EU Verds d'Aldaia i Podemos presenten una moció urgent en defensa de les llibertats

Divendres, 22 Setembre 2017 12:32 Escrit per  EU Aldaia Publicat en Aldaia-VAL Vist 64 vegades

El grup Esquerra Unida Els Verds i el regidor no adscrit de Podemos han presentat una moció urgent al ple de l'Ajuntament previst per al dimarts 26 de setembre, en la qual s'insta al Govern de Mariano Rajoy a cessar en la persecució judicial i política, i en la vulneració dels drets democràtics i llibertats a Catalunya i en tot el territori espanyol.

En la moció, es critica la detenció de dirigents catalans sota unes acusacions espúries, així com assetjar i irrompre en locals de partits com la CUP i altres entitats per a requisar documentació i diversos materials propagandístics. Aquestes accions inadmissibles del Govern, juntament amb les empreses en anteriors jornades, vulneren els drets fonamentals recollits en els articles 17, 18, 20, 21 i 23 de la Constitució Espanyola, per la qual cosa de facto s'està aplicant l'Estat d'Excepció.

Juanjo Llorente, portaveu del grup municipal Esquerra Unida Els Verds, assenyala: “no podem permetre l'empresonament dels drets democràtics i les llibertats ni la persecució a partits polítics i ciutadans i ciutadanes per les seues idees”. A més, ha afegit que “aquestes accions del Govern instauren, de facto, un règim d'Estat d'Excepció, on els drets democràtics i les llibertats són cercenadas. Tals accions són pròpies del franquisme i desqualifiquen qualsevol justificació de garantir l'estat social i de drets que pregona la nostra Carta Magna”.

Per la seua banda, Eugenio Corraliza, regidor no adscrit de Podemos en l'Ajuntament d'Aldaia afirma: “el Partit Popular i els partits que li recolzen, com el PSOE i Ciutadans, s'han embarcat en un perillós viatge que res bé pot oferir al nostre país i estat”. A més, ha remarcat que “tota força política que es declare democràtica ha d'oposar-se fermament a tals accions, ja que suposen un colp d'autoritarisme inadmissible sota una Democràcia real”. 

Com s'assenyala en la moció presentada: "Tota força política que es considere democràtica hauria d'oposar-se fermament a tals accions que suposen un autoritarisme i conducta dictatorial antítesi de tota Democràcia real". Per aquest motiu la mateixa plantege els següents 3 punts d'acord:

“PRIMER.- Aquest Ajuntament acorda instar al Govern del Regne d'Espanya, encapçalat per Mariano Rajoy, al cessament de les seues accions de persecució política i vulneració dels drets democràtics a Catalunya i els altres Pobles d'Espanya.

SEGON.- EI Ple d'aquesta Corporació, amb els diferents grups polítics que ho componen subscriurà un pronunciament institucional en defensa de les llibertats i dels drets democràtics.

TERCER.- Aquest Ajuntament acorda recolzar les mobilitzacions en defensa de les llibertats democràtiques i en defensa del dret d'autodeterminació dels Pobles d'Espanya que es convoquen durant els pròxims dies”.

 

Informa Nou Horta. EU Verds Aldaia

Modificat el Divendres, 22 Setembre 2017 12:36

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.