Manises presenta el documental “Campeonas Invisibles”

Divendres, 16 Juny 2017 15:26 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 388 vegades

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Manises presentarà el dijous 22 de juny a les 19:00 h a la Sala Vicent Ros de la Casa de Cultura el documental Campiones invisibles, de la directora valenciana Paqui Méndez.

Aquest documental pretén donar visibilitat a la dones esportistes que han aconseguit títols nacionals i internacionals i/o medalles olímpiques i fer un seguiment de la seua trajectòria esportiva. L'objectiu és descobrir la seua realitat a la societat manisera i aconseguir, així, situar-les en el lloc que els correspon. Així mateix, el documental sorgeix per a mostrar algunes de les desigualtats i injustícies que es donen en l'esport professional amb les dones que, de vegades, tot i que aconseguir millors resultats i triomfs que els seus companys esportistes, no reben un tracte social equivalent, ni elles, ni els seus èxits esportius.

La directora, Paqui Méndez, juntament amb dones del municipi destacades en l'esport i la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Manises, Pilar Bastante, estarà present en la taula redona que es realitzarà després de la projecció del documental. Paqui Méndez incideix en la desigualtat existent entre l'esport femení i el masculí malgrat els resultats esportius. Afirma, en diverses entrevistes realitzades anteriorment, que “les dones tenen més obstacles, i un dels principals és que els mitjans de comunicació ignoren o les tracten com a objectes”.

El tractament informatiu desigual dels resultats esportius aconseguits per les dones respecte als assolits en categoria masculina, tant en competicions individuals com per equips, fa que les triomfadores en el camp de l'esport siguen autèntiques desconegudes per a la societat. Aquest projecte pretén mostrar les condicions de partida de les esportistes que, en cap cas, són equitatives a la dels seus companys, així com generar referents positius per a les futures esportistes.

 

Informa Nou Horta. Manises

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.