EU Verds d'Aldaia proposa al Ple de l'Ajuntament recolzar la Vaga Feminista del 8 de març

Dilluns, 12 Febrer 2018 14:27 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 190 vegades

El pròxim 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Així, el moviment feminista, amb el suport d'organitzacions de dones, col·lectius polítics, socials i sindicals, convoca una vaga general feminista. Aquesta es converteix en una denúncia de les “desigualtats, les discriminacions i les violències masclistes que pateixen més de la meitat de la població mundial, però també de reivindicació d'un nou model social, just, democràtic i igualitari”, ha explicat el regidor portaveu del grup Esquerra Unida Verds en el Consistori d'Aldaia, Juanjo Llorente.

Per aquest motiu, es presentarà una moció al Ple del 27 de febrer en el qual sol·licitaran el suport i la col·laboració de l'Ajuntament d'Aldaia per a afavorir el ple desenvolupament i seguiment d'aquesta vaga. I és que la situació de les dones no és la més favorable, ja que, segons expliquen des d'Esquerra Unida, les dones "guanyen només entre el 60 i el 70 per cent del salari dels homes en treballs d'igual valor".

Així mateix, el treball dedicat a les llars, a la cura i a la reproducció aconsegueix el 53 per cent del PIB, “la qual cosa significa que l'Estat fa recaure en les dones gran part del que hauria d'estar atès a través dels serveis públics”, assenyala Juanjo Llorente.

D'altra banda, un tema molt sensible en drets sexuals i reproductius i que va despertar una gran mobilització a Aldaia a principis de la legislatura, és la pràctica de la interrupció voluntària de l'embaràs, la qual dista molt d'estar garantida per a totes les dones. A més, “la misogínia recorre la cultura i la ciència en tots els seus àmbits, invisibilizando els seus assoliments. Açò suposa que les dones no apareguen en la narració de la història”. Al seu torn, amb aquesta vaga es pretén lluitar “contra les agressions sexuals i les violacions, (cada vegada amb més freqüència, grupales) i els continus assassinats de dones, les seues filles i fills”.

Al costat de l'exigència de la col·laboració en la vaga se sol·licitarà també en el Ple que l'Ajuntament facilite tots els mitjans materials, personals i de difusió de materials, concentracions i actes que convoquen les associacions de dones del municipi per al 8 de març per a procurar la màxima participació. Aqueixa mateixa vesprada tindrà lloc la Manifestació a València que eixirà a les 18 hores des del Parterre.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dilluns, 12 Febrer 2018 14:28

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.