La candidata nº3 per València a les Corts, Graciela Ferrer, tancarà la campanya de Compromís per Rocafort

Divendres, 22 Mai 2015 09:46 Escrit per  Publicat en Rocafort Vist 1317 vegades

Compromís per Rocafort tancarà la seua campanya electoral local amb una visita a esta població de l’Horta Nord de la candidata número 3 a les Corts per València, Graciela Ferrer.  

La finalitat d'esta visita és doble. Per una banda,  conéixer la realitat local de Rocafort, la seua problemàtica i les inquietuts dels seus veïns, i en eixe sentit es reunirà amb diverses entitats del poble, com ara l’Agrupació Musical de Rocafort, entitat que representa Rocafort al món de les societats musicals, tot un moviment social i un tret distintiu de la cultura popular valenciana, que ha patit recentment la mala gestió del PP, amb impagaments de les ajudes a què legalment tenen dret, com a actors culturals de primer ordre que acomplixen finalitats d’interés general.

I per una altra, que Compromís per Rocafort puga explicar-li les iniciatives contingudes al seu programa, per a què les trasllade a les Corts a partir del dia 25 i obtinguen el suport de la Generalitat; en particular, les relatives a la creació d’una Llotja Agronòmica de l’Horta Nord, per conservar i revaloritzar este espai agrari, cultural, paisatgístic i ambiental totalment excepcional, amb què Rocafort té la sort de comptar; i a la participació ciutadana, per la necessitat de formar una ciutadania responsable i implicada com a garantia de qualitat democràtica.

La Llotja Agronòmica de l’Horta Nord seria un espai emblemàtic situat a un dels edificis singulars de Rocafort (com p.ex., la Casa Bou), que combinaria tres elements: un mercat de productes agroalimentaris, de proximitat i venda directa (per reduir costos i intermediaris així com incrementar l’oferta de productes), un centre de formació continua en matèria agrària (per millorar la productivitat alhora que la sostenibilitat) i un centre de cultura agroalimentària (per incrementar la nostra cultura alimentària al voltant de les característiques dels diferents aliments).

Les propostes en matèria de participació ciutadana de Compromís per Rocafort  inclouen la constitució d'una Mesa d'Associacions, com a òrgan assessor de l’Ajuntament, organitzada en comissions sectorials, on s'elaboren propostes i es planifiquen programes en les diferents àrees del govern local: acció social, cultura, urbanisme, esports, patrimoni i medi ambient, economia local, festes, etc.; la inclusió dels Pressupostos Participatius, com a forma de democràcia directa dels veïns i veïnes fent una reserva del 15% de la part no fixa del Pressupost Municipal per a les propostes  de la Mesa d’Associacions; i la creació d’un Banc del Temps coordinat des de l’Ajuntament, un sistema de gestió d’intercanvis de temps, activitats i habilitats, per fomentar l’ajuda mútua entre les persones, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i la convivència. 

En paraules d’Eduard Comeig, cap de llista de Compromís per Rocafort: “El nostre treball polític no acaba este diumenge amb les eleccions, sino tot el conrtari, en realitat tot just acaba de començar. I la pròxima setmana continuarem explicant qui som Compromís per Rocafort i recollint opinions de la gent per transformar-les en propostes que elevar a l’Ajuntament i a la resta d’institucions on tinguem presència i, per tant, es puga escoltar la nostra veu. Com a formació política, hem vingut a l’escena pública de Rocafort per a quedar-nos, per a sumar i per sembrar, junt a altres persones i entitats, les llavors per un Rocafort millor”

D’esta manera, Compromís per Rocafort tancarà la seua campanya municipal de la mateixa manera que la va començar, portant a la localitat als càrrecs públics més importants de la coalició, com el diputat a les Corts Generals, Joan Baldoví, el diputat de la Diputació de València, Emili Altur, i l’alcaldessa del poble veí de Godella, Eva Sanchis (el  27 de març, a la presentació del col•lectiu local) o l’eurodiputat de Compromís, Jordi Sebastià (el 8 de maig, a la presentació de la candidatura i el programa), acostant als representants polítics als seus veïns i, per tant, fomentant la comunicació entre representant i representat, la qual cosa resulta bàsica per lluitar contra la desafecció que els ciutadans estan patint respecte de la política i la mateixa democràcia, resultat de la corrupció i d’una gestió dels afers públicas allunyada de les seues necessitats i aspiracions.

Com a cloenda de la campanya electoral, i de forma coherent amb la seua manera d’entendre l’acció política, com una activitat compartida i en contacte directe amb la ciutadania, Compromís per Rocafort organitza un berenar popular a la plaça d’Espanya de Rocafort a les 19:00 h.

 

Informa Nou Horta. Rocafort

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.