L'Ajuntament d'Aldaia vol conscienciar sobre el problema dels orines i la femta de les mascotes als carrers

Dimarts, 04 Desembre 2018 13:45 Escrit per  Publicat en Aldaia-VAL Vist 196 vegades

L'Ajuntament d'Aldaia vol conscienciar al veïnat de la importància de mantindre la via pública neta, recordant l'obligació dels amos d'arreplegar les fas de les seues mascota, així com agrair a la ciutadania la seua col·laboració per a aconseguir-ho. La primera acció que es durà a terme emmarcada en la campanya “Gràcies per mantindre netes els carrers d'Aldaia” serà el repartiment de **botellines plegables (juntament amb un fullet d'instruccions d'ús) a les persones que hagen censat un gos a Aldaia amb la finalitat de reduir els orines als carrers del poble.

Els punts de repartiment d'aquestes botelles estaran a l'Ajuntament d'Aldaia el dilluns 3 de desembre de 16.00 a 18.30 hores i el dimecres 5 de desembre d'11.30 a 13.30 hores, i en el Centre Matilde Salvador el dimarts 4 de desembre d'11.30 a 13.30 hores i el dilluns 10 de desembre de 16.00 a 18.30 hores. 

Les persones que passegen a les mascotes hauran d'eixir al carrer proveïdes d'aquesta ampolleta que hauran d'emplenar amb una solució **jabonosa -afegint unes gotes de vinagre- i abocar part del contingut en els orines del gos per a minimitzar les molèsties que originen i neutralitzar així l'acció de l'amoníac (agent corrosiu de l'orina i principal causant de les males olors i la deterioració ràpida del mobiliari urbà).

Amb aquesta campanya l'Ajuntament d'Aldaia també recorda que els gossos no han d'orinar ni defecar en zones de jocs infantils, zones verdes, en les parets d'edificis, sobre vehicles, mobiliari urbà, fanals, senyals de trànsit, façanes o altres béns públics o privats que es troben en la via pública. Així, els animals hauran de realitzar les seues necessitats fisiològiques en els embornals de la xarxa del clavegueram, en la part inferior de la vorera, en els escocells dels arbres, solars o en els llocs expressament habilitats. A més, la persona haurà d'arreplegar els excrements i depositar-los embolicats convenientment en un contenidor de fem orgànic.

L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar a les persones amb mascotes de la necessitat d'ensenyar als animals a orinar en els llocs adequats i de netejar la part de la via pública afectada per les miccions per a evitar, entre tots i totes, la deterioració d'edificis, les taques a les cantonades dels carrers i l'olor de les miccions.

 

Informa Nou Horta. Aldaia

Modificat el Dimarts, 04 Desembre 2018 13:49

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.