Aldaia incorpora a 6 agents cívics per a millorar la vida dels veïns en l'espai públic

Dimecres, 09 Agost 2017 14:03 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 93 vegades

Les labors d'estos vigilants consistiran en la promoció d'actituds cíviques mitjançant la informació i sensibilització amb la finalitat de fomentar la convivència entre els veïns i veïnes de la localitat, així com el bon ús dels espais públics i el mobiliari urbà, o assumptes com la recollida dels excrements dels animals en la via pública.

L'alcalde, Guillermo Luján, donà la benvinguda als sis Agents Cívics en el seu primer dia al capdavant de la seua nova responsabilitat. Luján va comentar que té "moltes esperances posades en este projecte i en les sis persones que ho duran a terme", i espera que "a través d'esta iniciativa, el nostre municipi siga un lloc on el civisme siga la nota dominant, en els carrers, els parcs i en qualsevol espai públic".

Segons expliquen des del consistori, este equip d'Agents Cívics recorrerà els carrers del municipi amb l'objectiu de promoure la bona convivència ciutadana, l'ús correcte dels espais públics urbans i la reducció d'actituds incorrectes, sobretot quant a la neteja i la recollida dels excrements d'animals.

Estos vigilants, a més de promoure actituds cíviques mitjançant la informació i sensibilització cap a la ciutadania, col·laboraran en la difusió i informació de serveis municipals d'interés per a determinats col·lectius, especialment quant al compliment d'ordenances sobre la tinença d'animals i gestió de residus. Així mateix, arreplegaran i atendran els dubtes, queixes i suggeriments de caràcter pràctic als ciutadans que desitgen transmetre-les. D'altra banda, els agents cívics destinats a la zona d'horta, vetlaran per la prevenció de conductes incíviques o il·legals en l'horta, com a xicotets furts, la falta de neteja o la construcció de rafals il·legals.

Igualment, la seua activitat es desenvoluparà en coordinació amb els departaments de Policia Local, en el desenvolupament de programes específics, i també en l'àrea de Serveis Socials, prestant ajuda al personal d'este departament en temes relacionats amb famílies en risc d'exclusió, bo alimentari, prevenció de drogodependències o assetjament escolar.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

 

Modificat el Dimecres, 09 Agost 2017 14:05

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.