Asivalco trasllada a Conselleria d'Obres Públiques la necessitat de realitzar millores en Font del Gerro de Paterna

Dimecres, 09 Gener 2019 14:19 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 76 vegades

El gerent de l'Associació d'Empresaris de Font del Gerro, Joaquín Ballester, s'ha reunit aquest matí amb el secretari autonòmic d'Obres Públiques, José Luis Ferrando, amb l'objectiu de tractar diversos temes d'interès per al polígon. En aquesta reunió han estat també presentes els regidors del Grup Municipal Compromis per Paterna, Carles Martí i Juanma Ramón. El gerent de Asivalco, Joaquín Ballester, ha agraït l'atenció del secretari autonòmic i el seu interès pels temes plantejats i també als regidors de l'Ajuntament de Paterna que han mediat per a afavorir aquesta trobada.

Des de la Conselleria d'Obres Públiques s'ha transmès la viabilitat de l'execució de passos a nivell d'emergència sobre la línia 2 de Metrovalencia al seu pas per Font del Gerro. Aquesta mesura, aprovada pel Ple de l'Ajuntament, tindria com a objectiu facilitar l'evacuació de vehicles des de segona fase en cas d'emergència i només s'obririen al pas en situacions excepcionals, sota estricte control d'FGV i Policia Local. Aquesta alternativa seria necessària mentre s'està a l'espera que s'execute un segon túnel i un accés des de la V-30 a la segona fase del polígon. Des de Asivalco també s'ha mostrat preocupació per l'estat del túnel que enllaça les Fases I i II del Polígon, tant el per als vianants com l'utilitzat pels vehicles. Aquest accés va ser danyat recentment i a més continua patint problemes d'inundabilitat quan es produeixen episodis de pluges intenses. 

La necessària ampliació de la CV-365 és un altre dels temes que s'han traslladat des de Font del Gerro al Secretari Autonòmic. Es dóna la circumstància que una vegada s'execute pel Ministeri de Foment el desdoblament de la N-220, també dita carretera de l'Aeroport, es precisarà d'una actuació d'ampliació de la CV-365 per a evitar que l'actual coll de botella, que provoca serioses retencions de trànsit, es trasllade a aquesta carretera. Des de Asivalco es considera que “ambdues actuacions haurien de desenvolupar-se en paral·lel o amb la major coordinació possible, encara tractant-se d'administracions diferents”.

Finalment, des de Font del Gerro també s'ha traslladat la preocupació existent per l'actual projecte de by pass presentat pel Ministeri de Foment, que podria provocar la “desaparició d'empreses afectades per aquesta ampliació, així com augmentar els problemes d'inundabilitat en ocupar l'espai pel qual discorre actualment el barranc travessat”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 09 Gener 2019 14:22

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.