Les persones amb diversitat funcional de Mislata i els seus familiars visiten el nou Centre Ocupacional

Dijous, 07 Desembre 2017 14:20 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 50 vegades

Mislata compta amb un Centre Ocupacional que presta servei a les persones amb diversitat funcional. Té 35 places per a usuaris i usuàries en edat laboral, és a dir, entre els 16 i els 65 anys. Gràcies a aquest servei municipal, les persones amb discapacitat participen en tallers ocupacionals, reben suport personal, atenció psicosocial i desenvolupen tot tipus d'habilitats per a integrar-se plenament en la societat.

L'actual Centre Ocupacional de Mislata està situat en una planta baixa del carrer Sant Francisco d'Assís, unes dependències que ja tenen els dies explicats. En les pròximes dates, els xics i xiques del Centre Ocupacional estrenaran unes noves, modernes i espaioses instal·lacions en la zona del Quint, enfront de l'institut de Formació Professional. El dimarts a la vesprada, els usuaris i les seues famílies van tenir l'oportunitat de visitar per primera vegada el seu futur centre i es van quedar completament sorpresos amb les noves instal·lacions.

"El canvi és increïble, estem molt contents", explicava el dimarts Vicente Marcilla, director del Centre Ocupacional de Mislata, qui va desvetlar que la inspectora de la Generalitat que va visitar el centre fa uns dies va reconèixer "que és el millor centre ocupacional que havia vist en la seua vida". Acompanyat per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i el regidor de Diversitat Funcional, José Luis García, Vicente Marcilla va ser guiant als xics i xiques i als seus familiars pel nou centre. Després de la visita, va reconèixer que "els nostres usuaris ja estan fent-se majors i ací van a gaudir d'un centre meravellós, amb moltíssima llum, amb un pati interior amb jardins i gespa natural, una parcel·la en els horts urbans... La qualitat de vida que van a tenir ací va a ser brutal".

A més, en ser molt més gran, el centre ocupacional passarà de tenir 35 places a 50, amb el que també s'incrementarà el nombre de professionals que atendran a les persones amb diversitat funcional i el de serveis assistencials. Un dels serveis més esperats és el de fisioteràpia: "Fins ara no teníem fisioteràpia perquè en l'actual centre ocupacional no teníem espai; ací tenim una sala de fisio i una altra d'estimulació sensorial", explica el director.


Una vegada garantits els subministraments d'aigua, llum i gas, el govern municipal ha completat la inversió i instal·lació de tot l'equipament necessari per a posar en funcionament el centre ocupacional: mobilario, ordinadors i altres aparells informàtics, l'equipament del menjador i la cuina, la sala de fisioteràpia, els despatxos i la recepció. Com explica Vicente Marcilla, "l'Ajuntament ha complit amb escreix la seua part i ara solament falta una última inspecció tècnica de la Conselleria. Quan es produïsca, farem el trasllat, encara que solament necessitem portar el material d'ús diari, la resta és tot nou".

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 07 Desembre 2017 14:21

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.