Els municipis de l'àrea metropolitana de València exigiran el dimecres a Madrid el finançament del transport públic

Divendres, 13 abril 2018 12:46 Escrit per  Publicat en Mislata-VAL Vist 97 vegades

L'alcalde de Mislata i president de la Mancomunitat de l'Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, ha confirmat que dimecres que ve 18 d'abril viatjarà a Madrid per a exigir el finançament del transport metropolità. La Generalitat, a través de la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, i els alcaldes i alcaldesses de tots els municipis que conformen l'àrea metropolitana de València, entre els quals es troba Mislata, reivindicaran davant el Ministeri d'Hisenda els 38 milions d'euros que el Govern Central va prometre per a finançar el transport públic que utilitzen diàriament els prop de 2 milions d'habitants de la zona. 

Els Pressupostos de 2018 presentats la setmana passada pel ministre Montoro han tornat a deixar als valencians sense el contracte programa que sí tenen altres grans ciutats espanyoles. L’ ATM estima que des del 2011 l'àrea metropolitana de València ha deixat de percebre de l'Estat més de 300 milions d'euros en subvencions, mentre altres àrees d'Espanya han percebut més d'1.500 milions durant aquest mateix període. De fet, València és la tercera àrea més poblada d'Espanya i s'ha tornat a quedar sense subvenció per al transport, mentre que Madrid rebrà en 2018 127 milions, Barcelona 109 o Canàries 48 milions d'euros.

Per a Bielsa, els Pressupostos de 2018 són la confirmació que "el Govern d'Espanya ens tracta com a ciutadans de segona i anem a anar a Madrid a exigir que se'ns tracte de forma igualitària, perquè ens sentim menyspreats". El representant dels municipis de l'Horta Sud destaca que València "ha complit amb totes les exigències del Ministeri d'Hisenda, entre elles la creació de l'Autoritat de Transport Metropolità" i ha destacat que el finançament és imprescindible per a tindre "un transport públic que derroque murs i unisca persones, que potencie l'ocupació, la indústria i el sector serveis". 

L'alcalde de Mislata anuncia que l'objectiu de l'expedició valenciana que viatjarà el dimecres a Madrid anirà primer al carrer Alcalá, seu del Ministeri d'Hisenda, per a presentar una declaració institucional i exigir una reunió urgent al ministre Montoro. A continuació, explica Bielsa, "ens anirem a les Corts a reunir-nos amb els grups polítics per a demanar-los ajuda i que presenten una esmena als Pressupostos que garantisca que els valencians anem a tindre un finançament per al nostre transport públic en igualtat de condicions que els ciutadans de Madrid, de Barcelona o de Canàries".

 

Informa Nou Horta. Mislata

Modificat el Divendres, 13 abril 2018 12:47

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.