Aldaia aprova el seu EDUSI i planifica les inversions de futur mirant a Europa

Dimarts, 21 Novembre 2017 11:04 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 59 vegades
Presentación proyecto EDUSI en la Feria de la Tapa Presentación proyecto EDUSI en la Feria de la Tapa

El ple municipal d'Aldaia dóna llum verda a la petició del programa EDUSI per part del govern municipal, una línia de finançament europeu que pot suposar una ajuda de 5 milions d'euros per a finançar les actuacions que integren aquest proyectode futur per al municipi.

Segons font municipals, el projecte EDUSI Aldaia engloba, entre altres actuacions, la nova Biblioteca i Arxiu Municipal, les quals se situaran en l'antic col·legi Mariano Benlliure i seguiran un concepte més avantguardista, “amb l'objectiu d'arribar a ser un àgora de formació contínua, un espai perquè des de totes les edats, els veïns i veïnes troben formació per a adaptar-se una la realitat laboral cada vegada més canviant i que requereix estar contínuament reciclant-se per a poder-se adaptar a les noves professions del present i del futur”.

D'altra banda, l'aposta pel medi ambient i la sostenibilitat també està present en aquest projecte, amb la iniciativa d'un canvi de les lluminàries del municipi que permetran un notable estalvi energètics i econòmics i, per descomptat, una millora millora del medi ambient.

L'aposta per la modernització de la relació entre l'administració i la ciutadania o diverses iniciatives agràries per a revitalitzar l'horta són, entre uns altres, les propostes englobades en els quatre objectius temàtics del programa EDUSI Aldaia.

El passat mes de maig, l'Ajuntament va començar a definir un pla estratègic amb l'objectiu de dissenyar quin serà el model de ciutat de la 'Aldaia del futur', comptant amb la participació dels veïns i veïnes de la localitat i el teixit associatiu, seguint diverses dinàmiques de participació, enquestes i reunions, a través de les quals s'ha elaborat un projecte de ciutat basat en les necessitats que s'han detectat, i amb el qual l'Ajuntament es presentarà a aquest projecte de la Unió Europea. 

Per a l'alcalde, Guillermo Luján, «es tracta d'impulsar el futur d'Aldaia, creant un model de creixement intel·ligent, sostenible i integrador, posant-nos al nivell de les ciutats europees més avançades en àmbits com el medi ambient, l'ús de les noves tecnologies, el model urbanístic o la integració social de la localitat».

El projecte EDUSI Aldaia -afirma Lujan- “és un full de ruta cap al futur, amb perspectiva europea, que ens va a servir per a millorar la vida dels veïns i veïnes del nostre poble, que és l'objectiu en el seu gestiona municipal”

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 21 Novembre 2017 11:05

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.