Manises reclama la protecció de més de 160 béns i espais singulars

Dimecres, 11 Juliol 2018 10:48 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 177 vegades

L’Ajuntament de Manises, amb el suport de tots els grups municipals, ha impulsat la creació d’un catàleg d’elements territorials, espais i béns immaterials per preservar, recuperar i defensar el valor singular del municipi. El catàleg recull 163 béns culturals, artístics, arquitectònics, etnològics, arqueològics, paisatgístics i naturals, catalogats en funció del règim de conservació específic que requereixen, i demanden adoptar mesures cautelars de protecció, de foment o de revalorització. 

“Per a la nostra ciutat, farcida d’història al voltant de la nostra activitat ceràmica, és fonamental protegir aquells béns que fan de Manises una ciutat diferent i especial”, explica Xavier Morant, regidor de Patrimoni Històric. El catàleg abasteix el terme municipal i divideix els béns i espais emblemàtics en funció de la seua naturalesa en Patrimoni Cultural (152), Patrimoni Natural (7) i Patrimoni Paisatgístic (4 unitats paisatgístiques) per tal d’obtindre una perspectiva global de tots els elements que reclamen una resposta front al perill de degradació o d’extinció d’aquests. 

Entre alguns d’aquests elements protegits es troben: L’Aqüeducte d’Els Arcs, declarat Ben d’Interès Cultural i que pertany al Barranc del Salt de l’Aigua; el Nucli Històric Tradicional, un conjunt urbà que conté alguns edificis municipals, com l’Església, l’Ajuntament i el Museu de Ceràmica, i algunes vivendes amb decoració de taulells en molts brancals i façanes; fins i tot, recull arbres singulars, com l’exemplar de Washingtonia filifera que forma part del llistat d’Arbres Monumentals de la Generalitat Valenciana. 

“Aquest catàleg s’haurà de tindre en compte en el nostre plantejament urbanístic i ens obligarà a prendre mesures de manteniment i protecció de cara al futur”, ha explicat Xavier Morant. De fet, el regidor assegura que a més de la defensa per part dels poders públics d’aquest llegat patrimonial, ambiental i paisatgístic, els habitants de Manises son part fonamental d’aquesta lluita per la seua conservació i enriquiment històric i cultural.  

 

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.