L'Hospital de Manises va oferir més de 8.600 places formatives durant 2018

Dimarts, 26 Març 2019 11:41 Escrit per  Publicat en Manises-VAL Vist 57 vegades

L'adquisició de nous coneixements professionals, l'atenció centrada en el pacient, la coordinació entre àrees o tallers pràctics en el tractament de patologies són algun dels eixos que han centrat la formació que s'han dut a terme des del Departament de Salut de Manises en 2018. En total, es van realitzar 553 accions formatives que van comptar amb més de 8.600 participants, un 68% més que en 2017, entre els professionals de Manises que van poder accedir als diferents cursos relacionats amb la seua especialitat o generals, amb la finalitat de millorar la qualitat assistencial a través de la formació del personal del Departament de Salut de Manises.

 

“L'objectiu d'apostar per l'aprenentatge és actualitzar els coneixements dels nostres professionals, perquè estiguen al dia de les novetats i de les tècniques més innovadores del seu sector, i alhora oferir una millora assistència a les persones que cada dia acudeixen al Departament” explica Ricardo Trujillo, director gerent del Departament de Salut de Manises. Una inversió que, a llarg termini, repercutirà de manera positiva en la qualitat assistencial de tots els pacients.

 

De fet, una de les accions formatives del passat any ha sigut la formació en “Pacient 5 Estreles”, un projecte encaminat a l'excel·lència en el tracte en la línia del continuar potenciant el pacient com a centre de totes les accions del Departament de Salut de Manises. En concret, en aquesta activitat han participat 1.432 professionals de l'Hospital, centres de salut i centres d'especialitats del Departament, una actuació estratègica de continuïtat per a oferir el millor servei, tracte, atenció i comunicació personalitzada a pacients i familiars.

 

 

Reforç en totes les àrees

116 formadors interns del Departament de Salut de Manises han sigut els encarregats d'impartir la majoria dels cursos i jornades organitzades. Les àrees mèdic-quirúrgica, infermeria i atenció primària constitueixen l'eix d'aquestes accions que formen part del pla de formació interna del Departament de Salut de Manises, que cada any es renova per a garantir l'adquisició de noves habilitats, competències i coneixements que puguen aplicar tots els professionals al seu lloc de treball.

 

Entre les actuacions que s'han dut a terme, destaquen 207 cursos, 162 congressos, 39 jornades, o 13 màsters i formació de postgrau. Des del Departament de Salut de Manises s'ha volgut reforçar també de manera col·lectiva la prevenció en riscos laborals, la gestió i el lideratge d'equips, la formació tècnica en àrees assistencials i la formació transversal. Per això, el Departament de Salut de Manises ha volgut consolidar les col·laboracions amb altres entitats educatives, posant en marxa fins a 15 cursos formatius acreditats per l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES), com el curs de Electrocardiografia, RCP Pediàtrica i Neonatal o sessions clíniques en Pediatria, Medicina Interna, Radiodiagnòstic o Anestesiologia. 

 

 

Informa Nou Horta. Manises

 

 

Modificat el Dimarts, 26 Març 2019 11:44

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.