Una iniciativa de fòrums en perspectiva de gènere forma en Igualtat a l’alumnat d’Aldaia major de quinze anys

Divendres, 11 Mai 2018 11:43 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 185 vegades

Part de l’alumnat d’instituts d’Aldaia ha iniciat tallers de formació en matèria d’Igualtat per combatre la xacra de la violència masclista i la discriminació a les dones des de l’adolescència. La iniciativa està dirigida a estudiants majors de quinze anys per estar en un període vital de transició cap a l’edat adulta en què algunes de les seues decisions vitals podrien estar condicionades per l'assumpció d'estereotips de gènere, com ara la selecció de professions. Les primeres iniciatives en les quals han participat els i les joves han sigut fòrums per reflexionar sobre la desigualtat en les relacions socials i també en la parella de la mà de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Aldaia. 

A les reflexions que han realitzat els i les estudiants en forma de tertúlia s’ha afegit la xerrada d’un grup de treball de joves per la igualtat en Aldaia format l’any passat quan l’ajuntament va iniciar aquests tallers. L’objectiu d’aquesta xerrada és animar a les noves generacions a formar part del grup de treball, la funció del qual és concretar propostes que afavorisquen canvis per assolir la igualtat real en el municipi i regenerar el teixit associatiu i cultural en perspectiva feminista.

Durant el mes de maig està previst que aquestes jornades de formació a joves continuen. A la segona quinzena de maig els i les joves començaran nous tallers, com ara de lideratge i apoderament femení, així com tallers de noves masculinitats per tal d’aturar la reproducció dels estereotips i els rols de gènere.

 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.