Joves d'Alaquàs rebran assessorament i motivació a través del programa "Jove Oportunitat"

Dijous, 08 Febrer 2018 11:26 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 222 vegades

El centre juvenil El Passatge d’Alaquàs va acollir el dimarts 6 de febrer la presentació de la II edició del Programa Jove Oportunitat impulsat per l'Institut Valencià de Joventut (IVAJ) i cofinançat pel Fons Social Europeu. Un programa d’assessorament i motivació per als joves que han abandonat la seua formació acadèmica i es troben en situació d’atur.

Alaquàs acull aquest programa que té per objectiu promoure la realització de tallers d'assessorament i motivació als joves amb baix nivell de formació que han abandonat els estudis sense completar ni el Batxillerat ni una FP de Grau Mitjà. El programa està dirigit a joves de 16 a 21 anys sense ocupació, pot ser desmotivats i sense una idea clara de com sortir d'aquesta situació, que rebran assessorament i orientació (coaching), en grup i també individual.

El programa començarà el 13 de febrer i finalitzarà la primera setmana de juliol. Els tallers tindran lloc de dilluns a divendres de 9:30 a 13:30 hores a les instal·lacions del centre juvenil "El Passatge", on cada jove reflexionarà sobre el seu projecte vital i definirà un projecte professional, que es concretarà en un itinerari personalitzat que continuarà després del seu pas pel taller. La experiència possibilitarà també que les persones participants puguen viure com és una jornada laboral. Per això, cada jove visitarà un mínim de 20 empreses d'acollida i conviurà amb professionals de 10 sectors diferents, com a mínim.

L'objectiu és que cada jove adquireixca una visió global del mercat laboral, des de la qual realitzar, de forma fonamentada, l'opció personal per una via professional determinada.

Alaquàs és un dels 50 municipis de la Comunitat Valenciana inscrits en aquesta iniciativa que forma part de les polítiques de joventut i treball posades en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs per oferir alternatives formatives i professionals als joves del municipi.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

Modificat el Dijous, 08 Febrer 2018 12:23

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.