dijous, 08 Novembre 2018 09:33 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 210 vegades

Des de que Compromís va ostentar l'area de Politiques Inclusives a l'Ajuntament de Paterna es va treballar amb coordinació amb la Conselleria per a poder desenvolupar el Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social. Durant el 2017 varem acumular diferents accions de reorganització de l'area per a estar preparats per aquest moment. “Ara és el moment de recollir els fruits i garantir que el nou model social impulsat per la Conselleria dirigida per Mónica Oltra es trasllade a la politica social municipal”. Indica el portaveu municipal de la coalició, Juanma Ramón.

“Hem demostrat que les mesures emprades per a reorganitzar l'àrea d'Inclusió, dotanat-la de recursos humans i diversificant tasques en programes especifics, permetran a l'Ajuntament de Paterna desenvolupar aquest pla impulsat per la Conselleria”. Afegeix Juanma Ramón 

L'àrea dirigida per Juanma Ramón va triplicar els treballadors en un any i mig de govern, la qual cosa va possibilitar la creació d'un equip especific en el organigrama per a dedicar-se al desenvolupament del Pla d'Inclusió Social. “Trobarem una plantilla desmotivada, saturada i a punt del colapse. Aconseguirem desatascar l'atenció primaria, reduïnt el temps d'espera de 120 dies a 8, i deixarem un equip amb dos educadors socials experimentats, per a treballar amb les associacions del municipi els procesos d'inclusió social des de la intervenció comunitària que hauria de contemplar aquest Pla d'Inclusió”, ha manifestat el portaveu de la coalició valencianista.

“Esperem que els treballs que ara estàn realitzant l'Institut Polibienestar, de la Universitat de València,  puguen desenvolupar-se amb èxit aprofitant les estructures creades a l'Ajuntament i el ric teixit associatiu que relitza projectes socials al municipi, qui hauria de ser la base fonamental en la redacció i desenvolupament de les activitats”.

La reorganització realitzada hauria de complementar-se amb la contractació, ja prevista, de Tècnics d'Integració Socio Laborals,  dos persones vinculades al barri de La Coma especificament i altres dedicats a desenvolupar les activitats incloses i previstes al Pla Actua.

“Hui hem rebut amb el nostre esperit constructiu la primera ronda de participació amb l'equip redactor del Pla, i esperem que durant este ultim trimestre s'agilitze el procés, garantint la participació de les associacions per a que en 2019 perdure el compromis politic manifestat hui, garantint aixi la seua continuitat i que el Pla  no quede oblidat en un calaix” conclou Juanma Ramón

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna

Modificat el Dijous, 08 Novembre 2018 09:37

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.