Aldaia, premiada en el concurs nacional de bones pràctiques contra la violència de gènere

Dijous, 30 Novembre 2017 11:55 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 81 vegades

L'Ajuntament d'Aldaia ha sigut guardonat en els V Premis a les Bones Pràctiques Locals contra la Violència de Gènere, una iniciativa que es porta avance en el marc de la col·laboració entre la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Secretaria d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, pel programa "Temps i Espai d'Igualtat" que el consistori està impulsant durant la present legislatura, i que comprén la difusió de nombroses campanyes de prevenció, així com la creació d'una "Unitat de Prevenció i Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere a Aldaia" i un "equip base" de la Policia Local, que proporciona atenció i seguiment personalitzat les 24 hores al dia a les víctimes.

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha premiat a l'Ajuntament d'Aldaia pel programa "Temps i Espai d'Igualtat" contra la violència de gènere en la categoria de "detecció i coordinació", i per "crear serveis i programes municipals en matèria de violència de gènere amb caràcter permanent". Durant la gala de lliurament del guardó, dimarts passat a Madrid, des de la FEMP van traslladar a l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, i a la regidora d'igualtat de la localitat, Empar Folgado, la felicitació "per la qualitat d'aquest programa municipal", que consideren "pot ser de gran interés per a altres entitats per la seua eficàcia i el seu caràcter innovador".

A través del programa "Temps i Espai d'Igualtat", l'Ajuntament d'Aldaia ha engegat tot un seguit d'iniciatives en matèria d'igualtat i prevenció de la violència de gènere. Segons explica l'edil, Empar Folgado, "d'una banda, estem desenvolupant campanyes de sensibilització, xarrades, tallers, cursos de formació i fòrums que s'estenen durant tot l'any i que es llancen a diferents nivells, enfocades tant als centres escolars com al personal de les administracions, els col·lectius de la localitat, els locals d'hostaleria o les persones en l'àmbit individual i les mateixes víctimes. D'altra banda, a més del vessant purament pedagògic, el "Temps i Espai d'Igualtat" també comprén tota la labor de detecció precoç, seguiment i atenció a les víctimes de la violència de gènere. Per a aquest objectiu, hem creat una "Unitat de Prevenció i Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere a Aldaia", que compta amb una psicòloga i un "equip base" de la Policia Local, liderat per un inspector i coordinador, assegurant d'aquesta manera que durant les 24 hores del dia les dones que ho necessiten tinguen a la seua disposició a un agent de policia amb la formació adequada que li puga prestar una atenció immediata i especialitzada". Així mateix, l'Ajuntament ha destinat un habitatge per al possible ús de les víctimes en cas d'emergència.

Per la seua banda, l'alcalde Guillermo Luján, "agraeix" aquest premi, encara que assegura que "encara ens queda molt camí per recórrer per a acabar aquesta la xacra". En aquest sentit, Luján indica que "des del primer dia tenim clar que una de les nostres màximes prioritats és lluitar amb tots els mitjans possibles per la igualtat i contra la violència de gènere. Per açò -continua Luján- una de les primeres mitjanes que prenem quan entrem a governar el juny de 2015 va ser engegar aquest programa "Temps i Espai d'Igualtat" i la "Unitat de Prevenció i Atenció a les Víctimes de la Violència de Gènere a Aldaia", amb l'objectiu de crear un servei permanent de detecció precoç dels casos de violència de gènere, i d'assistència, assessorament i suport permanent a les víctimes".

Per la seua banda, el secretari general de FEMP, Juan Àvila, va assegurar que les entitats locals "són les més preparades per a atendre a les persones" i que és "fonamental" que els serveis socials estiguen "en mans de les administracions locals". "Les administracions locals fem moltes coses en serveis socials, però podríem fer més si recuperem les competències en matèria d'igualtat. Les polítiques municipals són les més properes als ciutadans, l'experiència demostra que és així", ha concretat.

Per a la presidenta de la Comissió d'Igualtat de FEMP, María Eugenia Rufino, "compartim un objectiu comú, treballar per la igualtat d'oportunitats i apartar del nostre territori als qui sembren la por. Les entitats locals tenim les millors condicions per a garantir la igualtat, perquè l'objecte de totes les nostres polítiques públiques sempre és la ciutadania", ha explicat.

Per la seua banda, el secretari d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Mario Garcés, ha donat "les gràcies als premiats pel treball i l'esforç que heu fet. Representeu el millor de la societat espanyola", ha assenyalat.


Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dijous, 30 Novembre 2017 12:02

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.