Alaquàs, compromesa amb el Medi Ambient

Dimecres, 14 Juny 2017 15:15 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 362 vegades

Els xiquets i xiquetes d’Alaquàs van gaudir el passat dissabte 10 de juny de la Jornada de Medi Ambient organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de posar en marxa iniciatives per conscienciar la ciutadania de la importància de la sostenibilitat i el respecte al medi ambient i fer partícip a la població de les diferents activitats.

La jornada es va celebrar durant tot el matí. Diversos tallers per a tots els públics van fer gaudir els veïns i veïnes gràcies a la col·laboració de diverses associacions compromeses amb el medi ambient. L’entitat Llavors d’ací va oferir un taller d’obtenció de llavors: Seo Birdlife va realitzar amb els xiquets i xiquetes caixes niu: l’Ampa Camí de la Tancadeta del col·legi públic Bonavista va oferir un taller de saquets de bosses aromàtiques i va explicar els processos de creixement de les plantes; l’Ajuntament d’Alaquàs, a través de la seua Regidora de Medi Ambient, va realitzar activitats formatives sobre bombes de llavors i plantació de plantes aromàtiques i comestibles. Hi va haver també una activitat de dibuix per realitzar entre tots els participants un mural conjunt així com un taller de pinta-cares sobre insectes.

Per a la posada en marxa de les activitats cal destacar la col·laboració de Nugant Cordes, Seo Birdlife, Llavors d’Ací, l’AMPA Camí de la Tancadeta i Sabores de la Vid, que oferirà una degustació de productes artesanals fets a Parcs Naturals.

Esta activitat forma part de la pogramació organitzada per l’Ajuntament d’Alaquàs al voltant de la Setmana del Medi Ambient i ve a reforçar les polítiques mediambientals posades en marxa per la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament durant els últims anys amb l’objectiu de construir una ciutat més neta i respectuosa.

Al llarg de la setmana hi van haver tallers formatius als col·legis a càrrec de l’associació Seo Birdlife i el dijous es va projectar el documental Nugant Cordes, un vídeo a través del qual es pretén expressar un canvi social cap a la terra, el camp i l’hora d’una manera respectuosa amb el medi ambient. La preocupació per l’alimentació saludable, noves formes de relació personal i la creació d’un teixit social compromès amb l’entorn són alguns dels temes centrals.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.