Esquerra Unida Alaquàs convoca nou acte en defensa de la recuperació de l'aigua

Dimecres, 07 Març 2018 10:24 Escrit per  Esquerra Unida Alaquàs Publicat en Alaquàs-VAL Vist 82 vegades

Divendres que ve 9 de març, Esquerra Unida Alaquàs, organitza un nou acte en defensa de l'aigua pública. En aquesta ocasió, l'agrupació ha convocat una assemblea oberta a la ciutadania, serà a les 19.00h en el Centre Juvenil “El Passatge”, d'Alaquàs, a fi de crear una plataforma ciutadana a través de la qual es puga oferir informació útil i necessària sobre la situació actual de la gestió de l'aigua potable a Alaquàs, i afavorir la implicació de la ciutadania en la recuperació d'un servei que mai va haver de privatitzar-se, atès que ha quedat demostrat que s'ha produït al llarg dels anys un brutal encariment dels rebuts així com un greu augment del deute amb l'empresa gestora, alguna cosa que ha col·locat en una situació més que compromesa als comptes municipals, anul·lant la capacitat municipal d'inversió en multitud d'àrees com per exemple l'accessibilitat arquitectònica o la generació d'ocupació.

En els últims mesos l'agrupació ha realitzat diversos actes en defensa de la remunicipalizació del servei, en els quals s'han abordat diferents aspectes tals com els perjudicis associats a la privatització, estratègies que solen aplicar les empreses, els detalls de les factures, evolució de la gestió de l'aigua en el municipi d'Alaquàs i fins i tot el deute existent amb l'actual empresa concessionària. Un dels temes sobre els quals més s'ha intervingut des d'Esquerra Unida, ha sigut la informació sobre els drets de les persones usuàries del servei, un àrea de vital importància, atès que moltes persones manquen d'aquesta informació o bé han vist vulnerats els mateixos de manera reiterada.

Esquerra Unida convida a participar a tota la ciutadania en aquest acte, en el qual es mostraran experiències de recuperació de l'aigua en altres poblacions, i insisteix en la necessitat de la implicació de la població en el procés, entenent que únicament a través de la participació ciutadana és possible generar nous sistemes de gestió que garantisquen la transparència i l'honestedat i sobretot on l'important siguen els drets de les persones per sobre del benefici econòmic de les empreses gestores.

 

Modificat el Dimecres, 07 Març 2018 10:27

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.