300.000 tovallons contra la violència de gènere a Aldaia

Divendres, 10 Novembre 2017 14:43 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 47 vegades

L'Ajuntament d'Aldaia engega la campanya "Enamora en positiu" amb el repartiment de més de 400 tovalloneres i 300.000 tovallons entre els 80 locals de l'hostaleria local que s'han adherit. A través d'aquesta iniciativa, els veïns i veïnes que visiten aquests bars veuran missatges contra l'assetjament a les dones i la violència de gènere com "assetjar és agredir", "no es toca", "no es viola", "no es lastima", "no es mata" o "aquest cos és meu".

Segons explica la regidora d'igualtat, Empar Folgado, "Aldaia és un municipi que sempre ha tingut una especial sensibilitat respecte a lluita contra la xacra de la violència de gènere. Per açò, al començament d'aquesta legislatura vam engegar el "Temps i Espai d'Igualtat", un projecte global que està activa els 365 dies de l'any, i mitjançant la qual estem impulsant tot un seguit de iniciatives culturals i d'oci, obertes a la ciutadania, amb les quals volem conscienciar sobre la necessitat d'establir noves formes de relació, més positives, centrades en el respecte a les dones, als nostres cossos, i a la nostra llibertat per a usar l'espai públic sense temor".

En la mateixa línia, l'alcalde, Guillermo Luján, assenyala que "fins ara, hem anat desenvolupant aquestes iniciatives de forma transversal, amb la participació de tots els sectors de la societat a Aldaia, dels centres educatius, les associacions i les persones individalmente, per descomptat, però creiem que ha arribat el moment de fer un pas més i implicar també a l'hostaleria, que és sens dubte un element central en la vida social del nostre poble. Les cafeteries, els bars o els restaurants, són llocs de socialització, en els quals ens agrada trobar-nos i retrobar-nos, als quals acudim s'a qual siga nostra edat, el nostre sexe o la nostra condició social, i per açò creiem que són uns bons llocs perquè aquests missatges a favor de la igualtat arriben a tothom". En aquest sentit, Luján es mostra "convençut" que aquesta iniciativa tindrà una "molt bon acolliment" parteix dels veïns i veïnes d'Aldaia, i que contribuirà "de forma notable" a conscienciar als aldaieros i aldaieras sobre la necessitat d'eradicar la violència contra les dones.

Així mateix, des del consistori indiquen que el govern d'Aldaia ha engegat una sèrie de millores del Pla d'Igualtat del municipi, orientades a la sensibilització i conscienciació ciutadana referent a la violència de gènere. 

El dia 25 de novembre és el Dia Internacional per l'eradicació de la violència contra les dones, que es ve commemorant des de fa ja més de 30 anys i que cerca fer visibles i denunciar totes les formes de violència que pateixen les dones pel nero fet de ser dones. Es tracta també de reivindicar la necessitat de fer un front comú contra aquesta realitat quotidiana que vivim cada dia o que som susceptibles de viure-la en quasi qualsevol lloc.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Divendres, 10 Novembre 2017 14:45

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.