Aldaia es bolca en l’homenatge al mestre i poeta Francesc Aledón per la seua tasca pedagògica innovadora

Dijous, 15 Novembre 2018 09:16 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 247 vegades

El poble d’Aldaia es va bolcar en el sentit homenatge que dijous passat es va realitzar, un any després de la seua mort, al mestre i poeta Francesc Aledón al Teatre del Mercat per reconèixer la tasca pedagògica innovadora que va implementar en dos de les escoles de la localitat on va estar fortament implicat, el CEIP Martínez Torres i especialment el CEIP Platero y yo. Des de dijous passat el parc infantil situat darrere d’aquesta última escola porta el seu nom per commemorar el treball d’aquest mestre valencià que va destacar en Aldaia per transitar nous camins didàctics on les seues pròpies auques tenien un protagonisme essencial per divulgar contes i tradicions valencianes.

Una important representació dels que van ser els i les seues alumnes no va voler deixar d’assistir-hi per recordar a qui ha estat possiblement un dels seus principals referents en el món de la docència per les propostes educatives atractives que va impulsar. Entre elles destacaren el projecte Cinema per tothom, la revista trimestral L’Esplet o la publicació de les seues populars auques, com ara, Les nostres auques: les auques de quan érem menuts, Les nostres auques: els contes de sempre i Cal tio Carmelo: un treball per conèixer i estimar l´horta i la natura. Per això, alguns dels exalumnes de La Canalla del Tirant van voler retre el seu particular homenatge pujant a l’escenari i recitant una de les obres del mestre Aledón. 

No van faltar tampoc representants familiars, com la seua neboda, qui va pronunciar unes emotives paraules posant en valor la implicació i consciència social del docent qui, a més d’aplicar noves formes d’ensenyament en la seua vessant professional per fomentar la creativitat dels xiquets i xiquetes i el treball en equip, va participar en moviments reivindicatius socials, mediambientals i veïnals. Com la seua neboda, cadascuna de les persones que van intervindre per recordar aquest mestre excepcional van voler compartir amb tot el públic assistent les nombroses i enriquidores anècdotes que van viure amb Aledón durant la seua trajectòria vital o personal. 

L’acte es va culminar amb la inauguració de la placa que a partir d’ara donarà nom al parc infantil de la plaça d’Europa i en la qual es representa una de les conegudes auques del mestre Aledón per recordar així que la seua importantíssima tasca al poble d’Aldaia va suscitar la curiositat i motivació de desenes d’alumnes durant successives promocions. 

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.