Nova cadira adaptada per a persones amb mobilitat reduïda en la Piscina Coberta de Aldaia

Dimarts, 31 Octubre 2017 11:06 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 103 vegades

 

L'Ajuntament d'Aldaia ha instal·lat una cadira aquàtica adaptada per als usuaris amb discapacitats motores o neurològiques. Des del consistori esperen que aquesta nova adquisició “ajude a millorar de manera notable el treball de l'equip de natació adaptada de la piscina coberta, i que contribuïsca a donar un salt de qualitat en les sessions de natació i rehabilitació aquàtica que es presten en el recinte”.

Segons expliquen des del departament d'esports, la nova cadira adaptada té una capacitat de càrrega de fins a 120 quilos, i estarà a la disposició de tots els usuaris que la necessiten, tant en la piscina gran com en la xicoteta, ja que està dotada de rodes que permeten traslladar-la còmodament entre les dues estades.

En aquesta línia, des del consistori indiquen que “els tècnics han cercat un model que es puga usar de manera fàcil”. Així, la cadira compta amb un sistema de bloqueig mitjançant dos topalls que s'acoblen perfectament a la vora de la piscina en el lloc triat per a entrar en l'aigua, per a evitar d'aquesta manera que es produïsquen possibles bolcades. Una vegada assegurat el mecanisme, l'usuari ja pot pujar a la cadira de forma còmoda i segura, i baixar a l'aigua a través d'un comandament a distància, sempre baix de supervisió del personal del recinte. La nova cadira adaptada se sumisca a l'ascensor fix aquàtic que amb el qual ja explicava la piscina gran. 

L'ajuntament d'Aldaia està realitzant diverses millores en la piscina coberta durant les últimes dates. Així doncs, el consistori reparó i va segellar els gots gran i xicotet d'aquestes instal·lacions fa escassos dies, amb l'objectiu d'evitar les fugides d'aigua que es venien produint en les últimes dates. 

D'altra banda, els serveis municipals van realitzar altres treballs de reforma en diversos espais que es trobaven desactualizats, com els serveis per a persones amb mobilitat reduïda, on es va retirar el paviment antic i va instal·lar un de nou antilliscant, a més de modificar tota la xarxa de sanejament. Així mateix, es va renovar la xarxa de proveïment de la piscina i es va canviar la lampisteria amb nova aixeteria en totes les dutxes del recinte, a més de modificar la xarxa de sanejament. De la mateixa manera, es va actuar en l'entrada de la piscina infantil, on es va instal·lar un nou paviment antilliscant amb l'objectiu d'augmentar la seguretat dels xiquets i xiquetes. Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 31 Octubre 2017 11:13

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.