La plataforma creada en defensa de l'aigua pública a Alaquàs es reunirà el pròxim dimecres

Dilluns, 16 abril 2018 12:19 Escrit per  Publicat en Alaquàs-VAL Vist 178 vegades

Nombrosos ciutadans i ciutadanes d'Alaquàs s'han posat d'acord per a exigir els seus drets com a consumidors del servei d'Aigües Potables i per a lluitar per la recuperació d'un servei que afirmen: “mai va haver de privatitzar-se”. Aquest col·lectiu, que augmenta cada dia, durà a terme la seua segona reunió dimecres que ve 18 d'abril en el Centre Juvenil “El Passatge”, d'Alaquàs, a les 19:00h. En aquesta segona reunió, a la qual està convidada tota la ciutadania, es tractaran diverses iniciatives sobre les quals es va informar en l'assemblea de constitució de la plataforma, entre les quals es troba la reclamació de les condicions dels contractes, atès que s'ha pogut comprovar que existeixen nombrosos casos de consumidors que han patit variacions quant al seu servei vulnerant les condicions estipulades en els seus contractes i sense existir notificació prèvia.

Un dels elements que es començarà a reclamar serà la implantació de comptadors de calibre 13 en lloc dels de calibre 15 que l'empresa ha col·locat indiscriminadament i que encareixen de forma substancial els rebuts a causa de les característiques de la tarifa que regula els preus. El grup Esquerra Unida, que està realitzant tasques d'assessorament a la plataforma, va detectar aquesta situació fa mesos i considera que és imprescindible que la ciutadania es mobilitze, atès que s'estan vulnerant els drets de totes i tots.

Una de les respostes que el grup de govern, PSOE, va facilitar a Esquerra Unida quan aquest va demandar explicacions sobre la col·locació dels comptadors de calibre 15, va anar que els de 13 havien deixat de fabricar-se, la qual cosa és absolutament incert i fàcilment comprovable. Esquerra Unida ha realitzat diverses iniciatives pel que fa a la gestió de l'aigua, entre les quals es troben la petició d'un informe tècnic per a la recuperació del servei, la petició d'una auditoria de la gestió actual o la proposta de la modificació del Reglament Municipal de l'Aigua, però lamentablement no s'ha obtingut resultat per part del Govern Municipal, per la qual cosa Esquerra Unida entén que el suport de la ciutadania ha de ser un element clau per a la recuperació dels drets arrabassats.

 

Informa Nou Horta. EU Alaquàs

Modificat el Dilluns, 16 abril 2018 12:20

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.