Mislata ensenya als pares i mares a usar les noves tecnologies per a connectar millor amb els seus fills

Divendres, 16 Juny 2017 14:36 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 68 vegades
Xarrada noves tecnologies Escola de familias Xarrada noves tecnologies Escola de familias

Durant sis sessions, repartides en els mesos de gener a juny, els pares i mares del municipi han pogut assistir a l'Escola de Famílies de Mislata, una iniciativa municipal pensada per a millorar i optimitzar l'educació dels seus fills, adaptada a les circumstàncies socials actuals. 

El contingut, creat mitjançant consultes i escolta activa als pares i mares, ha versat sobre temes tan diversos com l'assetjament escolar, els canvis en l'adolescència o l'estudi del cicle vital de les famílies, entre altres. El centre sociocultural La Fàbrica ha rebut durant estos sis mesos a professionals de la psicologia infantil i juvenil, com Sonia Cervantes, psicòloga del programa televisiu “Hermano Mayor” i a tècnics municipals de diverses d'àrees relacionades amb l'educació. 

L'última sessió ha tractat sobre “Les Noves tecnologies en l'Eduacació”, un ampli i delicat tema, ja que pot induir a una bretxa en la comunicació de les famílies, si els pares no s'adapten a la velocitat d'estes i tenen informació sobre com influeixen en el desenvolupament dels seus fills. Per a Quique Madrid, ponent i responsable de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), “les tecnologies tendeixen un pont per a poder connectar amb els nostres fills, per això, el nostre deure és conèixer-les, controlar-les i aprofitar els recursos que ens ofereixen per a poder acompanyar als més menuts”. I és que en aquest trepidant món en el qual ens movem cada vegada resulta més difícil controlar la velocitat de la innovació i l'accés que els xiquets i jóvens tenen a ella. 

El balanç d'esta primera edició d'Escola de Famílies ha sigut positiu, ja que s'ha arribat a formar grup amb els pares i mares assistents a cadascuna de les sessions. Ana María Julián, regidora d'Educació ha assenyalat que “ja s'està treballant en la pròxima edició, per al pròxim any i s'estudiarà la manera d'oferir continguts adaptats a les preocupacions de les famílies de Mislata”. De fet, en les pròximes setmanes es farà un sondeig poder detectar quins temes interessen als pares i mares del municipi, i així adaptar el pròxim cicle a les seues necessitats reals.

 

Informa Nou Horta. Mislata

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.