Mislata oferirà un servei de "coaching" als joves d'entre 16 i 21 anys que abandonen els estudis

Dijous, 08 Febrer 2018 18:40 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 136 vegades

El programa "Jove Oportunitat" és una iniciativa promoguda des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que té per objecte la realització d'accions d'orientació i coaching per a joves que hagen abandonat els estudis sense haver aconseguit cap titulació o cicle formatiu. 

L'Ajuntament s'ha sumat a aquest programa de la Generalitat, coordinat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per a oferir aquests serveis als xics i xiques de Mislata que necessiten un assessorament sociolaboral. El Centre Jove del Mercat va acollir ahir la primera reunió entre l'Ajuntament i els responsables del programa, juntament amb la coach que ha sigut destinada a Mislata, per a concretar els detalls de l'execució del programa. A la reunió va assistir el regidor de Joventut, Ximo Moreno, el responsable tècnic de la UPCCA de Mislata, Enrique Madrid i l'informador juvenil, José Cánovas.

L'objectiu principal del programa JOOP és servir de punt d'inflexió en les vides d'aquests joves, xics i xiques d'entre 16 i els 21 anys, que abandonen els estudis i entren en una fase de risc d'exclusió social i laboral. El servei consisteix a oferir-los una segona oportunitat, amb accions formatives i d'orientació laboral adaptades a cada cas particular.

La coach que treballarà a Mislata dirigirà a un grup d'entre 12 i 14 joves, que seran atesos tant de forma individual com grupal. S'ocuparà del desenvolupament personal i social d'aquests xics i xiques, així com d'assessorar-los en la construcció d'un projecte professional o en la possibilitat que puguen reprendre els estudis acadèmics.

L'objectiu, explica Ximo Moreno, és "descobrir les inquietuds de cada jove per a poder orientar-los cap a una activitat laboral que realment els motive; a partir d'ací, es tracta d'assessorar-los i preparar-los perquè arriben a aconseguir un lloc de treball". El programa té una durada de 6 mesos i s'engegarà aquest mateix mes de febrer.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Dijous, 08 Febrer 2018 18:41

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.