Els Agents Cívics d'Aldaia realitzen 1.000 intervencions

Dimarts, 12 Setembre 2017 12:56 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 82 vegades

En el seu primer mes de funcionament, el nou cos d'Agents Cívics incorporats per l'Ajuntament d'Aldaia ha dut a terme més d'1.000 intervencions en els carrers de la localitat vinculades a animals domèstics, en la seua majoria relacionades amb la recollida d'excrements en la via pública i altres qüestions incloses en l'ordenança de tinença d'animals.

L'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, explica que l'Ajuntament va incorporar a sis Agents Cívics a començament del mes d'agost amb l'objectiu que la seua presència en els carrers de la localitat “ajude a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat d'arreplegar els excrements dels animals en la via pública, i mantenir així en bones condicions els carrers, els parcs i els espais públics”. 

En aquest sentit, Luján indica que aquesta iniciativa ha arrancat “de forma molt positiva”, ja que el nou equip d'Agents ha realitzat “més d'1.000 intervencions en un mes en aquest sentit, informant als propietaris i propietàries de mascotes sobre el contingut de l'ordenança municipal de tinença d'animals i les obligacions que aquesta comporta, com per exemple arreplegar els excrements dels animals, així com portar-los sempre lligats, o l'obligació de portar morrió per als gossos considerats 'perillosos'. Aquestes actuacions s'han realitzat “en coordinació amb la Policia Local”, segons assenyalen les mateixes fonts, que indiquen que “de fet, algunes de les accions dels Agents Cívics han derivat en una actuació policial”.

Des del consistori, es mostren “convençuts” que “el cos d'Agents Cívics d'Aldaia té encara molt marge de millora, i que la seua tasca contribuirà de forma determinant a l'hora de conscienciar als amos i propietàries d'animals de la necessitat de col·laborar entre tots i totes per a mantenir els carrers d'Aldaia lliures d'excrements, una qüestió que ens afecta i preocupa a tots i totes”. 

Durant els pròxims mesos, l'equip d'Agents Cívics seguirà recorrent els carrers del municipi en col·laboració amb la Policia Local, amb l'objectiu de promoure aquestes actituds cíviques mitjançant la informació i sensibilització , especialment quant al compliment d'ordenances sobre la tinença d'animals i gestió de residus.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 12 Setembre 2017 12:58

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.